Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogy tudnék segíteni öcsémnek,...

Hogy tudnék segíteni öcsémnek, hogy ne tegyék tönkre az anyjáék?

Figyelt kérdés
Lényeg, hogy az anyjáék mindenbe bele akarnak szólni, már 2 barátnőjét is elmarták tőle, pénzét elszedik, kihasználják. Felajánlottam neki, hogy van egy üres lakásom, költözzenek oda, csak rezsit kell fizetni. Az sem volt jó, valamivel az anyjáék zsarolták, vagy nem tudom. 2x annyit keres mint én, mégsem tudott semmit félretenni, míg én külön háztartást vezetek, és már van egy hitelmentes ingatlanom. (A másikon, amit először vettem, van hitel, de nem 10 milliók.) Most van párja, de mivel nem egy csendes csaj, tuti, hogy ő sem lesz jó nekik. Lassan kimegy az időből. Hogy tudnék neki segíteni? Bármi ötletet szívesen fogadnék. Amúgy csupa szív gyerek, ezt használják ki.
2022. máj. 18. 23:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
35%
Csak szólok, hogy az öcséd anyjáék, a te anyjáid is.
2022. máj. 18. 23:51
 2/12 anonim ***** válasza:
94%
Lehet féltestvére is, a lényeg, hogy válaszoltál a kérdésre
2022. máj. 18. 23:56
 3/12 anonim ***** válasza:
96%

Hány éves?

Mért nem akart a lakásodba költözni?

2022. máj. 19. 00:03
 4/12 anonim válasza:
89%

Viselkedési természettörvény:

- Csak annak szabad segíteni (szellemi szint miatt) aki kéri.

2022. máj. 19. 00:33
 5/12 anonim ***** válasza:
73%

1es! Az én nővérem öccséhez nekem pl semmi közöm. Na akkor nálunk ez hogy van?

És a legjobb, hogy egy ilyen választ 100%-ra értékeltek többen is. Sok eszetek lehet, ha a féltestvérség eszetekbe sem jut, és még csak a kérdés sem ez volt. De azért a válasz hasznos... 🤣

Na de hogy én válaszoljak is a kérdezőnek.. nem egyszerű helyzet. Igazából szerintem az öcsédnek meg kellene találni a tökeit, a sarkára állni szépen és elköltözni, ha olyan jól keres. Gondolom, fél az anyjától, aki bűntudatot ébreszt benne vmivel, aminek ő bedől.

Próbáld megértetni vele, hogy joga van bűntudat nélkül leválni az anyjáról... Ha elköltözik, sem fenyegetni, sem zsarolni nem tudják tovább. Ne féljen. Ajánld fel, hogy segítesz neki a háztartásban, meg minden, csak álljon már ki magáért és húzzon el onnan. A saját érdekében, különben semmire sem viszi.

2022. máj. 19. 02:55
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Miből gonolod, hogy az öcséd szeretne változtatni?
2022. máj. 19. 04:33
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: ha azért nem fogad el segítséget mert "valamivel zsarolják", szerintem próbáld rávenni (nem tudom négyszemközt mennyire tudtok beszélni), hogy kérje pszichológus segítségét.

Remélhetőleg azt nem ellenőrzik, hogy "munkaidő után hova megy, mit csinál"...

2022. máj. 19. 04:39
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezen nem tudsz így segíteni. Igen, a pszichológus lenne jó ötlet, de oda sem tudsz helyette elmenni. Nem tudott leszakadni a szüleiről, van ilyen. Persze a szülők hibája, ha magukhoz kötötték bűntudatkeltéssel és/vagy önállótlannak tartással... stb., de felnőttként már saját magáért kell felelős legyen és akarni a változást, nem lehet örökre másra mutogatni. Rendes tőled, hogy felajánlottad a segítséget, beszélgethetsz vele, ennyi. De neki kell összeszedni a bátorságát ahhoz, hogy kirepüljön.
2022. máj. 19. 07:20
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

1-es: van két féltestvérem, akiknek szintén van egy féltestvérük, és köztem meg közte semmiféle rokonság sincs, nem közösek a szükeink.

Söt a féltestvéreim szülei sem, mert a közös szülö meghalt és az újnak meg egyáltalán semmi köze hozzám.

Kérdezö: mennyi idös az öcséd? Ö akarna önálló életet?

2022. máj. 19. 07:36
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
ha nem kér belőle akkor hagyni kell.
2022. máj. 19. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!