Hogy tudnék segíteni öcsémnek, hogy ne tegyék tönkre az anyjáék?
Hány éves?
Mért nem akart a lakásodba költözni?
Viselkedési természettörvény:
- Csak annak szabad segíteni (szellemi szint miatt) aki kéri.
1es! Az én nővérem öccséhez nekem pl semmi közöm. Na akkor nálunk ez hogy van?
És a legjobb, hogy egy ilyen választ 100%-ra értékeltek többen is. Sok eszetek lehet, ha a féltestvérség eszetekbe sem jut, és még csak a kérdés sem ez volt. De azért a válasz hasznos... 🤣
Na de hogy én válaszoljak is a kérdezőnek.. nem egyszerű helyzet. Igazából szerintem az öcsédnek meg kellene találni a tökeit, a sarkára állni szépen és elköltözni, ha olyan jól keres. Gondolom, fél az anyjától, aki bűntudatot ébreszt benne vmivel, aminek ő bedől.
Próbáld megértetni vele, hogy joga van bűntudat nélkül leválni az anyjáról... Ha elköltözik, sem fenyegetni, sem zsarolni nem tudják tovább. Ne féljen. Ajánld fel, hogy segítesz neki a háztartásban, meg minden, csak álljon már ki magáért és húzzon el onnan. A saját érdekében, különben semmire sem viszi.
Kérdező: ha azért nem fogad el segítséget mert "valamivel zsarolják", szerintem próbáld rávenni (nem tudom négyszemközt mennyire tudtok beszélni), hogy kérje pszichológus segítségét.
Remélhetőleg azt nem ellenőrzik, hogy "munkaidő után hova megy, mit csinál"...
1-es: van két féltestvérem, akiknek szintén van egy féltestvérük, és köztem meg közte semmiféle rokonság sincs, nem közösek a szükeink.
Söt a féltestvéreim szülei sem, mert a közös szülö meghalt és az újnak meg egyáltalán semmi köze hozzám.
Kérdezö: mennyi idös az öcséd? Ö akarna önálló életet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!