Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogy tudnék segíteni öcsémnek,...

Hogy tudnék segíteni öcsémnek, hogy ne tegyék tönkre az anyjáék?

Figyelt kérdés
Lényeg, hogy az anyjáék mindenbe bele akarnak szólni, már 2 barátnőjét is elmarták tőle, pénzét elszedik, kihasználják. Felajánlottam neki, hogy van egy üres lakásom, költözzenek oda, csak rezsit kell fizetni. Az sem volt jó, valamivel az anyjáék zsarolták, vagy nem tudom. 2x annyit keres mint én, mégsem tudott semmit félretenni, míg én külön háztartást vezetek, és már van egy hitelmentes ingatlanom. (A másikon, amit először vettem, van hitel, de nem 10 milliók.) Most van párja, de mivel nem egy csendes csaj, tuti, hogy ő sem lesz jó nekik. Lassan kimegy az időből. Hogy tudnék neki segíteni? Bármi ötletet szívesen fogadnék. Amúgy csupa szív gyerek, ezt használják ki.
2022. máj. 18. 23:41
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha az öcséd dupla annyit keres (gondolom nem csak most hanem azalatt az idő alatt míg te két lakást vettél nagyjából ez volt a tendencia) és nem tudott egy lakást sem venni akkor Ő a baj. Szórja a pénzt és mindegy, hogy támogatja a szüleidet vagy sem ennyi pénzt nem tudnak kizsarolni belőle, hacsak nem megölt valakit, vagy drogozik az egész család.

De viccet félre téve, egyszerűen nem tud bánni a pénzzel és jó neki, hogy mosnak, főznek és takarítanak helyette. Engedd el nem kevés ilyen tutyimutyi ember van mert azt kell mondanom, hogy az.

Nekem az unokaöcsém ugyanilyen, otthon él és támogatja a szülőket, de tőle sem tudnak annyi pénzt elvenni, hogy ne tudjon lakást venni. Úgy tudom van megtakarítása, csak egyszerűen csak kényelmes. 35- 36 éves.

2022. máj. 21. 16:50
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az öcséd nem is akar változtatni!

Volt egy ismerősöm otthon mindent ő csinált főzött, mosott,takarított, gondoskodott a testvéreiről mindezek emellett dolgozott s egy rossz szót nem lehetett rá mondani. Még én is feléztem rá olyan tökéletes volt,hogy az már fájt. A szülei pedig kihasználták s nem törődtek vele, magán élete sem volt még a facebookjába is belenéztek s mint ahogy az öcsédnél is volt a pénzét is elszedték. Még is megoldotta! Előre elkérte a fizetését s albérletbe költözött (lassan 5 éve) s azóta boldog. Mint látod aki meg akraja az meg is oldja aki meg nem az nem.

2023. aug. 9. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!