Derékig érő hosszú hajamnak a vége miért van ennyire összeállva? (KÉP LENT)
Sziasztok!
Már egy ideje észrevettem, hogy a derékig érő hosszú hajamnak a vége (kb. 10 centi) össze van állva, hiába fésülöm egy nap akar 2x is.
Vaddisznó sörte hajkefével fésülöm egyébként, 2-3 naponta szoktam a hajam hosszára hajolajat tenni, befújom vízzel és új teszem rá, lehet, hogy ez “zsírosítja”?
Hajmosás után szoktam a hajam hosszara balzsamot is tenni, amit utána hideg; vagy langyos vízzel leöblítek.
Este úgy alszom, hogy befonom és beleteszem egy selymes anyagú kis vékony “zsák” szerűségbe, ez védi a hajam.
Egyebkent most lett belőle vágva kb 3-4 cm pont ezért, de semmivel nem jobb, 1-2 napig jó, de pár nap múlva ugyan úgy össze áll es egyenletlen lesz.. már a hajmosás utáni napon szinte ilyen.
Mit tehetnék ez ellen? Milyen praktikák vannak? Már nagyon el vagyok keseredve, mert hiába van így hosszú hajam, ha így néz ki…
Bármit próbálok, semmi nem segít rajta, még a vágás sem.😩
A kép a hajamról: [link]
Kérem, a rosszindulatú kommentek kerüljenek!:)
Figyelj a hajvég élettelen,több éve ott van kitéve az elemeknek,igénybevételnek. Szerintem az ennyire hosszú hajat nem lehet igényesen tartani, a deréig érő lenne az optimális hossz. A fejbőrnek sem tesz jót.
Amennyiben nem szeretnél vágatni, nézz utána a fodrászoknál elérhető keratinos hajkezeléseknek,azok még sokat tudnak segíteni.
A képen nagyon úgy tűnik hogy a hajad azon része, ami összetapad, jóval fényesebb a fenti résznél. Ebből arra következtetnék, hogy túl sok az olaj amit ráteszel.
Lehet, hogy érdemes lenne vágatni valamennyit belőle, de ha nem sikerül picit alakítanod a hajápolási rutinodon, akkor ugyanúgy fog kinézni a vége, ugyanúgy összetapad majd.
Nem tudom eldönteni erről a két képről, hogy fonás miatt, vagy alapból van valamennyi hullám a hajadban (vagy lenne, ha nem húzná le súly). Nekem szögegyenes hajam van, viszont a hullámos és göndör hajat kicsit másképp kell ápolni. Ebben nem tudnék tanácsot adni.
Viszont próbálj meg kevesebb olajat használni, esetleg csak balzsamot tenni rá a következő mosással. És kicsit eltenni az olajat.
Esetleg ha megteheted, rendelj újat. Ha már ennyi ideje meg van, akár az is okozhatja a problémát.
Kevesebb olajat fogok használni, egyébként egyenes hajam van, csak azért hullámos ilyenkor, mert vizesen, kicsit még olajosan szoktam befonni.
De erről szerintem leszokok.
Egyébként régebben több töredezett hajszál volt benne, es jobban is hullott, most fényesebb is, ezen kívül nem lenne semmi probléma vele.
Köszönöm a tanácsokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!