Várható hogy az emberek hiúsága miatt a fodrászok akkor is tele lesznek amikor már ételre is nehezen telik?
Hát nem tudom, én nőt nem is nagyon ismerek aki rendszeresen járna fodrászhoz, pedig középosztálybeli körökben mozgok. Festeni a legtöbben be tudják maguknak (pláne mióta elment a divat a természetes színek irányába, és nem valami rohadt kényes színes hajjal szaladgál minden 2. nő), vágatni amúgy sem szeretnek mert folyton növesztik, a pár centis egészségügyi vágást meg megoldják okosba a barátnőkkel egymásnak. Én is évekkel ezelőtt voltam utoljára, festeni nem kell, a végéből meg kb bárki le tud vágni pár centit. És szép hajam van így is, nincs mit fodrászolni rajta.
A férjem ellenben jár fodrászhoz, mivel férfiként nem szereti a hosszú hajat, azt meg én nem vállalom, hogy olyan szép átmenetet nyírok bele neki, amilyet kérni szokott. Pedig nála kevésbé hiú ember nem sok van, szimplán nem akar sem hosszú hajjal, sem a felesége által nyírt hülyegyerek frizurával járkálni.
Én amúgy nem tapasztalom hogy tele lennének. Kozmetikusohoz szoktam járni, ott fodrász is van az üzletben, csomószor egyedül unatkozik, vendég nélkül. A munkahelyem mellett is van egy fodrász, sokszor fél órákat kint cigizik, telefonál, mert nincs senki. Nyilván ahol van a faluban egy darab fodrász, ott betelhetnek hamar a helyek. Vagy ha valaki ezer éve a pályán van, és nagy hűséges ügyfélköre van, akik nem hajlandóak máshova menni, ott is. Ettől még nagyobb városokban minden 2. sarkon van egy szépségszalon, fodrászat. Ennyi szerintem nem fogja túlélni a mostani válságot. Mondjuk sokan a covid alatt is már bezártak.
Mi az, hogy ételre is nehezen telik? Ez nem egy egyenesen arányos dolog mindenkire, az #5-ös fogalmazta meg jól, aki eddig is eltudott menni fodrászhoz, az ez után is el fog tudni menni. Nem az a réteg lesz bajban, akik mondjuk nettó fél milliót visznek haza / háztartás, vagy egy 150+ négyzetméteres házat kell felfűteniük. Mondjuk sokan vannak, akik túlvállalják magukat mindenféle hitellel, csak hogy meglegyen a duplagarázs, 5 szoba, nagy telek, 8K-s TV, stb. Nem mondanám egy tudatos rétegnek. Ők azok, akik a 3 kiló nettóval sorban állnak a 400 ezres telefonért, by Vályi István.
Az olcsóbb termékek felé kell menni, tehát nem az 1100 Ft-os kókuszitalt veszem meg, hanem a 800 Ft-osat. Mert ha megiszom hetente 2 dobozzal a kávéhoz, akkor 1 hónapban spóroltam 6400 Ft-ot, amit elköltök a fodrászra. ;)
Azok lesznek gondban igazából, akik eddig is gondban voltak, vagy hónapról hónapra élnek még úgy is, hogy nem költenek semmire az alap létminimumon kívül. Tehát nem azért jön ki a hónap végére szrul mert vett egy Nike Air Max-et 40.000-ért, mert szétrúgta amit 4 éve hord, hanem mert a nélkül is így jön ki, mert eddig ér a takarója.
Minél kevesebb híradó, minél kevesebb Facebook kommentszekció és TikTok konteók random userektől, nem utolsó sorban tudatosabb költekezés, nagyjából ennyi a titka a jelen helyzetnek. De ahol gond kezd lenni egy fodrász, ott feltehetőleg eddig sem volt anyagi biztonság.
A tesóm tetovál, se a covid, se a válság eddig nem állította meg az embereket, hogy időpontot kérjenek hozzá. És szerintem fodrászhoz többen és többször járnak, mint tetováltatni.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem lesz gáz, de nem mind ugyanabban az anyagi helyzetben vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!