Régen dús hajam volt, de kihullott/kiritkult. Mit tegyek? (lennt több)
Szóval. Kisebb koromban gyönyörű dús hajam volt. de kiritkult. Kép:
Tudom, ez Katie h. csak azért mutatom, hogy így állt, mostmeg.. Ahhoz képest, hogy szőke voltam, nagoyn erős, vastag hajam volt, sok, és gyorsan is nőtt. Aztán edzések után télen nem hordtam sapkát, leizzadva mentem haza, és elkezdett hullani, és törik is nagyon. Most festem, barnára. Nem fodrász festi, hanem az a bolti. Garnier, természetes barna, azt hiszem. Mit tehetnék, hogy újra gyönyörű, dús hajam legyen? Próbáltam már szedni ilyen tablettákat is, ami elvileg a hajra, bőrre, körömre jó.. Esetleg valami sampont, szesz, vagy balzsam nincs rá?
Normális válaszokat, pls. Az is érdekelne, ha esetleg valaki tud valami bevált praktikát. Köszönöm!
bánfi hajszesz (ebből van balzsam is meg sampon is) nekem anno használt, de olvastam oylat is akinek nem. Akkor, varga hajcseppek, van hajhullásra és hajerősítésre, nemtudom mennyire jó, viszont rohadt drága. Tablettából én Forcapilt szedtem, nekem segített.
Masszírozd a fejbőröd, és lehetőleg izzadt fejjel ne menj ki a hidegbe mert őgy megfáznak a hajhagymáid, hogy ne csodálkozz hogy hullik.. remélem ilyet már nem csinálsz.
Amúgy még mindig hullik? Ha igen, menj el egy bőrgyógyászhoz, esetleg gyógyszertárba, van ahol van ilyen hajvizsgálatos akármi, láttam kiírva, ott megmondják mitől hullik, és hogy mit szedj/rakj rá.
Szia!
A barátnőm bőrgyógyász, tehát elég jól el vagyok látva tanácsokkal. Nekem ugyanez van végeredményben, csak annyival másabb, hogy a szőke festék tette tönkre. A következőt ajánlom:
- ricinus olaj (1 dl kb 250 Ft a gyógyszertárakban), ezzel hajmosás után bedörzsölöd a hajad, és éjszakára bedunsztolva pl. egy törülközőbe becsavarod. Reggel kimosod, és megszárítod. (Lehetőleg kerüld a hajszárítót, vagy messzebbről fúvasd rá a meleget.) A végére tegyél hajvégápolót, erre nagyon megfelel az olívaolaj. Persze előtte vágasd le a hajad végét, az eltöredezett részeket.
Ha a patikába mész ricinus olajért, meg fogják kérdezni, milyen célra veszed, hiszen szájon át nagyon erős hashajtó, de te mondd, hogy hajhullásra, és akkor kiadnak normális adagot is, ami pár deci. Tehát ez a hajhullásra. Hidd el, ha kitartóan csinálod, hónapokig, minden hajmosáskor, visszadúsul a hajad, és megáll teljesen a hajhullás. Mi a legrosszabb esetben is azt hallottuk, hogy a felére csökkent a hajhullás, de már az is eredmény. Amúgy nagyon nő tőle a haj, ugye a manökenek is ezt a praktikát használják a hajnövesztésre, és, hogy egészségessé tegyék. Ja, meg bekenik vele a szempillájukat, hogy hosszabb legyen. Durva, mert egy hét alatt sokkal hosszabb lett az enyém is, inkább nem kenem már, mert ígyis hosszú volt.
2. tanácsnak, hogy ne a boltokban kapható hajfestéket vegyél, hanem vegyél a fodrászkellékes boltokban. Sokkal jobb minőségű festéket kapsz, és még több is van a tubusban. Lehet teljesen gyógynövényalapúakat kapni. Vagy pl. én Elgonnal és Fudge-al festem a hajam, olyan fényes tőlük, mint a reklámokban, és nagyon kímélik a hajat.
Remélem, hogy segítettem, fogadd meg a tanácsomat, megéri!
Rem. kapom a pontot:)
Írd meg majd, hogy mi lett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!