Szerintetek egy balayage festéshez sok ez az összeg?
Sziasztok!
Barátnőmet befűzték egy ilyen hajmodelles dologba, tudjátok ilyen "ingyen fodrászos" történet, mikor tanulók, vagy kezdő fodrászok keresnek erre embert.
Utánanéztem az áraknak kíváncsiságból, amennyire én láttam, egy balayage átlagosan városon 10-20k között mozog. Persze mesterfodrásznál borsosabb.
Na most aki neki csinálná azt mondta, hogy anyagár 50%-ban dolgozik és "ránézésre" erre elkérne egy 20-25k.-t.. o.O Az nem sok szerintetek egy kicsit? Oké, hogy hosszú haja van (hátközépig ér) de elv. a szolgáltatás maga ingyen van.
Persze mikor rákérdeztünk, azt mondták, hogy azért mert nagyon professzionális természetes összetevőjű a festék, amiben ilyen-olyan olajok is vannak.
Fodrászokat kérdeznék innét, hogy szerintük így reális ez az összeg?
Sokan írták, hogy 30k volt nekik. DE! Az szalonban, profi fodrásszal!
30 fele 15, és ráadásul a szalonban nem csak anyagárat számolnak fel, hanem munkadíjat is, amit itt elvileg nem. Szóval 15k alatt lenne reális, ha valóban anyagár 50%-ban dolgoznak. Ráadásul tanuló fodrász, tehát nem biztos, hogy sokkal szebb lesz az eredmény, mint egy olcsó szalon vagy otthoni kutyulás.
Én pár hete voltam tanuló fodrásznál. Lapocka aljáig érő haj, 100% anyagár volt 9 ezer. 6-os oxi, szőkítő + ugye a festés. 150/g volt elvileg az anyagár. 4 órán át csinálta. Nagyon szorgos, rutinos volt, meg odafigyelt, mit szeretnék, mégsem az lett, amit vártam. Néha nagyon nem tetszik, néha egész jónak látom, de azért még így se profi. Szóval ezt is kalkuláld bele. 20-25 ezerért inkább elmennék rendes szalonba, 30-ból már kijön a profi. Nekem még a 9-10 is soknak hangzott, de utánanézve tényleg 30 körül van a balayage ára. A harmadáért vállaltam a kockázatot, a 70-80% árért nem éri meg (hiszen az újabb festés is drága, ha meg jó lesz, akkor fél évig vagy ha megunja, egyáltalán nem kell többet festeni és nem gáz a lenövés).
No, ma megvolt és végül 17k volt az egész. Rengeteg anyag felment rá, nem használtak hagyományos festéket, hanem tényleg organikus, olajos bázisú festék volt, alig sérült a haj. Nagyon durva, hogy egy 98%-ban természetes szer így ki tudta szedni a színt o.o
Szép az átmenet, bézs színű balayage lett, talán még egy nagyon picit sárgásabb a beütése, de mondták is, hogy havasítózzon még (jó mivel full sötétbarna haja volt, ez nem csoda:DD)
Hát azt mondta barátnőm, hogy nagyon fancy helyen volt, profi szalonban hárman dolgoztak a haján és elég prémium szerekkel. Szerintem azért volt ez ennyi. Tehát ott volt a 2 diák, de egy profi kíséretében.
Neki azt mondták, ha ezt sima oxyval akarnák elérni, szétmenne a haja 1 alkalom után, szóval az oxy veszélyes dolog annak ellenére, hogy olcsóbb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!