Mit gondoltok az úgymond kerülendő összetevőkről?
Olyanra gondolok pl, hogy tudatos bőrápolással foglalkozó oldalakon sokszor felmerül, hogy kerülni kell a parabeneket, paraffint, illatanyagokat, denaturalt alkoholt stb.
Aztán elkezdtem nézegetni többféle terméket. Legyen az arc, haj vagy testápolási termék.
Ott van pl a cremor aquosus, ami ugyan paraffint tartalmaz, de a világ legjobb alapkrémje.
Volt, hogy mindenmentes tusfürdővel fürödtem és hasonló krémet kentem(babylove washbalsam és popsi kence), de száraz volt a bőröm ugyan úgy.
Aztán ott van a lush, aminek szimpatikus az üzletpolitikája meg minden, de több terméknél azt láttam, hogy parabénnel tartósitják.
Ott vannak a különböző cikkek is. "A" azt írja, hogy kerüljük, pl a parabént, "B" azt írja, hogy nem számít.
Most már sikerült teljesen belezavarodnom az egészbe 🙈
Fogalmam sincs, hogy most ezek tényleg olyan rosszak vagy csak közellenségnek lettek titulálta(az illatanyagot és a denaturalt alkoholt még még értem, mert azok tényleg nem a legjobb összetevők)
lush tele van illatanyagokkal
parfüm, alkohol nagyon kerülendő, az alkohol egyedül talán fényvédőkben elfogadott, parfüm sem ördögtől való, főleg az inci végén, csak van akiknél allergiás reakciót vált ki
a paraffin sem túl jó, viszont pl. malessezia-ra jó, tehát gombasafe összetevő, nem tesz rosszat neki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!