Mit csináljak a szempilláimmal, hogy hosszabbak legyenek? Mi "növeszti" meg?
Ha rövidek,akkor szempillaspirállal korrigálhatod,hogy kicsit dúsabbnak,s ezáltal valamelyest optikailag nagyobbakknak tűnjenek.
Egyébiránt,szerintem ne tedd tönkre műszempillaragasztással(főleg,ha szép, egészséges "szálaid vannak"),nem szabad(na) elfelejteni,hogy elsősorban az a küldetése,hogy megszűrje a levegőben található apró mikroszemcsék szembe kerülését,valamint védje a szemet környezet különböző behatásaitól és egyúttal tompítsa azok negatív hatásait,pl:fények,szél,víz stb.
Nemrég olvastam,hogy azok,akik rendszeresen festik a szempillájukat,azoknál ez a természetes védőréteg (szűrő) sokkal gyengébb,mint azoknál,akik nem vagy csak ritkán.Előbb romlik a szemük,lesznek szemüvegesek,rövidlátók stb.
Állítólag ha esténként kenegeted gyógyszertárban kapható (nagyon olcsó egyébként) ricinusolajjal akkor sokkal szebbek, sőt hosszabbak is lesznek.
Én még ugyan nem próbáltam, ott áll az olaj egy fél éve... :D
De a szemspirál, esetleg a kozmetikussal végzett tartós szempilla festés is sokat segíthet.
Ha spirálozod fesd ki az egészet, aztán még egyszer menj rá de csak a végekre.
Én úgy szoktam, hogy a szempilláim végét jó erősen átkenem festékkel és akkor sokkal hosszabbnak tűnik. Vagy készíts olyan sminket aminél nem tűnik annyira ki a szempilla. Én olyat szoktam, hogy feketével kifestem alul felül egész vastagon, aztán metálos kékes-lilával átkenem. De sok hasonló, visszafogottabb sminket is tudsz csinálni, aminél a szempilla szinte észre sem vehető amúgy sem. Persze tudom ilyen sminket nem mindenki vállalna be ha lemegy pl. a sarki közértbe, vagy munkába :D
Mellesleg a szempilla átlag fél év alatt nő meg a végleges méretére. Mármint egy szálnak fél év kell. Mert nem mind egyszerre esik ki, és kezd kinőni.
C.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!