Pattanás ellen milyen szer használ? Észre vettem hogy ha antibiotikumot vagy szoláriumba járok akkor nagyon szép és egészséges a bőröm, amúgy sajnos nem 27/férfi
Persze, mivel a pattanásokat baktérium okozza, az antibiotikum pedig értelemszerűen elpusztítja azokat. A szolárium pedig leszárítja őket, de alapjáraton nem tesz jót a bőrnek.
Egy alap rutin jó lehet. Tisztító(k), hidratáló, fényvédő.
Célzottan pattanásokra pedig ezek jó hatóanyagok:
-Benzoyl perixode.Ez hasonló hatást kelt, mint az antibiotikum, fellép a pattanást okozó baktériumok ellen.(Pl. Akneroxid)
-Azealinsav, ez nagyon hasonló a benzoyl peroxidehoz, csak míg az előbbi szárító hatású, ez gyengédebb a bőrhöz.(Pl.G&G aPAD)
-Ha lemondasz a szoliról, akkor lehet hámlasztani is BHA vagy AHA savval, de csak akkor ha tényleg lemondasz a barnaságról. Se szoli se napozás mellette. :D
Nekem a szoli meg a két ujjam irtotta ki :).
Szinte folyamatosan nyomkodtam a komedókat-pattikat. Nem vártam meg míg feldagad és "beérik"! Ahogy picit éreztem hogy duzzad a bőr, nyomtam is kifelé! Némelyik szinte ropogott, volt amelyik a tükrön koppant. Most naponta szolizok, egyszer s mindenkorra béke poraikra!
Pont 24 óra telik el. Elegem lett a szélmalomharcból. Az első pár alkalom után a nagy zsíros-gennyes pattik eltűntek, pár apró komi maradt. Majd ezek is eltűntek.
Kezdtem ritkítani az alkalmakat, majd elhagyni, erre jöttek vissza. A vége az lett, hogy egy megszűnt szalon gépét megvettem itthonra, esti fürdés után 20 percre befekszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!