Mit tegyek a pattanások ellen?
20 éves lány vagyok és még mindig nagyon aknés miteszeres a bőröm és nagyon zavar. Főleg azért mert nem csak az arcomon hanem a nyakamon mellkasomon vállamon és hátamon is olyan..
Szinte biztos vagyok benne hogy a stressz miatt vagyok ilyen mert nyáron amikor nem szorongok semmi miatt mindig szépen kisimul a bőröm. Amikor elkezdődik a suli ujbol begyullad most meg vizsgaidöszak alatt méginkább csunya lett.
Regen szedtem ra fogamzasgatlot is de nem birtam plusz nem akarom tobbe mergezni magam vele. Még egy másikfajta gyógyszert is irtak fel ami meg rosszabb volt mert annyira kiszaradtam tole hogy veresre repedt szet tole a borom akárhogyan ittam, kentem magam.
Már nagyon reményvesztett vagyok mert minden kencét kozmetikust gyógyszert kipróbáltam. Főleg úgy hogy a barátaim már rég kinőtték mindenkinek szép felnőttes arca lett körülöttem én meg ugy nézek ki emiatt mint egy csunya 14 éves..
Mit csináljak? Kihez forduljak? (Bőrgyógyászt kivéve)
Lehet belülről kéne elkezdeni.
Hormont nézetni, nincs-e vlmi zavar pl.pajzsmirigy. Változtatni az étkezéseden. Pl.Egyik rokonomnak akkor lett szép a bőre, amikor elhagyta a húst és vega lett.
A CBD az akné kezelésében is hatásos, mert elpusztítja a szebocitá-
kat
, a benne található terpének pedig egyéb pozitív hatást gyakorol-
nak a bőrre. A limonén például gátolja a Propionibacterium aenes bak-
térium szaporodását (sokkal erősebben, mint a triklozán). A pinének
is elpusztítják a P. acnes baktériumokat, a linalool pedig csökkenti
az aknés gyulladásokat. Egy 2014-ben készült vizsgálat szerzői úgy
fogalmaztak, hogy „a felfedezések azt támasztják alá, hogy a kombi-
nált liposztatikus, antiproliferatív és gyulladásgátló hatásoknak kö-
szönhetően a CBD kiváló eszköz lehet az acne vulgaris gyógyításá-
ban"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!