Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mit tegyek a pattanások ellen?

Mit tegyek a pattanások ellen?

Figyelt kérdés

20 éves lány vagyok és még mindig nagyon aknés miteszeres a bőröm és nagyon zavar. Főleg azért mert nem csak az arcomon hanem a nyakamon mellkasomon vállamon és hátamon is olyan..

Szinte biztos vagyok benne hogy a stressz miatt vagyok ilyen mert nyáron amikor nem szorongok semmi miatt mindig szépen kisimul a bőröm. Amikor elkezdődik a suli ujbol begyullad most meg vizsgaidöszak alatt méginkább csunya lett.

Regen szedtem ra fogamzasgatlot is de nem birtam plusz nem akarom tobbe mergezni magam vele. Még egy másikfajta gyógyszert is irtak fel ami meg rosszabb volt mert annyira kiszaradtam tole hogy veresre repedt szet tole a borom akárhogyan ittam, kentem magam.

Már nagyon reményvesztett vagyok mert minden kencét kozmetikust gyógyszert kipróbáltam. Főleg úgy hogy a barátaim már rég kinőtték mindenkinek szép felnőttes arca lett körülöttem én meg ugy nézek ki emiatt mint egy csunya 14 éves..

Mit csináljak? Kihez forduljak? (Bőrgyógyászt kivéve)

2020. dec. 5. 12:48
 1/10 anonim ***** válasza:
Pont ahhoz nem akarsz fordulni aki segitene.
2020. dec. 5. 12:56
 2/10 A kérdező kommentje:
Mert mondjuk már voltam kismilliószor és felírt olyan gyógyszereket ami vagy semmit nem ért vagy rontott a helyzeten...
2020. dec. 5. 13:14
 3/10 anonim ***** válasza:
43%

Lehet belülről kéne elkezdeni.

Hormont nézetni, nincs-e vlmi zavar pl.pajzsmirigy. Változtatni az étkezéseden. Pl.Egyik rokonomnak akkor lett szép a bőre, amikor elhagyta a húst és vega lett.

2020. dec. 5. 13:24
 4/10 anonim ***** válasza:
21%
Fekete szappan v.a natúr kecsketejes szappannal moss arcot.
2020. dec. 5. 13:25
 5/10 anonim ***** válasza:
91%
Ha van egy rendes bőrápolási rutinod megfelelő termékekkel, akkor javulnia kell a helyzetnek. Ha nem javul, akkor biztosan belső probléma van, pl tej vagy szója sokakat kiüt. Ilyenkor el lehet kezdeni bizonyos dolgokat elhagyni az étrendből, hogy kiderüljön mi a gond.
2020. dec. 5. 13:35
 6/10 anonim ***** válasza:
Akkor keress olyat aki nem akar gyógyszert felírni. Olyat keress aki azt mondja hogy laborvizsgálat, meg góckutatás.
2020. dec. 5. 16:20
 7/10 anonim ***** válasza:
#3-as vagyok Miért lettem lepontozva? Minden normális bőrgyógyász elkezdi a belső okokat is keresni. Mert a legtöbbször az a ludas.
2020. dec. 5. 17:19
 8/10 anonim válasza:

A CBD az akné kezelésében is hatásos, mert elpusztítja a szebocitá-

kat

, a benne található terpének pedig egyéb pozitív hatást gyakorol-

nak a bőrre. A limonén például gátolja a Propionibacterium aenes bak-

térium szaporodását (sokkal erősebben, mint a triklozán). A pinének

is elpusztítják a P. acnes baktériumokat, a linalool pedig csökkenti

az aknés gyulladásokat. Egy 2014-ben készült vizsgálat szerzői úgy

fogalmaztak, hogy „a felfedezések azt támasztják alá, hogy a kombi-

nált liposztatikus, antiproliferatív és gyulladásgátló hatásoknak kö-

szönhetően a CBD kiváló eszköz lehet az acne vulgaris gyógyításá-

ban"

2020. dec. 6. 03:11
 9/10 anonim válasza:
Én 18 éves vagyok, és nagyon csúnya akném volt. Elmentem bőrgyógyászhoz, aki fel akarta írni a gyógyszert, szerencsére a szüleim nem engedték, mert töknkreteszi a szerveidet. A bőrgyógyász elküldött nőgyógyászhoz, aki felírt nekem fogamzásgátlót, azt egy hónapig szedtem, de nagyon nem akartam elkezdeni, mivel méreg, de nagyon reményveszett voltam, ezért elkezdtem szedni. Később voltam háziorvosnál, aki meglátta az arcom, és elküldött vérvételre meg inzulinrezisztenciatesztre. Az eredményt megkaptuk, anyukám pont ment belgyógyászhoz, és a belgyógyász azt mondta, semmi bajom. Később anyukám ment egy nőhőz, aki nem orvos, de tud mindent az emberi szervezetről, nem tudom, hogy hívják ezt a foglalkozást. Megmutatta neki a leleteimet, és mondta hogy nekem erős inzulinrezisztenciám van. Ezután elmentem hozzá, és kiderült, hogy sokat stresszelek, és kb nem tudtam semmit se megemészteni, mert a belem “beteg” volt, a sok rossz kajától, amit eszünk (miközben azt hittem, egészségesen eszek, nem ettem egyáltalán cukrot, stb.) mint például a tartósítószer, a konzerves kaják, a glutén (ez vicces, mert még felhoztam a bőrgyógyásznak, hogy talán a gluténra vagyok érzékeny, erre azt mondta, hogy biztos nem, ez nem látszódik ki a bőrön), ételek, amikben van hisztamin (sok zöldségben is van, pl. avokádó, padlizsán, spenót, paradicsom,...), a tusfürdőt is beszívja a bőrünk, szóval nem mindegy, milyet használsz, és még sok mást is mondott. Azt is mondta, hogy az inzulinrezisztencia az “érzékeny lelkű lányok” betegsége. Nála kiderült, hogy pajzsmirigyalulműködésem is van, ami összefügg az inzulinrezisztenciával, lehet petefészekcisztám is volt. Ezután elkezdtem követni azt, amiket mondott, úgy étkeztem (egy évig kell egy étrendet követni, és a sportolás is nagyon fontos!), és már egyből nem jött ki több pattanás! Ez volt két hónapja, azóta elmúlt teljesen, már csak a hegek maradtak (persze, 1-2 kijött, ha rosszul étkeztem). Emellett kell egy rendszeres arcápolási rutin, fontos, hogy nem szabad drogériákban beszerezni ezeket, mert azokban káros összetevők vannak, hanem gyógyszertárakban vagy rendelni. Kell arctisztító, hidratálókrém, fényvédő. Emellett segítenek a hámlasztók is (lehet ez arctisztítóban is meg szérumban) a pattanásokkal szemben (AHA, BHA hámlasztó). A retinol is sokat segít, nézz utána. Szerintem a legjobb a The Ordinary és Cerave termékek ár-érték szempontjából. Azonban ha elkezdesz hámlasztót vagy retinolt használni, lehet hogy az elején még több pattanás jön ki, de ez max egy hónapig tart, aztán már rengeteget segíthet! Amiket én használok, ha esetleg segítene: Cerave arctisztító és hidratáló és The Ordinary hámlasztó. Azért írtam le az én sztorim, mert sok orvos nem foglalkozik ezzel. A tüneteket próbálják eltűntetni, nem pedig a probléma gyökerét! Etéren nem szabad bízni a bőrgyógyászokban!
2020. dec. 10. 20:41
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Igen valószínűleg ez az én bajom is hogy rengeteget stresszelek. Nyáron amikor kiegyensúlyozott vagyok egy miteszer sincs sehol rajtam de pl most... borszató. Valószínűleg ha lemegy ez az őrület elfogok menni egy magán orvoshoz aki a tesómnak is étrendel segített.
2020. dec. 10. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!