Mit tegyek a pattanások ellen?
Sziasztok 15 éves fiú vagyok és bármit csinálok a pattanásokkal nem múlik el.
Voltam már bőrgyógyásznál és szedek is antibiotikumot+szalicilsavval kenegetem az arcon de semmi javulás.
Ha tudtok valami tényleg hatékony megoldást akkor segítsetek.
Előre is köszi.
Volt osztálytársamnak is tele van az arca aknéval nála valami savas eljárással le hámlasztották a felső bőr réteget.
Próbálj kicsit helyesebben táplálkozni, ne egyél olajos ételeket pl : magvak,csipsz
Ha begyullad rakj rá fogkrémet ( igen jól olvastad!) attól kissé lemegy.
Remélem tudtam segíteni :)
Tejet kell elhagyni.2-szer volt nagy tejtermék elhagyásos időszakom, legutóbb (idén év elején) testépítős tejsavókészítményeknek csábultam el 2 hónapra, tavaszra a felkarom is pöttyös lett, mostanra múltak el,jöttem rendbe, és meg vagyok győződve arról, hogy a tejet és az összes tejterméket tényleg kerülni kell, és kell vagy egy fél év mire kipucolódik a szervezetből. Pár éve szintén volt egy nagy tej-elhagyásos időszakom, jó volt, olyankor, fél év után már a kencék is használtak, addig egyik sem.
Szendi Gábor is sokat ír erről, meg a paleolit étrendről, javaslom követésre. Receptek is vannak a honlapján.
Az alábbi gyógyszertári cuccok nem drágák, de hatásosak:
1) Lassari paszta 400 Ft-ért keverik ki. Pöttyökre, vagy maszknak hetente 1 -szer , 2-szer, ki hogy bírja, 20 percre.
2)Valamint (vagy) 3%-os szalicilsavas kenőcs. Receptje: 30 gramm vazelin + 1 gramm szalicilsav. 350 Ft. Ez nem szárít annyira, ettől hidratált a bőrt, és megelőzi a pattikat. Hetente 2-3-szor éjszakára kenni. Nem feltétlenül kell vazelinbe keverni, ha a gyógyszerész javasol más alapot, az is jó.
Aspirint (az is szalicilsav) is szoktak arcra kenni, de beszedni is lehet. (Aspirin Protect)
Aspirin maszk [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!