Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Sotret vagy fogamzásgátlóval...

Sotret vagy fogamzásgátlóval próbálkozzak pattanások ellen?

Figyelt kérdés
Lassan 20 éve már hogy pattanásos vagyok, mindig kijönnek, sokszor csak kicsik, sokszor nagyobb gyulladtak is. Nem tudom mitől, már kencékkel próbálkoztam eleget, de semmi nem használt. Ezért gondoltam hogy mostmár belülről kéne kezelni, de mivel? Elég sok sötét szőröm is lett mostanában, ami talán hormongondokra utal?! Akkor fogamzásgátló lenne a jobb? Az sztk-s bőrgyógyász nem nagy segítség... jobbra meg nincs pénzem. Szerintetek mi legyen?

2013. okt. 23. 22:45
 1/8 anonim ***** válasza:
Leginkább ki kéne vizsgálni,hogy mi okozhatja. Anélkül nem lehet tudni azt sem,hogy mi segítene. Nem ártana pl. egy hormonpanelt nézni,de arra csak szakorvos adhat beutalót.
2013. okt. 23. 22:54
 2/8 anonim ***** válasza:

Tejet kell elhagyni. Én 34 vagyok. 2-szer volt nagy tejtermék elhagyásos időszakom, legutóbb (idén év elején) testépítős tejsavókészítményeknek csábultam el 2 hónapra, tavaszra a felkarom is pöttyös lett, mostanra múltak el,jöttem rendbe, és meg vagyok győződve arról, hogy a tejet tényleg kerülni kell, és kell vagy egy fél év mire kipucolódik a szervezetből. Pár éve szintén volt egy nagy tej-elhagyásos időszakom, jó volt, olyankor már a kencék is használtak, addig nem.

[link]

A fogamzásgátló segít, de abbahagyása után még rosszabb, mint előtte.

Az alábbi gyógyszertári cuccok nem drágák, de hatásosak:

1) Lassari paszta 400 Ft-ért keverik ki. Pöttyökre, vagy maszknak hetente 1 -szer , 2-szer, ki hogy bírja, 20 percre.

2)Valamint (vagy) 3%-os szalicilsavas kenőcs. Receptje: 30 gramm vazelin + 1 gramm szalicilsav. 350 Ft. Ez nem szárít annyira, ettől hidratált a bőr. Hetente 2-3-szor éjszakára kenni. Nem feltétlenül kell vazelinbe keverni, ha a gyógyszerés javasol más alapot, az is jó.

Aspirint (az is szalicilsav) is szoktak arcra kenni, de beszedni is lehet. (Aspirin Protect)

Aspirin maszk [link]

Én inkább Aspirint, Kalmopyrint veszek be néha, meg szalicilsavas kencét kenek magamra, mint hogy fogamzásgátlót szedjek. (Ja , és 10 évvel fiatalabbank szoktak gondolni, szerintem a szalicilsav hámlasztó, bőrmegújító hatása miatt(is) talán.) Az Aspirin Protectnek elég jó egészségvédő hatása van.

2013. okt. 24. 11:44
 3/8 anonim ***** válasza:

Természetgógyász a következőket javasolta nekem, és beváltak:

1) tej totális elhagyása

2) hús csökkentése, feldolgozott húskészítmények kerülése

3) mindennap egyek valami sötétzöld színűt (saláta, brokkoli, stb...)(klorofill)

4)spirulina alga szedés

5) béltisztítás: több rostanyag bevitele: müzli minden reggel, utifűmaghéj alkalmazása, Herbáriában lehet kapni, más márka is jó [link]

sok folyadékot kell hozzá inni, napi 2 liter

2013. okt. 24. 12:03
 4/8 anonim ***** válasza:

A Sotret veszélyesebb szer, de az hosszútávon is megoldhatja a problémákat. A fogamzásgátló tabi ált. addig használ, ameddig az ember szedi. Utána visszajön minden (esetleg még durvábban is).

De ezt egy bőrgyógyásszal kellene megbeszélni.

2013. okt. 24. 14:49
 5/8 anonim ***** válasza:
ha sotretet vagy roaccutant szedsz alapból kell hozzá fog.gátló is szal a kérdés innentől értelmetlen. :D
2013. okt. 29. 16:15
 6/8 A kérdező kommentje:
Miért kéne fogamzásgátló Sotrethez? Ilyenről én nem hallottam, csak hogy nagyon szigorúan papírt is aláíratnak hogy nem lehetek terhes, stb.
2013. okt. 29. 18:28
 7/8 anonim ***** válasza:

Orvosa elmagyarázta, hogy az izotretinoin milyen veszélyt jelent a magzatra nézve: Ön megértette, hogy miért nem szabad teherbe esnie és milyen módon előzheti meg terhességét.

- Megbeszélte orvosával, hogy hatásos fogamzásgátlást fog alkalmazni. Az orvos tanácsot ad Önnek a terhesség megelőzésével kapcsolatban, ellátja egy tájékoztatóval is, mely elmagyarázza a különböző fogamzásgátló módszereket. Az orvos elküldheti Önt szakorvoshoz is, aki tanácsot ad a fogamzásgátlással kapcsolatosan.

- Egyetért azzal, hogy legalább egy, de inkább egyidejűleg két hatásos fogamzásgátló módszert fog alkalmazni, a Sotret kezelés megkezdése előtt legalább 1 hónappal, végig a kezelés során és a kezelés befejezése után még további 1 hónapig. Mielőtt elkezdik a kezelést, az orvos terhességi tesztet végeztet, melynek negatívnak kell lennie.

- Fogamzásgátlást akkor is alkalmaznia kell, ha nem menstruál, vagy éppen nem él aktív szexuális életet (kivéve, ha kezelőorvosa úgy dönt, hogy ez nem szükséges).

- Megérti és elfogadja a havonkénti ellenőrzés és az esetleges további terhességi tesztek elvégzésének szükségességét, ha az orvos indokoltnak tartja. 5 héttel a Sotret kezelés befejezése után is terhességi tesztet kell végeznie. Nem eshet teherbe a kezelés alatt és még 1 hónapig a kezelés befejezése után.

- Kezelőorvosa megkéri Önt (vagy képviselőjét) egy beleegyező nyilatkozat aláírására, melyben kijelenti, hogy megismerte a Sotret kezelés veszélyeit, és hogy elfogadja a szükséges óvatossági intézkedéseket.

Fogamzóképes korú nőknek csak 30 napra szóló mennyiség írható fel. A kezelés folytatásához újabb felírás szükséges. Minden receptet a felírás utáni 7 napon belül ki kell váltani.

Ha mégis teherbe esik a Sotret terápia során, vagy 1 hónapon belül a kezelés abbahagyása után, azonnal hagyja abba a gyógyszer szedését, és keresse fel orvosát. Orvosa szakorvoshoz utalhatja, aki segít a helyzet értékelésében és tanáccsal látja el.

Orvosa írásos információval rendelkezik a Sotret-et használók számára a terhességről és fogamzásgátlásról, amelyet meg kell mutatnia Önnek. Ha nem látta még ezt az anyagot, kérje meg orvosát.

Információk férfi betegeknek

2013. okt. 29. 18:32
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem fogamzásgátló kell hozzá, hanem nem szabad semmiképp teherbe esni.

És mivel a dokik szerint a tabi a legmegbízhatóbb ált. írnak fel mellé, hogy tutkó ne legyél terhes.

Bár nem értem, miért ne lehetne megoldani óvszerrel, meg még vmivel (mondjuk spermiciddel vagy pesszáriummal).

2013. okt. 29. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!