Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Miért töredezik el ennyire a...

Miért töredezik el ennyire a hajam?

Figyelt kérdés
10 éves voltam amikor elkezdtem melíroztatni, szerintem a hidrogén szétroncsolta teljesen. mostmár csak sötétbarnára festetem kb 1,5-2 hónaponként. amúgy nem igazán nő a hajam. mit tudnátok javasolni először is hogy ne törjön el ennyire? (hozzáteszem vasalni is szoktam kb minden nap. de azt me muszáj mert másképp katasztrófa a hajam..)
2008. nov. 30. 11:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

1. A festék szárítja a hajat.

2. Szárazon nem szabad vasalni a hajat.

3. Gondolom mindezek mellé még zsíros hajra való sampont is használsz, ami megint csak szárít.

A példa kedvéért: amióta daueroltattam a hajamat, langyos vízzel sampon nélkül mosom, maximum egy kevés fixáló habot teszek rá mosás után. Nem fésülöm, csak vizesen, hetente egyszer. Naponta teszek rá ápolókrémet. És egészségesebb a hajam, mint előtte. Pedig a dauer szárítja, és hullania meg törnie kéne. De mivel fodrászmester, aki csinálta, elmondott egy csomó dolgot, hogy mit nem szabad. Menj el egy hozzáértő fodrászhoz, ő majd helyreteszi a hajad.

2008. nov. 30. 11:50
 2/11 anonim ***** válasza:
A mindennapi vasalással teljesen tönkreteszed, nem szabad! Én is vasalom egy héten egyszer, és ez is meglátszik a hajamon. Van a wellának most egy nagyon jó balzsamja, fodrászkellékesben kaphato, de horror az ára, viszont valami elképesztően csodás a hajam tőle. Emellett sok pakolás, és kímélni az égetéstől, valamint a hajszárítótól!
2008. nov. 30. 11:59
 3/11 anonim ***** válasza:
57%
Ember minek melíroztatod a hajad 10 évesen?! Teljesen tönkreteszed magad... A vasalással megégeted... nekem nagyon hullámos hajam van, és ha tehetem úgy egyenesítem ki, hogy vizesen féslügetem, így nem károsít
2008. nov. 30. 12:47
 4/11 anonim ***** válasza:
95%

Először is vágasd le a törött részt. Hagyd abba a festést. Ha mindenképp ragaszkodsz hozzá, használd a Loreal ammóniamentesét. De jobb volna ha még azt se. A vasalás még hővédőkrémmel is károsít, hagyd abba azt is. Amúgy amíg nem volt hajvasaló a világon addig mit csináltál vele? Ja még azt hozzátenném, hogy a hajat csak szárazon szabad vasalni! Nagyon kevés vasalótípus van, amit lehet használni félszáraz hajon, de akkor sem vizesen!!!!

Használj valami pakolást rendszeresen, ezekből a néhány száz forintos is ér annyit mint az agyonreklámozott több ezresek. Ja, ami tényleg beválik az ilyen drágábbak közül, az a gliss kur hajvégápolója.

2008. nov. 30. 21:12
 5/11 anonim ***** válasza:
Hát figyelj... szerintem festesd vissza eredeti hajszínedre a hajad, és vágasd le a töredezett részt. vegyél hidratáló sampont, és lehetőleg minél kevésbé meleg levegővel szárítsd a hajad (a hajtöveknél meleg kell, különben kihullhat...), de a legjobb, ha természetesen szárad... A vasalásról annyit, hogy a hajmosás utáni első reggelen vasald ki, ( nekem is katasztrófa ha nem vasalom ) és vigyázz rá! (tesire mindenképpen fogd fel; ha izzadsz, akkor is, és próbálj minél gyorsabban zuhanyozni, vagy takard le valamilyen sapkával a hajad ha pancsolni akarsz:) )
2008. dec. 1. 16:04
 6/11 anonim ***** válasza:

szerintem nem kell lemondanod mindenről! nekem is rengeteget volt már festve a hajam a szivárvány mindenszínébe ami a nem tesz neki valami jót. Most is festve van. vasalni én is minden nap vasaltam de ha hagyom hajszárító nélkül száradni nekem nem göndörödik annyira. A baleának van egy hajkiegyenesítős széruma(rózsaszín flakonos) nekem az is haszált.

Régen nekem is szörnyen szára volt és töredezett. volt egy szabadórám fogtam magam és a kettévált szálakat levagdostam(idegölő munka) plusz rengeteget ápolom. 2 naponta mosom a hajam egy hajhullás elleni samponnal(gyorsabban nő tőle a hajam) meg festett hajra valóval, ugyan ilye tipusú balzsamokkal. vagy háilag készített olivaolajos-tojásos pakolást kenek rá vagy van pár jó kész pakolás(pl L'oreal festett hajra vagy száraz, töredezettre, balea kókuszos festett hajra való, AVON olivaolajos pakolás ,glisskur töredezett hajra). hajvégápolót is mindig használj. amikor tudod hagyd szabad levegőn megszáradni.

esetleg ha kibírsz 1-2 hónapot festés,vasalás és szárítás nélkül rengeteg ápolással helyre fog jönni. én 3 hónapig csináltam ezt a "kúrát" és teljesen megújult a hajam. szedhetsz sörélesztőt abletát vagy kovafld kapszulát. gyorsabban n tőle a haj és szebb is lesz.

remélem tudtam segíteni

2008. dec. 1. 22:01
 7/11 anonim ***** válasza:
Utolsó válaszadónak: milyen samponnal mosdo, amitől gyorsabban nő a hajad? leírnád kérlek, mert eléggé hullik a hajam és lassan is nő. :(
2008. dec. 2. 03:00
 8/11 anonim ***** válasza:
mosod*
2008. dec. 2. 03:00
 9/11 A kérdező kommentje:

1-2 hónapig?:S áh.. nyáron sem sikerült pedig akkor terveztem... de mindig mentem valahová és így rendbe kellett tenni a hajam...

a glisskurt ki fogom próbálni az biztos :)

am gondolkodtam azon h lenövesztem a sötétbarnát, hagyom kikopni kb úgy 2-3 hónapig nem festettem de undorító színe volt a hajamnak és nem bírtam tovább nézni mellesleg a lenövés se volt szép látvány...

tegnap voltam fodrásznál és kérdezte h tépették e a hajam, mert azt mondja attól vékonyodott el ennyire és ha belegondolok igaza van..

most Bánfi sampont használok szerintem nagyon jó, dúsabbnak volt mondható a hajam és nőtt is, bár most h vágattam belőle a régi hatást értem el:D (de a törött végek miatt)

ja és már 15 éves vagyok nem 10..:)

2008. dec. 4. 08:11
 10/11 anonim ***** válasza:
90%

Annak a válaszadónak írok aki vizesen fésüli a haját!

Ne tegye, vizesen végtelenebb a haj mint szárazon és iszonyatosan roncsolod ezzel, még ha most nem is tűnik fel.

2008. dec. 9. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!