A hátam nagyon pattanásos és egy barátnőm nagymamája azt mondta hogyha minden nap eszek egy kis élesztőt attól elmúlik. Ez tényleg működik? Ha nem akkor mondanátok valamit amitől elmúlhat!
Nekem ettől múlt el:
Antibakteriális tusfürdő és nem töröltem meg, hanem hagytam leszáradni a vizet.
1 hónap, és kész volt.
A pattanásokat rengeteg minden okozhatja. Lehet hormonális, allergia, inzulinrezisztencia, vagy szimplán abban a korban vagy, amikor ennyire intenzív a faggyútermelés.
Szóval hiába írják a szokásos okosságokat, hogy “ne egyél ezt, - ne egyél azt, - legyél vegán”, - mivel rengeteg oka lehet ennek, érdemes utánajárni és aszerint kezelni a problémát.
Igen, az élesztő jó hatással van a bőrre, mivel tele van B-vitaminnal. Jobban teszed viszont, ha inaktív sörélesztő tablettát veszel (a Jutavit ~800Ft), mert az nem okoz a bélrendszeredben kavarodást, míg a friss bolti élesztő puffadáshoz és a gombák elszaporodásához vezethet.
Külsőleg szaliciles cinkpasztát javasolnék, patikában kapható kis tégelyben, talán a Naturland a gyártó. Arcmosás után be kell kenni vele az érintett bőrfelületet.
Kamaszkorban persze elsősorban a hormonok miatt alakulnak ki a pattanások, nem a csoki meg a mogyoró fogyasztástól, úgyhogy ne keseredj el, ha minden igyekezeted ellenére megjelennek a pöttyök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!