Van itt olyan aki át tért a samponmentességre?
Figyelt kérdés
Aki igen tudna nekem írni egy kis beszámolót? Mennyi idő volt míg megszokta a hajad, hogy nem mosod samponnal? Azon túl, hogy összességében nem zsírosodik a haj, észleltél egyéb változást(akár pozitv akár negatív)?2019. aug. 7. 12:28
1/10 anonim 

válasza:

Én szappant használok, hajravalót természetesen :)
Sokkal tovább marad friss, olyan tisztaság érzésem van, nem a kozmetikai boltokban kapható márkák illata, ami tömény műanyag - szag, hiába van benne minden csoda illat, nem fullasztó.
És maga a tudat, hogy nincs benne semmi kémiai, se szilikon, se parabén.
2/10 anonim 

válasza:

na, de milyen szappant?
És hogyhogy nem zsírosodik a haj?
Mi ez a samponmenetesség?
Persze, mindjárt guglizom, de addig is írjátok már le, hogy van ez, köszi!
3/10 A kérdező kommentje:
Egyszerű, a sampon letakarítja az egész fejbőrödet a természetes olajokkal együtt, amit persze aztán szintetikus úton pótol, de a szervezeted akkor is érzi, hogy ezek az olajok eltűntek. Ennek hatására zsírosodik a fejbőr, ugyanis emiatt a szervezet elkezd több olajat termelni. A samponmentességnek az a lényege, hogy a sampon mellőzésével a szervezeted észleli, hogy nem kell ezeket az olajokat túltermelni, így a heti két-három hajmosás leredukálható heti vagy akár kétheti egyre is. Alapvetően mindenkinek más válik be van akinek elég az is ha ezen hajmosások alkalmával csak vízzel mossa át a haját van akinek kell egyéb is(a legelterjedtebb ahogy megfigyeltem a szódabikarbóna almaecet kombó). Szóval a lényeg ez lenne.
2019. aug. 7. 18:45
4/10 anonim 

válasza:

Köszi a választ!
És pontosan milyen arányban kell ez a szódabikarbóna-almaecet kombó és csak le kell ezzel öblíteni a hajat és kész?
5/10 anonim 

válasza:

Mielőtt beleugrotok a dologba: amíg átáll erre a hajatok (hetek, hónapok kérdése) addig folyamatosan zsíros fejjel fogtok mászkálni. Ezért kell meggondolni.
6/10 anonim válasza:
Én másfél hétig birtam. Annyira viszketett a fejbőröm hogy nem birtam tovabb .Többször probalkoztam ezzel de ugyan azt tapasztaltam
7/10 A kérdező kommentje:
Igen ezzel tisztában vagyok, hogy sok idő míg átáll a haj. Egyébként nem az almaecetet kell szódabikarbónával keverni, hanem egy kevéa szódabikarbónát vízzel ez a "sampon" aztán felvizezett almaecetet ez a "kondicionáló" az ecettől fényes lesz a hajad. Az arányokat nem tudom egyelőre.
2019. aug. 7. 21:53
8/10 anonim 

válasza:

Sampon helyett, én már régóta borotvahabbal és pengével ápolom a fejemet 😁
9/10 anonim 

válasza:

Hát én régebben használtam almaecetet "kondiconáló" gyanánt, de nekem nem lett fényesebb tőle a hajam.
10/10 anonim 

válasza:

Próbálkoztam ezzel, volt szódabikarbónás mosás almaecet illóolaj minden "természetes" fisfos... Ez semmilyen formában nem működött, nehéz, rossz tapintású fésülhetetlen büdös volt a haj, másnap már lehetett megint mosni. Akkor gondoltam, hogy ez nem... vettem sampon szappant ( mellesleg valami 10 euri volt eléggé drága) Hát először igen jó volt tiszta selymi lett a haj tőle ki is lehetett tolni nagy nehezen 1 hétig a hajmosást 1 kiló száraz sampon segítségével... de ez is olyan volt, hogy szombatra már eléggé retek volt az egész. 3-4 mosás után olyan szinten korpásodni kezdett a fejem, hogy valami borzalom. Pedig kimondottan korpásodás elleni volt a szappan...A gomba elszaporodásának következtében már tarthatatlan volt a helyzet, és mondták páran ha minden part szakad Nizoral segít... Tényleg segít... megszünteti a elszaporodott gomba okozta korpásodást.. de persze csak amig használom.. ha elhagynám vagy másra váltanék újra elkezdődik a korpásodásos ördögi kör... Szóval szörnyű. Lehet az is sokat nyom a latba, hogy férfi vagyok, más a hormonháztartás stb.. váll alá érő félvastag szálú puha tapintású egyenes hajam van. Ahogy nézegettem videókat erről a no-po metódról meg minden azt szűrtem le, hogy azok istenítik akiknek 3 embernyi sűrűségű jó minőségű vastagszálú hajuk van. vajon miért? Nyilván magától értetődő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!