Van itt olyan aki valamilyen film hatására tért meg?

Nos, én ateista vagyok, de régebben láttam egy többrészes sorozatot, ami a Biblia történetét dolgozza fel.
Számomra az volt a legmegrázóbb jelenet, amikor Jézus keresztre feszítése után az apostolok kenyeret törnek és bort isznak, úgy ahogy Jézus parancsolta, és hirtelen megjelenik nekik Jézus, valamint képesek lesznek nyelveken szólni.
Azt hiszem ilyenkor értettem meg, hogy miért is olyan "nagy dolog" a Kereszténység.

Nem "tértem meg" film hatására (mert mindig is fontos volt nekem a kereszténység és inkább úgy mondanám, hogy folyamatosan kell mindig jobban követni Jézust ezen az úton).
Viszont a Némaság nagy hatással volt rám. A film is, de talán a könyv még jobban.

Előző vagyok: illetve nagy kedvencem a Ben Hur. (természetesen az eredeti)
Az itteni Jézus-ábrázolás szerintem sokkal jobb és megrendítőbb, mint a Passióban.

A Passio Mel Gibson "okádéka" ami szintiszta gyűlöletről szól, semmi magasztos, patetikus mondanivalója nincs.
Az, hogy ő szereti szinte perverz módon filmjeiben a kínt, kínvallatást, ember áldozatot az az ő jellemére utal, hogy ez alapján ítéljük meg a Jézusi szenvedést, és minden ahhoz vezető utat merő ostobaság.

'a hitet elsősorban az érzelmek és a benyomások határozzák meg' írja egy előző válaszoló, hát tejószagú mézeskalács! Dehogy! Még csak az kéne, hogy az állandóan változó, kiismerhetetlen, hiábavaló érzelmi életemen múljon az örök élet...
Nem. A hit Istentől kapott ajándék, aminek következtében az ember tudatosan, komoly elhatározásból alárendeli mindenét Istennek, mert bízik Benne. A hit/hűség az ember értelmén alapszik, nem a csalárd szívén.

Egyszer mesélte nekem valaki, hogy a Mátrix hatására tért meg.
Számomra meglepő, nem találtam ilyen mondanivalót abban a filmben, pedig rengetegszer láttam. De lehet újra kellene néznem ilyen szemmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!