Nektek tetszene egy ilyen utazásos blog?
Nemrég kezdtem egy utazásos blogot melyben városokat mutatok be plusz személyes tapasztalatokat írok le.
Kíváncsi vagyok nektek hogy tetszik!
"A koncepció pedig létezik csak azt sem vetted észre (pedig ahhoz sem kell zseninek lenni...)"
Azért ezt nem nevezném jó reakciónak :D
Maradjunk annyiban, hogy van rajta mit csiszolni.
- Kötelező olvasmány: Non-designer's design book by Robin Williams. Az első linkek között hótt legálisan letölthető pdf formátumban. Még mindig több a dizájn hiba, mint amennyit kedvem lenne elmagyarázni, ez viszont nagyon jól megtanítja az alapokat és segít észrevenni és kijavítani a saját hibáidat.
- Azt örömmel látom, hogy nem sikerült 2000 képpel teleszemetelned az internetet bejegyzésenként, de jobb ha tőlem tudod, hogy képileg ezek nem jók. Otthon, családnak mutogatni, hogy miket láttatok igen, publikálni viszont nem kéne. Szintén az alapok hiányoznak, amelyeket szintén össze lehet szedni internetről. (Szar ügy, vissza kell menned Olaszországba és Thaiföldre újrafotóznod ezeket :P)
- Én ebben nem látom a blogot. Még a 12 éves tinicsicsák szerelmeset blogregényei is naplószerűbbek ennél. Nevezzük a nevén: weblap.
- Sokszor sántít az angolod.
- Ha már a nyelveknél tartunk, magyar verzió miért nincs?
- A "who I am" részrőből minden kiderül, csak az nem, hogy te ki vagy. Se egy nicknév, se hogy fiú vagy-e vagy lány, egy hozzávetőleges életkor, se egy érdeklődési kör, se hogy hol jártál, hova szeretnél eljutni stb.
- Látom én, hogy mit csinálsz: kezdőlap, kivagyok, kapcsolat, tényleges tartalom csak ezek után. Európában vagyunk, még mindig jobbról balra haladva keresi a szemünk az információkat.
- Emiatt meg a limitált információ tartalom miatt inkább tűnik ez a weblap dicsekvésnek, hogy te merre jártál, mint hasznos információkat és élményeket közvetítő valaminek. Thaiföld amúgy vízumköteles? Ha igen hol kell igényelni? Kellenek-e oda külön oltások? Milyen könyvet ajánlasz felkészülni az útra? Lehet nem ártana egy gyors körkérdést intézni a néphez (akár itt, gyakorin is), hogy milyen információkat szeretnek egy ilyen oldalon olvasni az emberek. Mert én spec. ilyeneket IS, de én csak egy ember vagyok.
Igen, lehet, hogy picit bunkón válaszoltam az egyik kérdésre de ennek oka volt mégpedig az, hogy a válaszoló (bocsássa meg) de saját figyelmetlensége miatt még azt se vette észre, hogy van szöveg az oldalon!
A te válaszodat viszont köszönöm, mivel sok mindenre kitért bár van amivel nem értek egyet!
Nézzük sorban a kritikákat!
A Non-designer's design book by Robin Williams-t tanulmányozni fogom, köszönöm a tippet!
A képek nyilván nem tökéletesek, de egy blognak nem az a lényege, hogy profi kamerával felvett (sokszor agyon photoshoppolt) képeket tegyünk fel hanem az, hogy személyes tapasztalatokat, élményeket osszunk meg SAJÁT képekkel melyek általunk átélt kalandokhoz kapcsolódnak!
Nem naplószerű? Nos szerintem látható, hogy mi a koncepció. 1:leírás az adott városról 2:what to see/mit nézünk meg 3:what to eat/mit együnk 4. all in all/összesítés
Igen, biztos sántít egy-két helyen az angolom, de ha jobban belegondolunk nem az számít, hogy valaki tudja-e az adott nyelv összes igeidejét, hanem az, hogy meg MERJEN egyáltalán megszólalni! Ennek ellenére nyilván figyelni fogok az angolra!
Magyar verzió azért nincs mert angolul jóval-jóval többen beszélnek, mint magyarul és pont emiatt én inkább az angol nyelvet értő célközönséget céloztam meg.
Nos a Who I am részen változtatni fogok, abban teljes mértékben igazad van!
A következő kritika/tanács is teljesen jogos, hamarosan a végére teszem azokat a főcímeket, amelyeket írtál.
Amit következőnek írtál azzal viszont nem értek egyet! Miért lenne ez dicskvés? Sok tapasztalatot és tanácsot vagy élményt osztok meg és szó sincs olyanról, hogy "Nézd én Thaiföldön vagyok te meg nem!" Az olyan információk minthogy az ország vízum köteles-e pedig olyan dolog amely nem egy blog témájához tartozik ugyanis (mint azt előbb írtam) egy blognak az a lényege, hogy személyes tapasztalatokat, élményeket osszunk meg.
Köszönöm a tanácsokat és a tippeket egy részét biztosan megfogadom!:)
Az utolsónak meg a válaszom: igen most is változtatni fogok a blogon, ugyanis beláttam a hibáit!
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!