Ha szeretnék egy saját weboldalt?
Sziasztok
Köszi a válaszokat
:)
1. A weboldalamat folyamatosan minden téren fejleszthetem a későbbiek folyamán? 2. Videókkal rendelkező oldal mekkora felárral bír? Kb 30db 10 perces videó a kezdetben.3. Ha úgy döntök hogy megcsinálás helyett egy nagy webes cégnek eladom az ötletem van rá mód hogy személyesen prezentáljam nekik és még csak meg se lopjanak? ( ez utóbbi azért merül fel bennem mert nem szeretnék abba a hibába esni hogy hiába alkotok újat és jót ha egy hatalmas tőkével rendelkező webes cég jobbat csinál az ötletemet felhasználva.
> Tehát cseszhetem…
> Aki profi a weboldalban szintén cseszheti…
Nem kell, hogy „cseszhessétek”. Épp ma megyek egy céghez tárgyalni, szükségük van egy programozóra. A téma olyan jellegű, amihez én nagyon nem értek – mezőgazdaság –, de programozni tudok. A cég meg nagyon ért a témához, csak éppen programozni nem tud náluk senki. Megnézzük mi a feladat, én adok egy árajánlatot, és ha elfogadják, akkor elkészítem nekik a megfelelő szoftvert.
> Nagy lehetőség van benne és sok pénz
Na, ha ennyire biztos vagy benne, akkor keress meg a munkával egy szakembert, aki jó pénzért megcsinálja a rendszert. Ha biztos vagy a bevétel nagyságában, akkor miből áll ehhez képest pár százezer forintot erre áldozni, vagy ha nagyon kell, akár hitelt is felvenni rá.
(Sokféle ötletet hallottam már életemben, de nem volt az az ötlet, aminél 100% lett volna az esély, hogy megtérül a befektetett idő, pénz. Lehet, hogy valami nagyon jó, nagyon kreatív, ha a tömeg egyszerűen nem harap rá. Történelmi példa: Már a görögök is feltalálták a gőzgép koncepcióját. Lásd: [link] . De valahogy senkiben nem volt meg az igény, hogy használja is bármire, valahogy senki nem látott benne ott és akkor fantáziát, pedig mint később James Watt gőzgépe esetén kiderült, igencsak sokféle felhasználása lehetett volna.)
Köszi utolsó de ehhez kicsik vagyunk. Vagyok.
Meglehet csinálni tényleg aztán rámenne 1 év az életemből meg 500 ezer kiszenvedett forint mire ugy néz ki ahogy akarom aztán a 3. Honapnál az egyik milliardos befektető sokkal több pénzből megcsinálná ugy a sajátját az én ötletem alapján ahogy én is megálmodtam megfelelő tőke nélkül.
Befektetés, kockázat nélkül a lehető legritkábban lehet jó üzletet csinálni. Akkor most pontosan mit szeretnél?
Nulla befektetéssel egy olyan rendszert felállítani, amit már nem érdemes egy multinak lemásolnia? Hogyan akarod ezt elérni? Nota bene egy multinak sokszor sokkal olcsóbb egy már meglévő céget felvásárolnia a meglévő kóddal, programozókkal, mint a nulláról kifejleszteni egy rendszert.
Még ha tudnál is programozni, akkor is rengeteg munkaidőt kellene beinvesztálni, márpedig ahogy a mondás tartja, az idő pénz. Oké, hogy 0 Ft kell hozzá – bár áramot akkor is fogyaszt egy gép, meg idővel csak kell egy szervert bérelned –, de ha tudnál programozni, akkor egy munkahelyet, vagy éppen alkalmi megbízásokat kellene elutasítani ahhoz, hogy a saját rendszedet építs. Ez ugyanúgy anyagi veszteség, hiszen mondjuk pár honlapból, egy webshopból befolyó néhány százezer forint bevétel helyett nulla bevételed lenne.
Mondjuk ha ennyire reménytelen a dolog, te nem tudsz programozni, pénzt, tőkét meg nem akarsz beinvesztálni, akkor nagyvonalakban akár fel is vethetnéd az ötletet. Részben azért, mert lehet, hogy amit te kitaláltál, azt már harmincan megcsinálták, csak nem tudsz róla – a legtöbb ötlettel ez a helyzet –, így könnyebb továbblépni a dolgon neked is. Másrészt ha tényleg jó az ötlet, akkor meg tudjuk mondani, hogy esetleg milyen irányban érdemes elindulni. (Aki itt válaszol, annak általában van munkahelye, meg számos ötlete, nüansznyi az esélye, hogy valaki lekoppintja azt, amit kitaláltál, mert van megbízhatóbb bevétele. Meg ahogy írtam egy rendszerben nem az fő ötlet a lényeg, hanem a „fűszerezés”, a marketing, meg a kapcsolati háló, ami segít beindítani az üzletet. Például a Facebook előtt évekkel is voltak közösségi oldalak tucatjával, sőt kimondottan nagy cégeknek is voltak közösségi oldalai. Amitől a Facebook sikeres lett, az nem a közösségi oldal, mint alapötlet volt, hanem sok apró nüansz, amivel terjedni kezdett, amivel bebetonozta magát az internet világába.)
> Meglehet csinálni tényleg aztán rámenne 1 év az életemből meg 500 ezer kiszenvedett forint mire ugy néz ki ahogy akarom aztán a 3. Honapnál az egyik milliardos befektető sokkal több pénzből megcsinálná ugy a sajátját az én ötletem alapján ahogy én is megálmodtam megfelelő tőke nélkül.
Igen, pontosan erről szól az élet. Te az egész világ ellen. Minden egyes emberrel versenyzel, köztük ugyanúgy a álmokkal teli szorgalmas kezdő vállalkozóval, és a maffiával illetve dollármilliárdos Bill Gates-el.
Ezért kell kidolgoznod a beled, mert nyerni kell
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!