Ha szeretnék egy saját weboldalt?
Sziasztok
Köszi a válaszokat
:)
1. A weboldalamat folyamatosan minden téren fejleszthetem a későbbiek folyamán? 2. Videókkal rendelkező oldal mekkora felárral bír? Kb 30db 10 perces videó a kezdetben.3. Ha úgy döntök hogy megcsinálás helyett egy nagy webes cégnek eladom az ötletem van rá mód hogy személyesen prezentáljam nekik és még csak meg se lopjanak? ( ez utóbbi azért merül fel bennem mert nem szeretnék abba a hibába esni hogy hiába alkotok újat és jót ha egy hatalmas tőkével rendelkező webes cég jobbat csinál az ötletemet felhasználva.
1. Mivel Te nem értesz hozzá a kérdésből ítélve, gyanítom, hogy nem.
2. Bármennyivel, az adott igénytől/ajánlattól függ.
3. Ötletet nem vesz senki.
1. Saját webtárhelyre kell fejleszteni, nem egy össza kattintós oldaba. (mint pl. WiX)
2. 30db 10 perces videó, minőség/mérettől függően pár GB -on elfér. De akár mehetne YouTube -ra, és onnan lenne beágyazva.
3. Ötletet nem vesznek, max kész oldalt, ami sikeres.
Amúgy napi szinten keresnek meg egyedi még senki által nem gondolt ötletekkel,
90% -ban ugyan az a tucatnyi elcsépelt, és tőke/engedély hiányos ötletek jönnek.
Legtöbbször Jófogás, Vatera konkurencia készítés, élő kamerás chat (18+ -al), vagy szerencse játék oldalt készítsek.
De néha megtalálnak olyannal, hogy XY játékhoz készítsünk videó tutorialt, meg fórumot... mert még nincs. (dehogy nincs, csak nem tanulta meg keresni a google -t.)
Elfelejtettem beírni hogy az okoskodók kíméljenek.
Az 1 kommentelőnek: meg lehet tanulni fejleszteni egy weboldalt vagy veleszületett adottsága minden webszerkesztőnek? :) azért köszi
A 2 esnek: köszi a választ akkor belevágok "magam", vagyis profi készítőkkel.
Még egy kérdésem lenne hozzád 2 es kommentelő. Honnan tudhatom melyik netes videó jogvédett és melyiket használhatom a saját oldalamon anélkül hogy később törölnék?
1) Nem fogják letörölni, mert a backend forráskódba senki se lát bele, kivéve akinek hozzáférhetősége van.
2) GitHub tele van opensource projektekkel (MIT, Apache2, BSDx, ...) amiket bármire felhasználhatsz.
Oktató videóból is bármilyen minta kódot felhasználhatsz.
Akkor szokott inkább érdekes lenni, ha pénz is keresel vele.
-- off
Nah most. Én egyéni vállalkozóként (családi BT) alatt szerkesztgetek weboldalt.
Csak is kizárólag 1 dologért fizetek: PhpStorm.
(De hát a Windows? Office?) Nem. Ubuntu/Linux-ot használok, LibreOffice. :) Ingyenes, legális is.
Tele van a net ingyenes programokkal.
Köszi 3as :)
Egy büdös szót sem értek. Én a leendő weboldalam témájában vagyok profi, kell valaki aki legalább annyira a weboldalban. És persze akkora fantáziát lát benne mint én. :)
1. Hogy a weboldaladat milyen téren és milyen gyakorisággal kell funkcionálisan fejlesztenie a fejlesztőnek – akár te vagy az, akár valaki más –, az attól függ, hogy mit akarsz vele csinálni, amire használod az oldat, az már le van-e programozva, vagy sem.
2. A videó a weboldal szempontjából csak egy fájl. Ilyen szempontból a tárhely méretére lehet hatással. Persze kérdés, mennyi videóról van szó. De ahogy írták előttem opció lehet egy Youtube feltöltés is, az így behúzott videók nem foglalnak helyet a weboldalad tárhelyén.
3. Ötlete rengeteg embernek van. A legtöbb jó programozó attól szenved, hogy bár rengeteg ötlete lenne, de nincs ideje a megvalósításra. Mivel nem vagy programozó, így igen nagy eséllyel a spanyolviaszt találtad fel, igen nagy eséllyel ami a te szemeddel nézve új, korszakalkotó ötlet, azt lehet, hogy már százan, ezren megcsinálták már rég. De az ötlet a legkevesebb. Láttam az évek során rengeteg gyakorikerdesek.hu klón oldalt. A legtöbb félbehagyott szemét volt, de volt olyan is, amit nagyon profin megcsináltak. De hiába csinálták meg profin, ha nem tudta behúzni a felhasználókat. Az ötlet csak egy recept. A programozás maga a főzés, sütés. De csinálhatsz akármilyen jó ételeket, a lényeg mégis azon lesz, hogy hogy rendezed be az éttermet, milyen lesz az üzleti modelled – pl. milyen árakat írsz az étlapra –, illetve mennyire tudod becsalogatni a vendégeket. Lehet, hogy az embernek vannak nagy tervei, hogy milyen minőségi alapanyagokból fog főzni, milyen olcsó lesz, csak aztán szembesül azzal, hogy van bérleti díj, rezsi, kellenek pincérek, adózni is kell, stb…
> Elfelejtettem beírni hogy az okoskodók kíméljenek.
> Az 1 kommentelőnek: meg lehet tanulni fejleszteni egy weboldalt vagy veleszületett adottsága minden webszerkesztőnek? :) azért köszi
A kérdésben azt írtad, hogy saját weboldalt szeretnél. Ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy te is készíted el. Lehet például saját autód úgy, hogy nem te gyártod le.
És igen, meg lehet tanulni weboldalt készíteni. Egy valamirevaló ötlethez meg kell tanulnod kliens oldalon is jó munkát végezni, meg szerver oldalon is. Az sem árt, ha van némi esztétikai érzéked is. Össze lehet gányolni valamit fél év alatt, csak abban több lesz a hiba, mint a köszönet. Pár év alatt el lehet sajátítani az ehhez szükséges programnyelveket, lehet, hogy rendeltetésszerűen használva működni is fog, csak az első jött-ment hackerpalánta taccsra vágja az egészet, mert a biztonság terén gyenge lesz az oldal.
Azért nem véletlen, hogy ez egy szakma és egyetemen tanítják. De még az is édeskevés, csak az alapokat rakják le, kell még hozzá rengeteg gyakorlat, tapasztalat. Nem lehetetlen persze, csak ezt az akadályt nem az szokta meglépni, akinek támadt egy jó ötlete, hanem aki már fiatalon belekóstolt és beleszeretett a programozásba, és nem valamiféle haszonért, sikerért, „holnapi lekvárért” csinálja, hanem mert ebben leli örömét.
Köszi mindenkinek :)
Tehát cseszhetem mert hiába van egy jó ötletem és hiába vagyok profi a weboldal témájában ha nem értek a weboldalakhoz.
Aki profi a weboldalban szintén cseszheti mert nem vágja ezt a témát igy ő sem képes egyedül megcsinálni.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!