Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » A weblapkészitésből mennyire...

A weblapkészitésből mennyire lehet megélni?

Figyelt kérdés
Arra gondoltam hogy megtanulok weblapot késziteni vagyis Java scriptet,css-t,meg ilyen aproságokat.Milyen könnyen lehet ezzel pénzt keresni olyan modon hogy pl feltölteszek egy hirdetést arról hogy megirok egy weboldalt valakinek vagy egy cégnek?Ha van köztetek valaki aki igy keres pénzt vagy probálta akkor nagyon örülnék ha elmondaná a tapasztalatait.(nem feltétlenül arra gondolok hogy ez a fő bevételi forrásom)

2017. máj. 3. 22:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Könnyen meglehet de nagyon nehéz az átlagon felül emelkedni es olyan szinten művelni ezt hogy kiemelkedő fizud legyen, mert random front-endessel Dunát lehetne rekeszteni. Egyebkent a freelancer, magyarul szabadúszó munkákra gondolsz, erre ez a szo, nem kell mostmár 10 mondattal körül írni..
2017. máj. 3. 23:30
 2/13 anonim ***** válasza:
Szerintem a weblapkészítés piac túltelített. Meg manapság már szinte bárki képes összedobni valamit. És ha komoly helyre akarsz elhelyezkedni akkor nagyon kell tudnod. Inkább programozásra szánd magadat, szoftverfejlesztésre.
2017. máj. 3. 23:42
 3/13 anonim ***** válasza:
90%

Csúcson mindig van hely. :)

Amúgy amatőr programozóból sok van, akiknél az a lényeg, hogy valahogy letudnak 1 projektet és kicsengetik a pénz.

DE! Ha komplexebb dolgot kellene megcsinálni, abba beletör a bicskájuk.

ÉN személy szerint szabadúszó fullstack webfejlesztő vagyok. Nekem sose volt probléma, hogy nincs projekt. Mindig megtalál engem. Hogy őszinte legyek 1x se kerestem munkát. Igaz is van egy marketing ismerősöm, aki a 80%-át a munkáknak hozza.

Egyébként én nem mondanám telítettnek a piacot. Van, hogy más fejlesztőtől kérek segítséget mert néha besokallok, annyi projekt hullik a nyakamba. :) Egyébként, a jó fejlesztőknek a hírük maguktól megy.

- Kit ajánlasz?

- Őt. Gyors és olcsó!

1. lépés, hogy legyél GYORS, OLCSÓ és harmadjára JÓ! Mert ha első kettő megvan, akkor ódákat fognak zengeni rólad, DE, ha nem JÓ, az később üt vissza, mikor karbantartani/tovább fejleszteni kell.

Mindezek után, majd utána emelhetsz árat. Én nettó 1400Ft/órával indítottam anno.

2017. máj. 4. 01:03
 4/13 anonim ***** válasza:

Ha most kezded nulláról, akkor legalább 5-6 év, mire olyan szintre jutsz, hogy tényleg jó munkát adsz ki a kezedből.

A javascript meg a css ugyanis nem "ilyen apróság". Ha még a szerveroldal is bejön, akkor pláne nem.

Komplex dolog a webfejlesztés, rengeteg dolgot kell tudni, folyamatosan képezni magad, de van jövője. Viszont csak akkor érdemes csinálni, ha szereted is.

Webpistikéből van sok amúgy, profi szakemberből nincs. Voltam már nem egyszer úgy, hogy az adott cég megkeresett, hogy tegyem már rendbe a weboldalt, mert egy ilyen "webpistike" olcsón megcsinálta, de nem jó. Aztán mikor ránézek a kódra, legszívesebben megfojtanám az elkövetőt...

2017. máj. 4. 09:39
 5/13 anonim ***** válasza:

Jaja ilyen volt velem is.

A halálom mikor JS, HTML, PHP, CSS egy fájlban van. Hajam tudom tépni.

- JS-re, ha már OOP-t szeretne akkor ott a TypeScript vagy a ES6. Még ha ES5-t is szeretne a delikvens ott a Webpack.

- Meg ha nagyon kell spec dolog, akkor ott a jQuery, Vue framewrok

- Máig nem tudom megérteni, miért CSS-t használnak egyesek. Itt van a SASS ami ráadást "okosabb", és szebben lehet csinálni. Szeparálásról (több fájlba) nem is beszélve, hogy lehet az egészből 1 CSS-t fájt csinálni. (igaz fordítani kell)

- PHP-ról meg annyi, hogy Laravel <3 Konkrétan kinyalja a segged.

2017. máj. 4. 12:00
 6/13 anonim ***** válasza:

SASS mennyire működik minden platformon, és működik együtt pl. jQuery -vel is.

Legutoljára mikor néztem (nem mostanában volt), voltak jócskán gondok, főleg platform függetlenséggel.

Illetve sokszor az üres karakterek, behúzások is gondot okoztak...

SCSS sokkal szimpatikusabb, és kevesebb a gond vele, de platform függetlenségnél még mindig bőven akad gond. :-(

2017. máj. 4. 12:41
 7/13 anonim ***** válasza:

SASS és a SCSS között annyi a különbség hogy behúzás alapú (like Python) és nem { } (C family) használsz.

Minden másban ekvivalens. :)

Énnekem nincs bajom a SASS-al. Lassan féléve használom, és nem volt platform béli gondjaim.

2017. máj. 4. 12:43
 8/13 anonim ***** válasza:

TypeScript amire ódákat zengek :D

Csak az IDE mindent aláhúz, ha nincs rá Interface. Tehát kő egy definíciós fájl. De GitHub <3-on mindent megtalálsz. :)

2017. máj. 4. 12:45
 9/13 anonim ***** válasza:

#5:

"Jaja ilyen volt velem is.

A halálom mikor JS, HTML, PHP, CSS egy fájlban van. Hajam tudom tépni."

Óh, én láttam olyat, hogy:

- Táblázatos layout

- PHP és HTML kód ömlesztve, kód-úrjafelhasználás semmi (pl. ugyanannak a funkciónak az user és admin oldala két külön PHP file volt, amiben a kód 80%-a ugyanaz volt.)

- Függvények return helyett $GLOBALS-ban adtát át az értéket

- Adatbázis logikai mezők boolean helyett szöveges mezőben, ahol "on" meg "off" jelentette a true-t és false-t.

Hát majd megőrültem, hogy nekem ehhez kell hozzányúlnom...

"- PHP-ról meg annyi, hogy Laravel <3 Konkrétan kinyalja a segged."

Igen, Laravel-t én is szeretem. Nincs még egy olyan framework, amiben ilyen gyorsan lehetne fejleszteni.

2017. máj. 4. 12:58
 10/13 anonim ***** válasza:
2017. máj. 4. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!