Van itt olyan ember, aki meg tud élni a weblapkészítésből?
Én csak sitebuild-del foglalkozok (néha design is) és nem panaszkodok. Csinálj egy valamit, de azt NAGYON jól és úgy meg tudsz élni belőle simán, ha ügyes is vagy.
Nem is értem azokat az embereket, akik azért panaszkodnak, hogy elnyomják őket a "kontárok", ez azt jelenti, hogy ők se elég jók.
Jelen, 8 éve :-)
Egyedi, üzleti weboldalak, webáruházak és amire épp igény van.
HTML(5/RDFa) + CSS(3,Responsive) + JS + jQuery + AJAX + PHP(OOP,MVC) + MySQL(i/PDO)
Egyedül a grafikai terveket nem én csinálom, azt grafikus készíti, majd az alapján elkészítem a külsőt, és a megrendelő kívánságai alapján a háttér szerkezetet.
Mivel kerülöm az ingyenes lomha CMS -eket, így olyan gyors oldalt tudok készíteni, ami azonos erőforrásokkal összevetve akár 50~100× gyorsabb weboldalt eredményez.
(Általában php feldolgozási idő 25~30ms, áruházak esetén elérheti a 70~80ms -ot: 1GHz-es CPU és 128MB RAM esetén)
A weblapon felül még szerverek mélyre ható ismerete,
akár azok biztonságos beüzemelése is: FTP, WEB, EMAIL...
Illetve van néhány év JAVA és C++ gyakorlatom is.
De nehezebb benne jó állás találni, inkább csak külsősöket keresnek.
(Újabban a mobil appok miatt megint nő a kereslet irányukba)
A helyzet az, hogy ma már középiskolában tanítják a weboldalkészítést, és már a másodéves kocka idióta is azt hiszi, hogy webfejlesztő.
Az friss diplomás egyetemisták még rosszabbak. Mivel van egy papírjuk amit lobogtathatnak azt hiszik ők sz****k az internetet.
Na ezekből lesznek a legnagyobb webtákerek. Bagóért feketén lopott kódokból (amit legtöbbször nem is értenek) összeraknak egy weboldal-szerűséget, ami kívülről ugyan jól néz ki, de pár nap után kiderül, hogy használhatatlan szemét. Persze addigra eltünnek az önjelölt webfejlesztő zsenik a pénzzel.
Mi a gond ezzel? hát az, hogy a megrendelő nem fog egy új weboldalért százezreket fizetni, ha talál olyat aki egy tizesért megcsinálja feketén, még akkor sem, ha hatodszorra verik át. Csak a bizalmatlansága nő a webfejlesztőkkel szemben, aminek az az eredménye, hogy letölt egy joomlát vagy wp-t, és ő maga kezd kontárkodni.
A webfejlesztő szakmát egyáltalán nem becsülik semmire az ilyen parazita élősködő webtákerek miatt. Szerencsére nekem jó munkám van és megélek abból amit szeretek csinálni, de rengeteg munkától estem el azzal, hogy "Ááá majd az unokaöcsém megcsinálja inkább".
mikro oldalakhoz van egy alap szerkezetem, amire szinte csak külsőt kell húzni.
ha tovább kell fejleszteni, moduláris, így az is lehetséges.
Fúú, de menő vagy. :D Ha ilyen profi programozó vagy, akkor nem értem a kérdésed...
2. válaszoló voltam, pontozd le ezt a válaszom is légy szíves. Köszi. :D
Kedves Kérdező!
Kérlek rakd ki az egyik kódodat, mert nekem úgyis fejlődnöm kell idegen kód megértéséből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!