Domain kérdések?

Figyelt kérdés

Azt soha nem értettem hogy ugye vannak a domain árusító cégek (ininet, atw, ....).

Na én arra lennék kíváncsi hogy ŐK (atw, ininet,...)

honnan vásárolják a domaineket?

2016. dec. 9. 22:33
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Jó felvetés. Az előfizetési időszak alatt te rendelkezel a aldomain.valami.hu felett (is), ahol az aldomain tagról van szó. Ezt (és akármi és akárhány mást) már te jegyzel be, a te adminisztrációd alatt van. Szerintem nem tiltja semmi, hogy értékesítsd ezt a nevet, de tudnod kell, hogy akinek értékesíted, annak sem válhat a sajátjává értelemszerűen, hiszen ha te nem tartasz igényt/nem újítod meg a valami.hu-t, akkor az elveszik, és vele együtt vesznek a DNS rekordok is.

Egyébként az ezer.hu domain név foglalt :D

2016. dec. 10. 00:03
 12/16 A kérdező kommentje:

10, 11 nem vagyok abban biztos hogy teljesen megértettétek a kérdést.

Lehet hogy más sem.

Most leírom pontosabban, értelmezhetőbben.

Tehát saját egyedi végződést ami még nincs!!!

Pl van .hu, .com, .xyz ...

De szerintem még nincs .kepregeny (Példa!!!)

És ha én azt szeretném hogy legyen olyan is hogy

.kepregeny azt meg lehet vásárolni?

Ha már megvásároltam akkor az összes .kepregeny

domain az enyém lesz és bérbe is adhatom?

És ezt ha lehet akkor az mennyibe fájna??

2016. dec. 10. 11:02
 13/16 anonim ***** válasza:

Én megértettem. #7, #10 vagyok.

Több százezer dollárról van szó.

De ez nem úgy megy, hogy kifizeted és akkor a tied, hanem onnantól kezdve azt neked kell fenntartani, neked kell intézni a tartományhoz tartozó domaineket nyilvántartását, ehhez infrastruktúra (szerverek, adatbázisok, felkészítve ugye a támadások ellen), apparátus (a fölötted levő szervezet szabályait be kell tartani és tartatni is a domain tulajdonosaival, hatósági megkeresések lehetnek, számlázást intézni kell, stb.) kell. Bevételed meg abból lenne, hogy a tartományba tartozó domaineket árulod (adod bérbe).

2016. dec. 10. 11:20
 14/16 A kérdező kommentje:
Okés mindenkinek ment a pacsi :D
2016. dec. 10. 11:28
 15/16 anonim ***** válasza:

Nem érteném? Nem akartam megérteni :D Nem gondoltam, hogy legfelsőbb szintű domainra pályázol. Ha összejön, akkor feltételezem, ismered minimum Orbánt. Üdvözlöm!

:D

2016. dec. 10. 12:07
 16/16 A kérdező kommentje:
Átadom.
2016. dec. 10. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!