Domain kérdések?

Figyelt kérdés

Azt soha nem értettem hogy ugye vannak a domain árusító cégek (ininet, atw, ....).

Na én arra lennék kíváncsi hogy ŐK (atw, ininet,...)

honnan vásárolják a domaineket?

2016. dec. 9. 22:33
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Innen, legalábbis a .hu-sakat:

[link]

2016. dec. 9. 22:43
 2/16 Camorri ***** válasza:
16%

Ők Kínából veszik olcsón 10 fillérért. Ott gyártják a kicsi kínai rabszolgák.

Nem tudom lehet hogy ez neked kínai, de tudod van olyan hogy valakinek valamihez joga van...

Amúgy ha nem tudod hgoy hogyan működik egy domain szerver, akkor feltalálták már a Google-t.

Ha meg Domain-t szeretnél venni, akkor hajrá! Tökmind1 hogy hol veszed meg, kb ugyanannyiba fog kerülni.

2016. dec. 9. 22:44
 3/16 A kérdező kommentje:

#2 nem nem szeretnék.

#1 igen és arra lennék kíváncsi hogy ŐK honnan veszik??

Vagy nekik ingyé' van vagy jah ezt nem értem.

2016. dec. 9. 22:47
 4/16 A kérdező kommentje:

Jaaa értem :D

Vagyis még valami sajátot nem lehet csinálni?

PL: száz.ezer ??

2016. dec. 9. 22:50
 5/16 anonim ***** válasza:
74%

Bármilyet regisztráltathatsz, ami nincs lefoglalva, és nem ütközik szabályokba:

[link]

Aztán keress egy regisztrátor céget, amely eljár ezügyben:

[link]

Néhány ezerért már lehet saját domain-ed, amit évente/kétévente szintén párezerért meg kell újítani, hogy nálad maradjon.

2016. dec. 9. 22:58
 6/16 anonim ***** válasza:
70%
Hát mondjuk "venni" nem tudsz, azaz nem lesz a sajátod. Ők (azaz a Regisztrátor) delegálnak számodra egy .hu -s (illetve akármilyen létező) domain alá tartozó aldomaint. Ha azt az ISZT (Internet Szolgáltatók Tanácsa) nem vétózza meg a kéthetes várakozási idő alatt, akkor a domain használatára az előfizetési időszakban jogosulttá válsz. Azaz, adminisztrálhatod a valami.hu (.net, .com, .stb) domainnevet a névszervereid segítségével, amiből egyből kettő kell. Ha nincsen sajátod, akkor külön díjért (vagy ingyen, ha jó fej) a Regisztrátor biztosíthatja neked (egyébként több szolgáltatás mellett).
2016. dec. 9. 23:03
 7/16 anonim ***** válasza:

Lehet csinálni sajátot, de ezzel megint valamelyik szolgáltatóhoz kell fordulni, már úgy értem hogy kontinens méretű szervezethez (pl. ami az ISZT fölött van).

De ez nagyon drága, a nagy cégek engedhetik meg, mint pl.: .google, .goodyear, .jaguar, stb.

Egy ilyet találtam, amin érdemleges tartalom van: [link]

2016. dec. 9. 23:08
 8/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek ment a pacsi kivéve #2
2016. dec. 9. 23:16
 9/16 A kérdező kommentje:
Ja még annyi lenne hogy ha már csináltam egy sajátot amit az elöző írt akkor azt én ingyen használhatom, akár árúsithatom is? (Pl megvettem a .ezer és eladom a 11.ezer 2000.ezer ... vagy ez nem így megy?
2016. dec. 9. 23:20
 10/16 anonim ***** válasza:

Igen, de ehhez egy elég nagy apparátus kellene.

De valóban árulhatnád (helyesebben bérbe adhatnád) a domaineket (betartva a szervezet szabályait persze).

2016. dec. 9. 23:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!