PHP ez a felhasználónév már létezik PROBLÉMA?
Üdv, olyan problémám áll fent, hogy amikor lekérdezem, hogy van-e ilyen felhasználónév az adatbázisban már regisztrációkor, és ha nincs akkor oké de ha van akkor ki kéne írnia alulra hogy ez a felh. név már foglalt, ehelyett maga a szöveg sem jelenik meg + a lábléc is eltűnik! DE legalább nem engedi beregisztrálni, szóval működik csak eltünteti a láblécet! Miért csinálja ezt?
Itt a kód:
$felh = $_POST['fnev'];
$query = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE dbfnev='$felh'");
$numrows = mysql_num_rows($query);
((Többi IF))
if($numrows == 0) {
((REGISZTRÁLÁS))
}
else
{
echo "<font color='red>Ez a felhasználónév már foglalt!</font>";
}
((Többi ELSE))
echo "<font color='red>Ez a felhasználónév már foglalt!</font>";
Lemaradt a red' aposztrófja, amúgy kezdd el nézegetni a mysqli-t vagy pdo-t, mysql-t ma már nem használunk, php7-ben végleg kiírtásra kerül(t).
+1 a tanulj mysqli-t vagy PDO-t es nez meg, hogy mik azok a prepared statementek.
Ez a kod, igy ahogy van jo arra is, hogy a teljes DB-det le tudjak menteni rajta keresztul.
Vicces dolog az SQL Injection.
Vagy ha nem akarod ilyenekre "pocsekolni" az idot akkor legalabb hasznalj valami okos ORM-et.
Pl.: [link]
Pici, gyors, egyszeru es biztonsagos.
/reklam vege :)
viperM köszönöm szépen, ezt a kis szart nem vettem észre!
Többieknek is kössz de nem ezt kérdeztem!
"Többieknek is kössz de nem ezt kérdeztem!"
Akkor csinálj továbbra is szart, és zaklass minket további hülye kérdésekkel. Jó munkát! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!