Vaterán mint aukció hirdethetek weboldal motort?
Szerintem lehet, régebben is találkoztam weboldalakkal. Keress rá és nézd meg mikben hirdetik. Annyira egyedi, különleges, hogy érdemes megvenni valakinek? Pl. egy ingyenes Drupal vagy Wordpress-szel szemben, melyeket régóta közösségek fejlesztenek és folyamatosan vannak frissítések, meg egy rakás kiegészítő
2015. jún. 10. 08:34
2/13 A kérdező kommentje:
Igen, ez a gond, hogy az ingyenes döglassú cms-ek kiirtják lassan az egyedi fejlesztő webprogramozókat, elveszik a megélhetést tőlük. Haragszok nagyon a cms rendszerekre...
Azért abba kicsit gondolj bele, hogy nem a megrendelők vannak érted, hanem fordítva és nekik az esetek többségében megfelel egy kisebb-nagyobb mértékben átalakított (template, plugin) cms.
2015. jún. 10. 09:35
Én is csinálok saját és ingyenes CMS alatt.
Sajátra garanciát vállalok, hogy nem törik fel, nem lesz lassú, könnyen tudja kezelni, nem kell heteket szenvednie...
Míg ingyenes CMS -nél, csak kialakítom a külsőt, aktiválom amiket kér, esetleg pár apróságot módosítok, és örülhet. Ha nem lesz gond vele.
(Legutóbb egy szerver frissítésbe bukott bele egy ilyen 6 éves oldal, de nem akar istenért se frissíteni az ügyfél, így napi szinten készül 20GB error log)
2015. jún. 10. 09:56
5/13 A kérdező kommentje:
Tibor: erről beszélek... de persze jó lesz az mert ingyé' van.
Én sem értem, mi ez a nagy WordPress meg anyám kínja mánia.
Persze, egyszerű telepíteni, meg használni. De amúgy lassú, mint a franc. 20 mega a kód kitömörítve. Ezt így hogy? Mi van abban? Egy ilyen jellegű cuccot 1-2 mega kódból meg lehetne csinálni. Nem tudom, hogy jutottak el a 4-es verzióig, de el kellett volna gondolkozni azon, hogy kompletten újraírják az egészet, ne csak mindig hozzáírjanak valamit.
A biztonságról meg ne is beszéljünk. Mivel mindenki ilyet használ, atom egyszerű feltörni egy tapasztalt embernek.
2015. jún. 10. 15:01
"Igen, ez a gond, hogy az ingyenes döglassú cms-ek kiirtják lassan az egyedi fejlesztő webprogramozókat, elveszik a megélhetést tőlük."
Ettől amúgy szerintem nem kell félni. Egyszerűen nem tud olyan szintet nyújtani egy ilyen CMS, ami kiválthatná a webfejlesztést. Mert a WordPress addig nagyon jó, amíg nem kell valami egyedi bele, de utána már biztos nem.
2015. jún. 10. 15:04
"De amúgy lassú, mint a franc. 20 mega a kód kitömörítve."
Csak ~5MB bő 2/3 -a komment.
2015. jún. 10. 15:23
Egyre több a webdesigner is na meg a SEO-s :) akik wp-ben dobálnak össze weboldalakat, de lehet pakolgatni a seo plugineket a cms-be, attól nem lesz gyorsabb a wp és nem lesz jobb a kód/tartalom arány, pedig bizony ezek is szempontok a seo-nál. Ráadásul még több plugin, az még több http hivatkozás (mert a js és css fájlok sokszor nincsenek összefűzve, és még tömörítve se), de még lehetne sorolni... KKV-knak persze sokszor elég is lehet egy wp oldal, a lényeg, hogy olcsó legyen, de nem mindenkinél a pénz számít, hanem az, hogy a lehető legjobb legyen. Aki jó a fejlesztésben, annak szerintem nem kell aggódnia a cms tákolóktól, mert sokszor van igény egyedi fejlesztésekre és egyre több komplexebb webes alkalmazásra. Elég csak megnézni az álláshirdetéseket, én azt látom leginkább, hogy webdesignerek míg az állásokat keresik, addig a cégek a fejlesztőket. Hiába van már szinte mindenkinek számítógépe, azért fejlesztők nem fogják elárasztani az országot, mivel ez áldozatokkal jár (sok és folyamatos tanulás, feláldozni akár szabadidőből, magánéletből).
2015. jún. 10. 16:41
10/13 A kérdező kommentje:
Én nem mondanám magam profinak de azért van már referenciám. Ami zavar hogy pár tizezres oldalakt is cms-ben pakolják össze, meg ingyenes oldalakon..A nagyobb fejlesztéseket pedignagyobb múlttal rendelkező cégekre bizzák ahova meg csak a profik kellenek. Pl. ahol élek felajánlottam egy butorcégnek.hogy irok nekik egy oldalat, nem kellett nekikmert nem akarnak költeni rá... igy akkor nagyon meg lehet él i belöle.
Kapcsolódó kérdések: