Ebből lehet problémám?
Veszélyes játék!
Jó esetben rád pirítanak és megkérnek, hogy azonnal takarítsd le. Rosszabb esetben kártérítést is követelhet. A képek és videók kapcsán nem tudom, hogy milyen tartalomra gondolsz, de az e-book tuti fizetős, amit ha kiraksz engedély nélkül, akkor a gazdája nem fog a keblére ölelni.
Alapvetően mindenre vonatkozik a szerzői jog, így érdemes a megjelenítés előtt megnézni, hogy az adott oldalon mit írnak.
Grafikusok, designerek részére egyébként vannak olyan oldalak, ahol ingyen lehet válogatni, csak egy regisztrációt kell csinálni (bár régen használtam, de szerintem még mindig így van): [link] (van több ilyen, de most hirtelen ez jutott eszembe)
Tehát úgy érzed, hogy ha nem tetszik az, amit ingyen találtál, és nem akarod magadnak elkészíteni sem, akkor jogod van lopni?
Vagy pedig egyáltalán nem erkölcsi kérdés az egész a számodra, csak technikai, és csak az érdekel, hogy mi lehet a lopás következménye?
Ha másik weboldalon jeleneik meg a kép, akkor a forrás megjelölésével rakd ki. (Nem csak szöveges, hanem link is legyen, ami az ő oldalára visz.)
Persze a tiszta az, ha erre a szerzőtől rákérdezel, de tulajdonképpen az esetek 99%-ban az ilyen jellegű felhasználásnak örülni szokott mindenki, hiszen a google keresési listájában az is előbbre visz, ha sok oldalon szerepel az oldalad linkje: tehát ingyen reklám neki!
ha úgy teszed ki, mint ha az a sajátod lenne, az lopás, és előfordulhat, hogy majd jól megb*nak.
amit már írtak.. jelöld meg honnan van, ha lehet, linkkel, és ha lehet, még rá is kérdezhetsz, hogy így felhasználhatod-e.
a youtube player szerintem teljesen jó, elterjedt, minden böngészőn megy, mi bajod vele?
miért nem írod le összegezve az ebook miről szól, és linkeled be a cikk cégére az eredetit?
eléggé úgy tűnik, hogy mások munkájából akarsz pénzt/hírnevet csinálni.
Nem csak a tartalom leszedését kockáztatod, hanem az oldalad lelövését, és pereskedést is, a szerzői jogokat semmibe veszed.
Mit szólnál, ha valaki szó nélkül klónozná a weboldalad, és úgy tenne, mintha az övé lenne az egész?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!