Menü linkeléssel segitséget?
A gondom az lenne hogy, végül is a linkkel van a bajom :-?
pl ha egyik menübe belelépnék a neve fooldal.php
és a fooldalon belül lenne még egy menü pl. informacio.php
és a link igy kellene akkor kinézzen hogy
www.oldal.hu/fooldal/informacio.php
hogy kell az ilyent??
egyszerű HTML ben akarom,
HTML-ben:
<a href="www.oldal.hu/fooldal/informacio.php">a link szövege</a>
jha direktbe linkelem?? :-?
erre nem is gondoltam :D
köszi ;)
rányomtam a zöld gombot
Ezt nem értem.
attól, hogy belépsz egy oldalba és ott van menü ami egy másik oldalra mutat attól még semmi probléma nincs.
Viszont ha új könyvtárra gondolsz, hogy van a
gyökérkönyvtárad amin mondjuk van egy fooldal.php
viszont van egy könyvtár is van aminek fooldal a neve és ezen belül van egy informacio.php akkor a linknek úgy kell kinéznie, ahogy leírtad.
De ha eleve nincs alkönyvtár csak a gyökrékönyvtáron belül van több oldal akkor minden nem kell az előző oldal nevét is belerakni.
csak simán href="informacio.php"
Mellesleg nem értem azt sem, ha sima html oldalt akarsz akkor miért php ben írod?
Olyan hivatkozásokat ne használjatok a weboldalon ami [link]
Ha egy alkönyvtárból linkelünk valamit vissza a főoldalra akkor csak egy per jelet kell tenni elé.
pl:
van egy oldalunk az oldalam.hu/egyebek mapán belül amin mutat egy link a főoldalra akkor úgy hivatkozol vissza, hogy:
href="/index.php"
hát ugy értem hogy sima html
hogy télleg csak sima html :D
php ba azért kellett mert egy szavazást is elkellett helyeznem rajta
amugy értem akkor mostmár,
csak azt nem ha pl
a fooldal könyvtárban van az informacio.html oldal, és akkor hogyan hivatkozok a stilusra??
tehát eredetileg ugy van hogy href="css/stilus.css"
de hiába hivatkozok igy az informácio.html beli oldalon is, mert akkor nem találja ugyebár..
ha bemásolom a css-t a fooldal könyvtárba és ugy hivatkozok rá hogy
href="stilus.css akkor se jó, mert akkor a képekre nem tud hivatkozni
mert az a főkönyvtárban van a kepek-ben
bocs a kifejezésért, de értelmesebben kellene összeállitani a weboldal struktúráját.
könyvtárak és fájlok, úgy hogy egyszerűen lehessen hivatkozni/navigálni rajta.
pl:
gyökérkönyvtár amiben megtalálható mondjuk egy index.php (ami a nyitólap) képeknek ami az oldal dizájnját alkotják mondjuk egy "img" mappa, ha egyéb képek is vannak akkor azoknak egy "kepek" mappa. Az al oldalaknak pedig "oldalak" mappa.
mondjuk a CSS fájlt elhelyezed a gyökérkönyvtárba.
ha a css ben hivatkozol képekre akkor a gyökérkönyvtárból kiindulva teszed ezt img/abc.gif vagy kepek/sanyika.jpg
minden aloldalon ahol megadod a dizájnt vagyis a css fájl elérési utvonalát akkor azt / jellel kezded
ami azt jelenti, hogy a gyökérkönyvtártól kiindulva éri el. <link rel="stylesheet" type="text/css" href="/dizajn.css" >
akármilyen aloldalról linkelsz egy felette lévő fájlra , elé teszed a per / jelet akkor a gyökérkönyvtárból indul ki.
Ha már megcsináltad php ben akkor esetleg a dizájnt és menüt is különválaszthatod a tartalomtól.
pl egy main.php ben megírod a menüt és az aloldalakon include parancsal beilleszted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!