Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Ti milyen grafikus programot...

Ti milyen grafikus programot használtok weboldalkészítésre, amivel szinte egyáltalán nem kell semmit se programozni?

Figyelt kérdés
2015. márc. 2. 10:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"Egyébként még olyan programozót nem láttam, aki megnyit egy jegyzettömböt és akkor megír egy profi weboldalt. :)"

Én sem. De Notepad++-ban már igen. Bár személy szerint a Notepad2-t jobban kedvelem.

Tudod, nyugodtan előhozakodhatsz hibásabbnál hibásabb érvekkel, de attól még az állításod nem lesz igaz.

Egy olyan fejlesztőeszköz sincs, amelyik megtervezi helyetted az adatbázist és megírja helyetted a PHP-kódot.

A CMS-eket meg ne keverjük ide, egy CMS már maga a kész weboldal, amiben rettentő sok programozói munka van, és elhiheted, egyiket sem Dreamweaverben kattintgatták össze.

2015. márc. 2. 11:49
 12/17 anonim ***** válasza:

Grafikus (WYSIWYG) szerkesztő programok pont annyit tudnak amit előre beleprogramoztak.

WYSIWYG felületen össze lehet szerkesztgetni egy statikus oldalt, de többet nem igen.

Én Notepad++ és Sublime programot használom.

De vannak akik IDE "mankóval" szerelt programokat, pl. Eclipse.

Amit megtudsz csinálni egy WYSIWYG szerkesztő programmal, aza weboldal alap, többnyire táblázatos felosztása, minimális stílus beállítás, szöveg formázás, kép beillesztés...

Olyanok mint animált események, vagy komplex dolgok pl. egy kép galéria, nem igen lehet, max ha van ilyen kiegészítője, ami kész kódrészt beszúrja pl. jQuery pluginnal.

Illetve még sokan használnak különféle össze copyzható CMS rendszereket, ezzel lehet szép, látványos oldalt készíteni, de hozzá értés nélkül, és napra kész biztonsági frissítések hiányában, igen csak sebezhető.

Plusz elég lomhácska tud lenni, mert rengeteg felesleget is tartalmaz, ami csak lassítja az oldalt...

2015. márc. 2. 12:17
 13/17 anonim ***** válasza:

"Az oldalak 99%-át kattingatósból rakták össze. Csak meg kell nézni az oldal forrását, és ha nem szép, rendezett a kódolás, akkor az kattingatós."

Te miféle oldalakat nézel?

2015. márc. 2. 13:46
 14/17 anonim válasza:
Még régebben használtam az Artisteer nevű programot. Egy ideje már nem használom, sokkal átláthatóbb az a kód, amit én írok.
2015. márc. 4. 17:34
 15/17 anonim válasza:

AzAshampoo -nak (is) van elég egyszerű, valóban kattingatós szerkesztője [link]

Pár dollárt megér és van támogatása.

2015. márc. 5. 08:12
 16/17 anonim válasza:
Én NVU-t használok, elmegy :) bár néha elég idegesítő tud lenni, amikor mentés nélkül random kikapcsol/lefagy.
2015. márc. 5. 22:59
 17/17 anonim ***** válasza:

én már az említett artisteer programot használom utána ha kész vagyok, seozom és kész szerintem az a lényeg hogy mobilképes is legyen.

szerintem az egész weblapkészítésből a seo a legnehezebb és az nem számít mivel készíted a weblapot persze cms rendszerrel lehet a leg jobb pozíciót elérni,és aki azt mondja hogy az nem alkalmas a weblap készítés meg tanulásához annak azt üzenem mis kódulnk néha

na meg az élvezd

2015. szept. 4. 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!