Hogyan készítsek egy egyszerű weboldalat?
egyet*
Így inkább sehogy, ne akarj te is a dolgok közepébe vágni. A pénzszerző ötletek 99%-a már másnak is eszébe jutott, vagy bevált vagy nem. A hirdetések meg semmit sem fognak használni, ha nincs alapból napi minimum pár ezres egyedi látogatód. (Főleg, hogy ki akarna ott hirdetni amíg senki sem ismeri a dolgot?)
Ha a rendszert te akarod írni, akkor tanulj. Ilyen célra blogot indítani semmiképp sem értelmes ötlet.
Illetve hülyeséget mondtam, akkor értelmes a blog ha arról írsz ami érdekel, és tényleg jó vagy benne. Anélkül megint az van, hogy minek mennék fel az oldaladra?
Illetve, most tömeghirdetéseket akarsz kirakni, vagy pedig egyéni hirdetéseket? Van különbség, elsőre ott a google adsense, másodikra pedig az kell amit írtál, hogy elküldik neked mit tegyél ki, hova, meddig, és a pénzt.
Ha van egy felfuttatott oldalad, amit sokan látogatnak a rajta található értékes tartalom miatt, akkor esetleg van lehetőséged arra, hogy reklámokat elhelyezve rá némi pénzt kapj ezek megjelenéséért, megnézéséért.
Fordítva ez nem szokott működni. Ha csak azért akarsz forgalmat, hogy a reklámokból bevételt szerezz, akkor nem lesz olyan az oldalad, ami kellő mennyiségű látogatót hozna.
Ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű embert bevonzz – főleg ha képeket is feltöltenek –, ahhoz már kell szerverkapacitás is, ami valószínű többe fog kerülni, mint amennyi a reklámokból befolyik.
Saját gépről futtatni? Többe kerülne a villanyszámla, mint amennyit a reklámok behoznának. Más problémákat inkább fel sem vetek…
Ha az általad elképzelt könnyű pénzkeresési mód működne, az összes honlapkészítéshez valamit is értő ember – és ebből van pár – rég dúsgazdag lenne.
Számolgassunk. Konkrét AddSense bevétellel nem lehet számolni, már csak a rendszer működéséből fakadóan sem. Én magam nem használtam soha. De amit olvastam, az az, hogy kb. a havi egyedi látogatások számát kell osztani ezerrel, és kb. annyi euro jön be a reklámból.
Van egy csomó feltétel is. Ugye az AddSense nem a megjelenítésekért, hanem a reklámra kattintásokért fizet.Viszont nem ösztönözheted, pláne nem kényszerítheted rá a látogatókat, hogy a reklámra kattintsanak, különben egy árva fillért sem fogsz kapni. (És ők látni fogják, hogy a reklámok megjelenése és a rákattintás aránya milyen, látni fogják, ha valami nem megszokott.) Szóval nem nagyon tornázhatod fel a fentebb leírt arányt.
Tegyük fel, hogy naponta 100 képet küldenek be neked. Az havi 3000 látogatás. Ezért kapsz 3 eurót, azaz kb. 1000 Ft-ot. Ebből elvileg még adóznod is kellene, de ettől most tekintsünk el. Ehhez neked napi 100 emailt kell fogadnod, a beérkezett képet feldolgoznod, gondolom vissza is kell ezt juttatni a beküldőnek. Tegyük fel, hogy egy képre 1 percet áldozol csak. Az napi másfél óra munka, egy hónapban 50 óra munkaidő. Ezért kapsz te 1000 Ft-ot, így van egy 20 Ft-os órabéred. Hát ezért nem nagyon éri meg csinálni. Egy diákmunka fizet legalább 600 Ft-ot óránként. Ha elmész egy fél napra dolgozni diákmunkában – 4 órát dolgozol –, azért kapsz 2400 Ft-ot. Te ugyanezt a honlapoddal másfél hónap alatt keresed meg, úgy, hogy napi másfél órát dolgozol. (Ja igen, hétvégén is.)
Közelítsük meg másik oldalról a fenti számítást. Tegyük fel, hogy napi 8 órában fogadod az emaileket, dolgozod fel a képeket, és ugyanúgy 1 percet szánsz egy képre. Legyen hétvégéd is, így számoljunk 5 munkanappal, naponta 8 órával. Az heti 40 óra, havi átlag 170 óra körül van. Ha pont annyi látogatód van, ami pont ennyi munkát hoz, az havonta 10 200 látogatót jelent. Ezért te kapsz 10,2 eurót, ami kb. 3200 Ft. Azért az nem a legjobb havi fizetés.
Számoljunk tovább. Tegyük fel saját gépről futtatod a dolgot. Tegyük fel a számítógéped fogyaszt 100 W-ot. Napi 24 órában kell mennie, az havi 72 kWh. 1 kWh nagyjából úgy 40 Ft körül mozog mindennel együtt. Az havi 2880 Ft költség. Ja és a számítógépet másra nem nagyon használhatod, mert nagyobb terhelésnél nem tudja kiszolgálni a látogatókat. Tehát a profitod már csak havi 320 Ft körül van, és ezért napi 8 órát dolgozol. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a számítógép sem tart örökké. Mondjuk veszel valami olcsó, elavult, de megbízható, tartós gépet, ami a célnak még megfelel. Mondjuk 100 000 Ft-ért. Tegyük fel, hogy a gép 5 évig húzza. Egy hónapra lebontva az 1 670 Ft költség. Már minuszban vagy, többet vesztettél a projekttel, mint amennyit nyertél.
Ha lenne egy webszervered, ami amúgy is kell, és annak a szabad kapacitását használnád fel, akkor még esetleg lenne értelme ilyennel szórakozni, ha nagyon sok felesleges szabadidőd van. De Így ebben a formában nem sok értelme van.
Max. akkor lesz az egészből olyan bevételed, amiért egyáltalán érdemes elkezdeni, ha nem teszel hozzá munkát, pl. valójában nem dolgozod fel azokat a képeket. De az meg így szimpla átverés, amihez nem szívesen segítünk hozzá.
14:56 nem ilyenre gondoltam , ezt is ismerem :) és nem nincs!
Utolsó: hàt így tèlleg nem èrnè meg... köszönöm ezt a hosszú választ.. nem tudtam hogy ilyen keveset fizet csak az Adsense :/
"Egy diákmunka fizet legalább 600 Ft-ot óránként."
Örülnének a diákok neki. :-D
De azért jobban megéri még így is a diák meló.
Tapasztalataink szerint inkább nettó 350 ~ 450 között mozog.
(De láttam már rosszabbat is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!