Hogyan készítsek társkereső oldalt?
A kérdés jogos.
Van bármiféle alapismereted?
Mert már egy normális weboldal létrehozásához szükséges ismereteket szerezni is több hónap.
Na és akkor még csak statikus HTML lapokról beszélünk.
Ehhez jön valamilyen szerver oldali nyelv elsajátítási és máris éveknél tartunk.
Plusz a nagyobb oldal, mint mondjuk esetedben is ami célnak van kitűzve sem pár nap vagy hét alatt készül el.
Ha elég komplex a rendszer, maga a tervezés és specifikáció tarthat hónapokig, nem csak 1 embernek.
Veszel. Mondjuk, ahogy mindenki más is.
Hát, amiket említettél azért az baromi kevés ehhez.
A terved olyan kreatív és egyedi, a technikai tudásoddal kombinálva ez biztos sikerre van ítélve.
Komolyra fordítva a szót, egyelőre próbálj tanulni, és nem fizetős netes oldalakat építeni...
I've said: kezdőnek.
Úgy négy hónapja csinálom és pörgök elég rendesen.
Mondj valamit és megcsinálom.
Egyelőre api.nettel vagy vb.nettel nem foglalkozom.
Amúgy pedig örülnék egy nehéz ötletnek, mert most a napiszar jellegű oldalon kívül (annak motorján) kívül nincs sok jó ötletem. A /comments.php és a /upload2dir.php kis gyakorlatok a nagyhoz.
nos, azzal nincs gond, hogy kezdő meg minden, csak hogy ehhez képest elég magas lóról szólsz néha a többiekhez.
Feladat? Leírom, hogy én mivel foglalkozom most unalmas óráimban, megpróbálhatod te is.
A feladat:
Adott egy rendszer, ami a működéséről óránként egy kb. 1 gigabyte-os naplófile-t generál. Készíts egy programot, ami az adott file-t beolvassa, a naplóban levő hasznos információt pedig letárolja egy adatbázistáblában, hogy könnyebben elemezhető legyen a naplóban levő információ.
Elvárás, hogy a file-t minél gyorsabban feldolgozzuk, és az adatbázisban az összefüggő adatok (amik a naplóban több sorban helyezkednek el) végül aggregáltan legyenek letárolva. Ha érdekel a feladat, specifikálhatom a naplófile struktúráját is. :)
Hát, ez viszonylag nehéz lesz, mert ATW-n úgy kemény 500 mega tárhelyem van. De ha gondolod... bár jó kérdés, hogy az atw hozzáenged-e a szerver működésének adataihoz, illetve, hogy ha én elkezdem floodolni a mysql-databasemet, bekorlátoz-e, de igazából mindegy, mert még unalmasabb és fantáziát nélkülöző feladatba nem akarok belekezdeni, főleg nem úgy, hogy tudom, hogy valószínűleg nem fog menni, ha jól írom meg, akkor sem. (Tudom, egy apache szerver nem ártana nekem sem, de lehetetlen lenne üzemeltetnem, mert az uploadom [erős vidéki] még egy képet is percekig nyomna az usernek.)
Amúgy pedig nézek egy kis segédanyagot, hogy pontosan hogyan is lehetne. Érdekelni kezdett.
Naja, a naplófájl felgondolkozásának további dolgait privátban beszélgettem.
Mást javasoltatok? Hol van? Blogmotort ala napiszar.hu style fejlesztem, bár nyilván még nem készültem el vele.
Javasoljatok még, higgyétek el, megfontolom. Amúgy pedig az a kérdés, hogy neked, kedves drón úr, mikor ártottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!