Mit módosítanátok ezen az oldalon elsőre?
Hozzáteszem, elsősorban kritikát várok, nem pedig dicsérteket.
Hozzáteszem azt is, hogy én is érzem, hogy sok fejlesztenivaló van még rajta, mert a skypehoz hasonlóvá akarom tenni.
Igen, nem ShocketIO-t használok, hanem AJAX-ot. Mivel nem az enyém a szerver, erre kényszerülök.
Vannak funkciók, amik még nem működnek. Pl. képet betenni még nem lehet a gombbal, csak [img] [/img] tagek használatával, közte az urllel.
Főleg designra gondoltam a kritika alatt, de szívesen várok ötleteket, hogy ti pl. mivel bővítenétek ki (pl. xy is writing, deleting text, mint skypeon).
Link: [link]
SQL-injection elvileg levédve, én is hiába próbálgattam :D
Regelni [link] alatt lehet, ha gondoljátok, de van vendégfiók is, username: guest, password: password.
Az oldal abszolúte nem responsive, és nem is lesz, mert ha rászánom magam, külön m. -es oldalt fogok csinálni.
Mielőtt mindenkit hülyének nézel, talán te nézd át a lopott kódodat, ha már azt sem tudod mit csinál:
És egyáltalán mi az úrjézus az a ShocketIO? Először azt hittem csak elírtad, de már látom, hogy fogalmad nincs mik azok a socketek... Másrészről az ajaxot értelmesebben, és szebben is lehet használni, főként egy olyan oldalnál, ahol megjósolható pillanatokban kell adatokat küldeni és fogadni.
Egyébként mond már el, hogy miért jársz ide villogni a honlapjaiddal, ha úgyis csak a haverjaiddal fogod nyúzni ezeket? Be akarod hozni a skype-ot, de nem bírod a kritikát? Sokkal finomabban fogalmaznék kevesebb nagyképűséggel szemben hidd el.
#9 mit gondolsz miért nem használ natív kódot? Mert nem érti, neki az ajax $-al kezdődik nem XMLHttpRequest-tel...
Drone, még sajnos mindig nem lettél okosabb. [link]
Igen, egy h-t belegépeltem, de a keresésre ez az első. Találd ki, mire való.
Nem, én az options divre gondoltam, és az az iframe csak egy kényelmes megoldás, a kérdés az, hogy szerinted mi is a rossz benne. Azon kívül, hogy iframe. És, hogy ez vajh designkérdés-e.
A chrome lehet, hogy leblokkol dolgokat, arról nem tehetek, én egy korszerű, direkt developereknek is szánt, nem lekorlátozó böngészőt használok: Firefoxot. Ubuntu alatt. Ha nektek win alatt nem képes a Chrome elnyivákolni, az elég nagy baj.
Aztán. Ablakfeldobálás: Igen, a Chrome tiltja be. Próbáld meg egy olyan böngészővel, amely képes 2 másodpercenként meghívni egy php fájlt.
Esetleg még valaki nagyon okos, aki FF 30.0-án próbálta, Avastot letiltva, és esetleg van bármi szava a designhoz?
És az ajax, mint jQuery post() és get() funkció, számomra elhanyagolandó. Én inkább leírom ugyanazt, amit a jQuery is megtesz, csak nem successt írok, hanem állapotvizsgálót.
Mellesleg, aki azt hiszi, hogy az ajax $-val kezdődik kötelezően, már gyanúsan hozzá nem értő. Mostantól Drone007 hülyeségeit kizártam innét, mert idáig kritizált ugyan, de semmit nem mondott el, és mivel idáig azt hittem, hozzáértő szakember, de most látom, hogy webtáker, aki jQuery nélkül nem élhet. És fogalma sincs, mi az a socketIO. Innentől sajnos nem adhatok semmit a véleményére, tekintve, hogy az oldalon több embert is képes volna élve megnyúzni azért, mert iframet használ, vagy tablet, és úgy gondolja, js-sel lekérni dolgokat, vagy divekkel elrendezni sokkal nemesebb dolog. Szerintem meg ami arra van kitalálva, amire használni akarom, azt nem fogom kihagyni kedves drónunk kedvéért.
//Egyáltalán miért kritizálsz, ha nem értesz hozzá?
> Egyáltalán miért kritizálsz, ha nem értesz hozzá?
LOL. De az egész irományodra. Mindkettőre. :D
Akkora arcod van, öcsém... úgy hiányolom Guitar God-ot / One More String-et, hogy legyökerezzen. :D
Mindezt a stílust 15 évesen tolod, undorító.
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__weblapkeszit..
> Itt az utolsó véleményét értékelhetem, hisz az összes többi nem válaszol a kérdésre.
Elnézést, de te alapvetően technikai paramétereket soroltál fel a kérdésben, ebből adódóan az ember azt feltételezi, hogy ebből a szempontból akarod vizsgáztatni az oldalad. Ha a dizájn érdekelne, gondolom arra kérdeztél volna rá. Meg a dizájn esetén sem lényegtelen, hogy a honlap alapból elszáll javascript hibával, hiszen nem tudjuk hogyan néznek ki a hozzászólások, stb… Meg dizájnon utólag is lehet csiszolni. Viszont nem lehet addig megmondani egy autóról, hogy jó-e, amíg nem indul el. Maximum annyit meg tudunk állapítani, hogy szép-e vagy sem, de ez másodlagos. Az autó nem dísztárgy, hanem közlekedési eszköz.
> Ugyanakkor nekik is válaszolok: ESET nem riaszt be, ez egy belinkelt háttérkép, tehát aki Avastot használ, az magának köszönheti. Sajnálom.
Sajnálom, én meg a felhasználó vagyok. Olyan felhasználó, akiknek az oldalad készül. Ezt a hozzáállást sürgősen felejtsd el, ha a szakmában akarsz dolgozni. Nem azért, mert az én törékeny lelkivilágomat bántja, hanem mert ez neked lesz rossz. Nem intézheted el a felhasználók ilyen jellegű hibajelentését azzal, hogy „sajnálod”. Ha a felhasználóid több, mint 2%-a valami adottság miatt valami hibát észlel – azért úgy átlagban többen használnak 2%-nál Avastot –, azt célszerű kivizsgálni. Persze ha te el akarod veszíteni a látogatók 5-10-20%-át, akkor rajta, de így nem nagyon fog kelleni a munkád másoknak. Persze ha csak úgy a magad szakállára csinálod, akkor még valamennyire érthető. De akkor is amíg mi tesztelünk, mi vagyunk a publikus felhasználóid. Ha viszont minket is bevonsz, akkor szépen köszönd meg a hibajelzést. Az megint más, ha azt mondod, hogy „hát ez a barátaimnak készül, és mi nem használunk Avastot, így ez nem gond, de azért köszi”. Amúgy az Avast sem szokott ok nélkül riasztani. A kép egy olyan oldalon van, ami valószínű ártalmas kódot tartalmaz, így rajta van az Avast feketelistáján. Mondjuk alapból illene a háttérképeket a saját domainről kiszolgálni.
> - ha le van blokkolva a háttér, mit vársz?
Hibakezelést, ha már bizonytalan forrásból töltöd le a hátteret, egy tök idegen domain név alól szeded. Emiatt nem fogom kikapcsolni a vírusirtót, meg nem fogok trükközni. Javítsd ki, aztán megnézzük újra. Semmi gond. De ne te háborodj fel. Neked fontos, hogy teszteljük az oldaladat, akkor tedd meg az ehhez szükséges lépéseket. Amúgy nem tudom mi köze van ennek a háttérhez. Magát az objektumot nem találja, aminek a style tulajdonságát állítanád. Mondjuk ha már nem elítélhető módon jQuery-t használsz, akkor itt pont jól jönne.
> Leírtam, miért használok AJAX-ot. Leírtam, hogy egyébként pont erre való ShocketIO-t miért nem
Ezzel nincs gond. Ha csak pár chatelőre számítasz, simán jó egy AJAX-os megoldás is. Socket.io egy 20 fős chatszoba esetén ágyúval lövés lenne verébre.
> A chrome lehet, hogy leblokkol dolgokat, arról nem tehetek
Ez megint nem fogja érdekelni a honlap látogatóit. Ez olyan mintha azt mondtad volna mondjuk 10 éve, hogy „arról, hogy az Internet Explorer nem kezeli jól a div-ek szélességét, arról nem én tehetek”. Valóban nem. De neked kell megoldanod, hogy ez ne legyen gond. A felhasználót nem érdekli, hogy ki tehet róla és ki nem. Ő használni akarja az oldalt. És ha az ő gépén, az ő beállításaival nem használható, akkor nem fogja használni. Ha megrendelésre csinálsz honlapot, akkor meg a megrendelő nem fogja kifizetni a munkádat. Tök mindegy, hogy mi a hiba oka és ki a felelőse, neked az az érdeked, és feladatod, hogy minél eltérőbb körülmények között tedd használhatóvá a honlapod. Hogy neked mi a személyes véleményed egy böngészőről, vagy egy oprendszerről, vírusirtóról, böngésző kiegészítőről, akármiről, az a te magánügyed. A honlap amit csinálsz meg nem az, mert nem csak te nézegeted. És ez akkor is így van, ha történetesen a véleményed megalapozott, objektíven igazolható, mert nem ezzel van a gond, hanem azzal, hogy jelen kérdésben ez teljesen irreleváns.
Mindenesetre további jó munkát. Esetleg még visszanézek, és ha addig működőképessé tudod tenni az egészet, akkor esetleg megnézem közelebbről is. Addig nem vesztegetjük rá az időt.
Az bizonyos, hogy nem fogok lesüllyedni a szintedre.
Miután te a klasszikus webtáker minden ismérvét felvonultattad, még vitázni sem akarok veled. És engem nevezel webtákernek. Hihetetlen.
Designra szeretnél kritikát? Rendben, koncentráljunk arra.
Először is, már a sitebuild elkészítésénél fontos a böngészőfüggetlenség. Sokan azt mondják: "ja tudom, de azt majd később megoldom" ami egy bullshit, mert később csak a szívás van vele.
Háttérkép. Most azt, hogy bizonyos képekre beriaszt az Avast felejtsük el. nyilvánvaló, hogy saját képeket kellene használnod nem megkérdőjelezhető forrású linkeket. Viszont ami nagy hiba, hogy 3:4-es képaránynál a háttérkép egyszerűen kicsi. Alul és felül a default háttérszín látszik, mert a css formázása rossz.
Szövegek a grafikai hátteren: nem írunk grafikára semmilyen színnel. Főleg akkor nem, ha változhat a háttérkép. Ha egy egységesen sötét képről lenne szó elmenne egy harmonizáló világos szín, de ez a narancs pont az a szín ami világos és sötét háttér előtt is rossz olvashatóságot jelent.
Ha már kritikát vársz, akkor fogadd el, ha valami nem működik, és ne az legyen a válasz, hogy a látogató a hibás, mert szar böngészőt használ. Ilyen nincs. A fejlesztő feladata, hogy tesztelje a terméket minden oldalról mielőtt bemutatja valahol.
#14-ben dobtak egy linket egy korábbi kérdésedre. ott is azt írtam, amit itt is: tanuld meg amit csinálni akarsz. Innen-onnan összelopkodott kódokkal nem lesz saját tudásod. Ott sem fogadtad meg a tanácsomat, sem az enyémet sem más hozzáértőét.
Egyébként az egyik hiba:
var fname = xmlhttp.responseText; //nincs üzenet
var farray = fname.split(";"); //így a tömbben lesz egy üres elem
for(i=0; i<farray.length; i++){ // i < 1
fname = farray[i]; //farray[i] == ""
var div = document.getElementById(fname);
ha nincs belépve akkor is kérdezgeti a szervert.
ha azonos időközönként kérdezget, miért kell hozzá 3 különböző timer is? (elég 1)
+szerintem meg lehet oldani egy lekéréssel is (sőt, én hasonlót meg is oldottam egy lekéréssel)
design:
a barátlistán legyen egy sorban a szöveg a pöttyel együtt.
az opciók kinyitott állapotban levágja a szöveg elejét (picit, de túl közel van a szélhez)
új sorban van a jelölő, aminek amúgy checkboxnak kellene lennie.
(barát felvételekor újratölt az oldal. miért?)
gombokra, linkekre hover állapot nincs.
a fontban nincs őűŐŰ.
csomó inline style
a chatben a név mellett kéne lennie a kettőspontnak
a köszöntő (welcome back) a chatbox mögött van
textarean rajta van az alapszegély, a friendlist, chatboxon nincs, legyenek összhangban
a gombok nem néznek ki gombnak.
a chatnak a szövegen kéne lennie a hangsúlynak, nem a képeken. Nem olvasható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!