Olyan weboldalt szeretnék ami elment mindent ami oda belett írva lehet ilyet?
Yep. Videómánis check.
SESSION: mind a google, mind a face ezt használja. Véleményed szerint miylen más biztonságos létezik?
Én a következőt használom:
SESSION-ben felhasználónév, utolsó bejelentkezés időpontja, 12 óra után kidob, illetve IP-ellenőrzés, kétféle. Ha bármelyik nem passzol, nem enged be...
Ha ennél biztonságosabb van, kérlek, komolyan írd meg, mert azonnal beépítem, most is épp ilyesmin dolgozom...
Azt kérdezted hogy hogyan máshogyan lehetne session id-t tárolni, ha nem cookie ban. Hozzátetted hogy nagyokos. gondolom ironikusan. :) Én írtam egy másik lehetőséget. Van egy ötletem egy harmadikra is egyébként.
Viszont...
Mi van ha a felhasználód bejelentkezési adatait valaki megszerzi?
És egy routerről vannak? Hát, nézzük csak, https esetében semmi. Nem szerzed meg az adatokat. Ha meg bejutsz a gépbe, akkor meg már tökmindegy, úgyis látod. SESSID egy idő után törlődik.
Nagyokos: yep.
SESSID: tárolható még url-ben is, csak ez éppen az a style, hogy tessék, itt vannak a google-fiókom adatai: név: jancsika123 jelszó: N3m_T.o.R5Z_F3L%! ... Ugyan már.
Nem törsz, fel, ez jó... :)
Na de tegyük fel hogy van egy rendszered, amin vannak felhasználók. Valaki megszerzi az egyik felhasználód adatait de akkor sem szeretnéd hogy bejusson. Hogy oldod meg? Nyilván biztosítani szeretnéd hogy a felhasználód bármelyik számítógépről bejuthasson, tehát az ip cím akár minden bejelentkezéskor is más lehet
Az ip-cím egy sikeres bejelentkezés után nyilván módosul az adatbázisban.
Ha sikerül a PHPSESSID-t kilopnia, a szervert becsapnia vele, ugyanarról az ip-címről menni (nem működik a proxy, mögé is néz), és még egy cookie-t is egy random 64 karakteres számra beállítania, amit most építettem bele, és frissül percenként, amíg be van töltve a weblap...akkor kiérdemelte, hogy megnézze valakinek a biciklitúráit/noteszlapjait/dobókockadobásait/beszélgetésit/rossz esetben e-mailjeit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!