Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Mi a véleményetek a blogomról?

Mi a véleményetek a blogomról?

Figyelt kérdés
Nem rég kezdtem, és szeretném tudni, hogy mi a véleményetek róla. A külsőről (fejléc készülőben), meg a történetről. Itt a blog: [link]

2013. szept. 8. 12:52
1 2
 1/12 2xSü ***** válasza:
A dizájn a célnak megfelel. De a betűtípus – főleg ezzel a betűmérettel párosítva – annyira olvashatatlan, hogy én bele nem olvasok.
2013. szept. 8. 13:42
 2/12 A kérdező kommentje:
tudom, és köszönöm. én is gondolkodtam ezen, de most, hogy mondod, keresek valami jobb betűtípust. ha készen vagyok, örülnék, ha elolvasnád.
2013. szept. 8. 14:16
 3/12 anonim ***** válasza:

Jó , érdekes,,, de szemkápráztató , szinte megjavult a látásom ahogy visszatértem a GYk-ra.

Rendben van.

2013. szept. 8. 14:44
 4/12 2xSü ***** válasza:

Célszerű egyszerű betűtípust keresni a szövegnek. Lehetőleg nem talpas betűket, mert ezek jobban olvashatók monitoron. (Verdana, Helvetica, Arial vagy valami hasonló.)

Na jó, ha már visszatértem és kicsit jobbak a betűk, megpróbálok beleolvasni.

2013. szept. 8. 14:48
 5/12 anonim válasza:

Kedves kérdező! Elmondanám az őszinte véleményem mind a kinézetről, mind magáról a történetről!

Kinézet: Szörnyen csúnya! Először is én a helyedben áttenném az alapsablont Egyszerű/Simple- re, mert az ezerszer szebb! Másodszor hiányolom a Chatet, a Blogarchívumot, a Rendszeres olvasókat. Ezeket az alapmodulokat mindenképpen ki kéne tenned, és akkor már nem nézne ki ilyen amatőrnek az egész oldal. A háttér olyan semmilyen, sokkal szebbet is választhattál volna! A betűtípusokat is variálhatnád, például a modulcímeknél. A bejegyzésnek pedig Times New Roman-t tennék, mert az a leggyönyörűbb az alapok közül. A fejlécet valóban most készítik? Mert nagyon hiányzik, csak úgy ordít a blogodról, hogy egy fejlécre van szüksége.

Történet: Csúcs szuper! Elég szépen fogalmazol, bár még van mit fejlődnöd, de kinek nem? A cselekményeket kicsit hosszabban is levezethetnéd, és már mindjárt élvezetesebb lenne az olvasás. Nem sablonos a történeted, amiért külön piros ponttal jutalmazlak. Picivel írhatnál hosszabb részeket is. A szókincsed is, és a helyesírásod is a helyén van.

Ha gondolod írj nekem privátot, és én segítenék neked normálisabbra megcsinálni a kinézetet! Fejlécet is tudok készíteni, bár nem tökéleteset...

2013. szept. 8. 14:53
 6/12 2xSü ***** válasza:

Általában nem szoktam már túl sok időt fordítani az ilyen jellegű kérdésekre, mert igen színvonaltalan blogokat kellett ezeddig véleményeznem. De az utóbbi időkben ez volt az egyik legjobban összerakott a maga műfajában.

A műfaj miatt arra válalkoztam most csak, hogy az első rész felét elolvastam, meg beleolvastam a többibe is egy kicsit. A helyesírás jó. Ez már a felső 2%-ba helyezi a blogot. A fogalmazás is meglepően választékos ebben a műfajban. Persze klisészerű minden ilyen monjuk úgy lányregény szerű írás, de a megfogalmazás egész választékosnak tűnik. Nekem a történet maga az, ami nem tetszik, de ez egyéni szoc. probléma. Inkább úgy mondom: Lassan már-már középkorúnak mondható férfiként nagyon nem én vagyok az ilyen jellegű „blogoknak” a célközönsége. De azt hiszem ebben a műfajban ez egy kimondottan jót alkottál. Viszont az ilyen jellegű blogokból kb. Dunát lehet rekeszteni, így nehéz igazán előrelépni belőle, akármennyire tartom színvonalasabbnak a többi hasonló blognál. Szóval ne remélj több ezer olvasót, de mindenképpen azt kell mondanom, érdemes folytatni ezt az egészet.

2013. szept. 8. 15:04
 7/12 2xSü ***** válasza:

> Először is én a helyedben áttenném az alapsablont Egyszerű/Simple- re, mert az ezerszer szebb!

Ez ízlés dolga. A sablonnal nincs baj. A sötét alapon világos betűk kissé nehezebben olvasható, mint fordított esetben, de hangulatteremtésre jó ez a jelenlegi dizájn is. A blog tartalma mindenesetre nincs összetűzésben a kinézetével. A blog tartalmához nézve a kinézet megfelelő.

> Másodszor hiányolom a Chatet, a Blogarchívumot, a Rendszeres olvasókat.

Az archívum ott van jobb oldalt, ahogy a rendszeres olvasók is. De egy blog nem ettől blog. Jó, a kommentálás alapvetően a blog műfajhoz szükséges, bár itt nem klasszikus blogról van szó, akár kommentálás nélkül is megvalósítja a blog azt, amire szánták. A chat sem szükséges ahhoz, hogy egy blog szép, elegáns, és tartalmas legyen.

> Ezeket az alapmodulokat mindenképpen ki kéne tenned, és akkor már nem nézne ki ilyen amatőrnek az egész oldal.

Én inkább azt tartom amatőrnek, ha egy ilyen oldalba mindent belezsúfolnak, ha kell, ha nem, pusztán azért, mert a rendszer tudja. Ha egy blognak van egy tucat olvasója, akkor felesleges a chat. Ha egy-egy bejegyzésről akarnak beszélni, akkor kommentálják az adott bejegyzést. Nem kell háromféle kommunikációs csatorna egy ilyen jellegű oldalra. Tökéletesen felesleges, csak foglalja a helyet, növeli a káoszt.

> A háttér olyan semmilyen, sokkal szebbet is választhattál volna!

A háttér akkor jó, ha semleges, nem vonja el a figyelmet, magyarán ha olyan semmilyen. A jó háttér akkor jó, ha észre sem veszed, hogy van. Egy blognál az írás a lényeg, a szemnek az írásra kell összpontosítania, nem a töltelék elemekre.

> A betűtípusokat is variálhatnád, például a modulcímeknél.

Normálisan szerkesztett dizájnban lehetőleg nem használunk kettőnél több betűtípust. (Csak speciális esetben.) Ez is olyan, hogy attól, még hogy van választék, nem kell az összeset használni. Sőt az a jó, ha egyetlen betűtípussal tudod megoldani a dolgot, inkább színnel, egyéb formázással kiemelve a címsorokat. Sokkal összeszedettebb, egységesebb, rendezettebb képet mutat.

> A bejegyzésnek pedig Times New Roman-t tennék, mert az a leggyönyörűbb az alapok közül.

Alapvetően jobb választás a mostaninál, de mint írtam – és ezt felmérések is bizonyítják – a legolvashatóbbak a talp nélküli betűk. A talpas betűk inkább nyomtatott szöveg esetén teszik olvashatóbbá, szebbé az írásképet. Monitoron egészen máshogy néznek ki a betűk.

> A fejlécet valóban most készítik? Mert nagyon hiányzik, csak úgy ordít a blogodról, hogy egy fejlécre van szüksége.

Megint csak nem szükséges elem. Egy jól megkomponált, a dizájnhoz passzoló fejléc persze dobhat a megjelenésen, de egy blog nem ettől lesz jobb. Aki a fejléc csinosítgatására teszi a hangsúlyt, az azért teszi, mert a tartalom csinosítgatása nem megy. Léteznek blogok fejléc, sőt mindenféle dizájn nélkül, amelyek teljesen megállják a helyüket. Egy blognál a tartalom a lényeg. Ha a tartalom jó, jó a blog, és akkor akármilyen dizájn jó alá, persze megfelelő esztétikai szempontoknak azért nem árt, ha megfelel. Ha a tartalom üres, copypaste, színvonaltalan, akkor meg akárhogy csinosítod a dizájnt – azért hozzáteszem a legtöbb ember inkább csak ront az alap sablonokon –, attól még a blog pocsék marad.

A blogírás arról szól, hogy írsz. A dizájnnal nem érdemes sokat foglalkozni. Válassz egy jó sablont, ami passzol a írásaid hangulatához, de kb. ennyi. Néha lehet egy-egy dolgot finomítani, de a blog lényege az írás. A dizájn olyan, mint a smink. Akkor jó, ha nem is veszed észre.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Bocs, hogy ennyire kielemeztem a válaszod, de a pocsék bloggerek pont ezekkel szöszmötölnek, és még azt sem csinálják jól. Rengeteg olyan blogot láttam, ahol a tartalom innen-onnan összegubertált valami volt, tehát tartalmi szempontból nulla. De minden más bele volt zsúfolva, az egyedi kurzortól a háttérzenén át a hóesésig. 26 féle betűtípus és betűméret, a szivárvány összes létező színével. A dizájn elemek ütik egymást, mert egy rózsaszín háttérrel rendelkező blogra bedobott egy színben abszolút oda nem illő képet. Mindez megspékelve három raklapnyi teljesen irreleváns, rossz minőségű animált giffel…

Aki elkezd a dizájnnal sokat foglalkozni, az az jelenti, nincs annyi affinitása, hogy tartalmat készítsen. Csakhogy ez azt is jelenti, hogy valószínű a dizájnhoz is rosszul, hozzá nem értő módon nyúl hozzá, és az eredmény az esetek nagy részében siralmas is. Szerencsére egy-két ilyen jelenség már kezd kimenni a divatból azért.

2013. szept. 8. 15:41
 8/12 anonim ***** válasza:

Sok mindent leírtak már előttem, nem is olvastam mind el, de néhány észrevétel, ami talán még nem hangzott el:

- A fejezetcímek lehetnének tartalmasabbak, vagy épp kiírhatnád inkább számokkal. A 178. fejezetnél rá fogsz jönni, miért mondom.

- A szöveg lehetne tagoltabb, például a "-Miért vagyok neked ilyen fontos?-kérdezte." jellegű sorokba én pakolnék minimum 3 szóközt, a kötőjelek köré, hogy ne folyjon egybe a szöveg: "- Miért vagyok neked ilyen fontos? - kérdezte.", mint a könyvekben. Illetve bekezdéseket is csinálhatnál egy bejegyzésen belül. Például egy hosszú párbeszéd rész után ha van egy leírós rész, akkor az elé kéne egy üres sor.

- Esetleg még lehetne sorkizárttá tenni a bekezdéseket.

2013. szept. 8. 16:12
 9/12 anonim válasza:

Drága 2xSü!

Megértem, a te szempontodat is, de azt kell mondanom, egyáltalán nem értek vele egyet.

Én úgy érzem az oldal kinézete nagyon is fontos, igaz hogy a tartalma fontosabb, de mégis. Manapság ki az az ember, aki belekezd egy olyan blog olvasásába, aminek csapnivaló, átláthatatlan a kinézete? Több ezer, vagy még több ilyen jellegű történet kering a neten, egyszerűen a vissza nyílra kattintunk, és keresünk egy másikat, amin például a szöveget is lehet látni. Egyébként ezt most nem csak kitaláltam, a hasamra csaptam, és leírtam, hanem a tapasztalat beszélt belőlem. Mivel nem egy blogom van, és meg kell mondanom, hogy olvasóm, is akad, jócskán(szóval valószínűleg nem csinálom annyira rosszul) - ezzel most nem felvágni akarok.

Én is és szerintem mindenki így kezdtük, ahogyan a kérdező. Először nekem sem volt chatem, se szép dizájnom és még olvasóm is csak egy-kettő. Akkor persze büszke voltam erre. Kezdő voltam, és nem értettem az ilyesmikhez, de mostanra majdnem mindent megtanultam ezzel kapcsolatban.

Mindenki szereti, ha vannak emberkék, akik véleményt nyilvánítanak az irományáról (nem hinném, hogy ezzel egyedül vagyok), és a chat megkönnyíti ezt, mivel így nem csak Google Fiókkal rendelkező személyek tehetik meg.(Én úgy gondolom, hogy az adott blog szerkesztője nem állította be, hogy névtelenül is kommentálhassanak) Ha az író nézeteit vesszük figyelembe igen is fontos, hogy életjelet adjanak neki az esetleges olvasói,és érezze, hogy nem hiába csinálja azt, amit hanem tetszik is valakinek az alkotása. És nem értelek... Ha van chat attól még lehet átlátható, és elegáns is az oldal! Tudtommal nem azt írtam, hogy tegyen ki mindenféle felesleges modult, csupáncsak az alapokat, amire szüksége van minden bloggernek/bloggerinának. Eléggé félreértelmezted a válaszom, ha azt szűrted le belőle, hogy a hátteret egyszerűnek tartom. Én egy "semmilyen" jelzővel illettem, ami az én esetemben csúnyát, semmitmondót jelent. Nekem sem akkor szép egy háttér, ha csicsás. Egy egyszerű háttér is lehet gyönyörű, és ocsmány is, és ez vonatkozik a figyelemfelkeltőbb, mintásabb háttérre is.

Az egyszerű sablon bizony jobb lenne, mivel:

egy könnyen kezelhető

kettő átláthatóbb, kevésbé zavaros.

A fejléc személyem szerint nem szükségtelen, mivel sok mindent meg tudunk állapítani róla, és vethet jó fényt mind a sztoridra, mind a kinézetre.

Abban viszont egyet értek, hogy egy blogon az írás minősége a leglényegesebb, és persze hogy szeresd, amit csinálsz, ez a legeslegfontosabb.

A bejegyzések kinézetében még azzal javítanék, hogy nem balra igazítottra állítanám, hanem sorkizártra. Meglátod, hogy az milliószor jobban néz majd ki. Akik a blogodra tévednek keverednek, mindig a kinézetet látják meg először, ezt soha ne feledd. Először azzal kell megfogni őket, és csak utána kezdenek bele az olvasásba.

"Aki a fejléc csinosítgatására teszi a hangsúlyt, az azért teszi, mert a tartalom csinosítgatása nem megy."

- Ezt megcáfolnám. Szinte mindenki a tökéletesre törekszik a kinézetben is, és a történet megfogalmazásában is. Az viszont valóban igaz, hogy vannak helyénvaló blogok, melyeknek nincs se fejlécük, se dizájnjuk, de merüljön fel benned a kérdés.

Azoknak vajon van annyi olvasója, mint mondjuk egy rendezett kinézetű, plusz még jól is megírt blognak?

Azt hiszem egyértelmű a válasz. Nincs! És állításom szerint mindenki szeretné, ha sokan követnék figyelemmel a blogját.

UI: Tényleg hasonló alapokkal kezdtem, csak annyi, hogy akkoriban még alkottam hozzá egy szörnyű fejlécet(nem tudom nevezhető-e annak) painttal(!!!)Ne nevess ki!

És felmutatnék egy egyszerű, mégis nagyszerű kinézetű blogot, ami nem mellesleg igényesen is van megfogalmazva, megírva. Nekem az ilyen kinézetek az eseteim, és szerintem picit sem zavaros. Rendezett, és minőségi. (nem az enyém, nem szeretném itt hirdetni a blogjaimat, mert azt szánalmasnak is tartottam mindig.

[link]

2013. szept. 8. 22:28
 10/12 2xSü ***** válasza:

Én úgy általánosságban mondom azt, hogy az általad leírtak nem szempontok. Illetve…

Nos. A blog alapvetően ugye napló. Ez volt az első funkciója. Az emberek leírták, hogy mi történt velük, miken mentek keresztül, milyen gondolatok foglalkoztatják őket. Ezek mind olyan dologok, amik igényelnek valamiféle reflektálást úgy általában, hiszen az olvasóban is megfogalmazódnak gondolatok, megjegyzések, és a blognak kicsit azért részévé vált a kommentálás is. Sőt tulajdonképpen a blog szülte a kommentálást, mint technikai elemet. Előtte volt vendégkönyv. Illetve ha több témához is hozzá lehetett szólni egy oldalon, akkor ott volt a fórum. De előtte nem volt divat, hogy egy-egy honlap egy adott tartalmi egységéhez automatikusan, attól el nem választható formában legyen egy kommunikációs csatorna. Aztán persze a blog szült néhány technikai megoldást még pluszban: permalink, trackback, ping, stb…

Aztán utána a blogokra kicsit rátenyereltek a cégek is, a média is. Megjelentek a tematikus blogok, a cégek kezdtek a cég dolgairól blogolni, alapvetően reklám szándékkal. Aztán újságírók is elkezdtek publikálni nagyjából szerkesztett írásokat blog formájában. Az amatőr világ is szépen követte ezt. Itt is megjelentek a tematikus blogok, amik már nem arról szóltak, hogy valaki leírja azt, amit egy naplóban, csak mindezt az interneten, ahol bárki olvashatja.

Később a blog is részben beleolvadt a net egészébe. Ma már egy-egy cég, webshop honlapján belül láthatsz blogot, holott a blog egy önálló műfaj volt. Sok helyen még a komment rendszer is le van tiltva, nincsenek meg a blogrendszerek jellegzetessége, pl. a trackback, stb… Igazából ma már szinte mindenre rá lehet húzni a blog címkét, ami rendszeresen, napi, heti időközönként szolgáltatott tartalom. Persze megvannak a klasszikus blog rendszerek is, de sokszor már honlap funkciókkal (statikus oldalakkal), illetve a felhasználása is már tágabb, valaki pl. reklámfelületnek használja, és naponta ugyanazt a tartalmat dobja fel, csak hogy a blogrendszerben, mint „legutóbb frissült” blog megjelenjen.

Alapvetően egy novella blog szűkebb értelemben nem igazi blog. A blog lehet egy forma, de itt alapvetően arról van szó, hogy van egy történet, ami bizonyos időközönként folytatódik. Tehát a novella blog tágabb értelemben vett blog, és ennek mindenki olyan kommunikációs formát ad, amilyet jónak lát.

Most nézzük egy-két tágabb értelemben vett blogot. Mondjuk hirtelen a Microsoft blogja jut eszembe: [link]

Van benne chat? Nincs. Megvannak a bloghoz kötődő speciális technikai elemek, mint trackback, ping? Nincsenek. Lehet egyáltalán kommentálni? Nem lehet. Van fejléc az oldalon? Nincs. Ez megint egy döntés kérdése. Ha akarom van, ha akarom nincs. Ha akarom csinálok valami csicsás dizájnt, ha akarom, akkor egy minimal dizájnt csinálok. Egy bloghoz ők úgy gondolták jobb a minimal dizájn, úgyis a szövegen van a hangsúly. Mindezek ellenére ez egy a saját kategóriáján belül jó blog, rengetegen olvassák… A tartalma miatt.

Az, hogy egy adott blogrendszerben mi a szokás mi nem, hogy az általad ismert blogtípusok magyar képviselői között mi az aktuális divat, az egy dolog. Nem feltétlenül kell beállni a sorba ilyen tekintetben. Nem lesz tőle a blog jobb. Anno mikor blogoltam, az általam használt rendszerben nem voltak ilyen funkciók. De meg lehetett valósítani így is pár extra funkciót. Pl. csináltam egy „Vendékkönyv” című blogbejegyzést, kidobtam az oldalsávba, és máris lett vendégkönyv. Csak a legtöbb ember nem volt ennyire leleményes, így aztán felmerült az igény egy ilyen funkcióra, és mikor a lehetőség megvolt, mindenki bele is illesztette a blogjába.

Most egy kicsit a gportálos oldalak jutnak eszembe. Az amatőr honlapkészítők teletömik az összes létező funkcióval. A legtöbb ilyen oldalon van óra, naptár, névnap mutató, stb… Egy hírportálnál ez valahol belefér, de egy egyéni honlapnál tökéletesen felesleges, én legalábbis soha nem ott nézem meg, hogy mennyi az idő, milyen nap van, stb… Attól, hogy lehetőség van valamit használni, attól még nem feltétlenül kell is.

A blog készítője döntse el, hogy szeretné-e, hogy kommentálják az írásait, szeretne-e egy általános kommunikációs csatornát. Persze értem a te nézőpontodat is, nekem a gondom azzal van, hogy azt állítod, ettől jobb lesz a blog. Szerintem nem. Én nem hiszem, hogy valaki azért tér vissza egy blogra, mert van rajta chat. Nem hiszem, hogy ezek hozzáadása vagy elvétele bármilyen hatással lenne a blog olvasóközösségének létszámára például.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

A dizájn már egészen más kérdés. A dizájn azt a célt szolgálja, hogy egyrészt esztétikussá tegye azt a tartalmat, amit át akarsz adni másoknak. Másrészt az is a célja, hogy erősítse a tartalmat, megteremtse a megfelelő hangulatot. A kérdező által belinkelt blognál a dizájn egységes, ugyanazt a szín és hangulatvilágot adja a háttérkép, a címsorok színe, a lap színe, stb… Nincsenek disszonanciák a dizájnban. Személy szerint nem szeretem a sötét alapon világos betűket, de van benne ráció a jelenlegi oldalnál. A sötét hangulat mélységet ad. A sötétség mindig érzelmileg töltött, nem véletlenül hívják a fiúk a lányokat randira este, vacsorára, és nem ebédre, vagy reggelire. Persze a sötét lehet félelmetes. Szintén azt kell mondjam, hogy a lila színt kedvelem a legkevésbé, de ezzel a sötét színnel a lila színt visz bele, nemességet ad a sötét hangulatnak. Önmagában nem tartom rossz döntésnek, mindazok ellenére, hogy lehet javítani rajta. De félek tőle, hogy egy más háttérkép használata inkább megbontja a dizájn egységét, mintsem hozzátenne. Ha valakiben magában születik meg az igény, akkor valószínű tudja mit és miért csinál. Ha csak úgy, mert másoknak nem tetszett, akkor esélyesebb, hogy inkább csak ront rajta.

A fejléc is ugyanez a téma. Ha megszületik benned az igazán jó fejléc képe, akkor csináld meg. Ha csak azért csinálod, hogy legyen, valószínű mellé fogsz nyúlni.

Mutassak rossz példát: [link]

Adott egy sablon, ami valószínű erederi formájában egységes volt. Egy rosszul megválasztott háttérkép és egy rosszul összerakott fejléc olyan mértékben rontja az összképet, hogy az már-már a fájdalomküszöböt is átlépi. Pedig van az oldalon chat, fejléc, meg még mindazok a dolgok, amit hiányoltál. Mégis rosszabb, mint a kérdezőé.

Persze értem az általad belinkelt oldalt is. Ott tényleg egy egységes hangulatú dizájn van, elegánsabb is, mint a kérdező dizájnja, és egy ahhoz szerkeszett fejléc van, ami passzol az egész dizájn arculatához. (Valószínű, hogy a készítője rendelkezik valamiféle tapasztalattal ilyen téren.)

A dizájnnál fontosabbnak tartom azt, amit én emeltem ki, ez pedig a betűtípus kérdése. Én továbbra is talpatlan betűtípust ajánlok. A talpas betűtípus (Times New Roman és társai) nagyon szépek nyomtatásban. Megkönnyítik az olvasást, hiszen a talpak egyfajta átvezetést adnak a betűknek egymásba és egyben jól el is különítik a sorokat. Parpíron jobban segítik a szemet a soron maradásban. De a nyomtatás felbontása többszöröse a monitorénak. A talpas betűtípusok geometriája egy jó felbontásban szépen megmutatkozik. A képernyő alacsonyabb felbontásánál ezek a geometriai elemek eltűnnek. A talp pár pixele nem adja ki azt az ívet, szépséget, mint nyomtatásban. Inkább tűnik szőrösnek az ilyen betűtípus, mintsem elegánsnak. Képernyőn sokkal szebb tud lenni egy talp nélkül betűtípus. De mint írtam születtek ilyen téren kísérletek is, amelyek azt mérték, hogy adott idő alatt mekkora szöveget olvastak el a jelentkezők, illetve hogy mennyi idő után hagyták abba az olvasást. A talpas betűtípus szignifikáns módon volt nehezebben olvasható. Nagyon jók a díszes, cirádás betűtípusok is, pl. egy címsorban, ahol mondjuk a betűméret is nagyobb, de ahol pl. nem kell hosszú szövegeket olvasni az adott betűtípussal, és ahol a szöveg egyben grafikai funkciót is be tud tölteni.

2013. szept. 10. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!