Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Php ip cím egyeztetés?

Php ip cím egyeztetés?

Figyelt kérdés

Sziasztok szeretnék ötletet kérni,hogy tároljam a lekért ip címet?

Tehát egy fix ip címem amivel, ha belépek akkor letárolom adatbázisban, és ha mondjuk telefonról lépek be akkor össze hasonlítaná az ip címet és kapnék egy ilyen üzenetet ön nem a saját gépéről lépet be folytatja?

És 10belépésig tárolja az ip-ket és össze hasonlítja utána törli azt a 10et és újból.

Az íp lekérés megy,de miként tároljam és hogy tudom össze hsaonlítani a frissítés is megy egy ciklussal.

2013. júl. 18. 17:21
 1/3 Drone007 ***** válasza:

Gondolom van egy adattábla, ahol a user adatokat tárolod. Általában a tábláknak (mindnek) szokás adni egy autoincremetes kulcs mezőt, amit prózaian csak "id"-nek szoktunk nevezni. Erre a mezőre egyszerűen hivatkozhatsz egy másik táblából, ahol a belépéskor detektált ip-ket tárolod. Tábla: id, id_user, ip Akár egy időbéllyeget is betehetsz melléjük, ahol tárolod a mintavételezés idejét, így visszakereshető mikor jelentkezett be az adott ip-vel az adott user.

Tehát, amikor bejelentkezik a delikvens, detektálod az ip-jét. Rákeresel a táblában az id-jéhez és a detektált ip-hez tartozó sorra. Ha van, akkor updateled az időbélyeget. Ha nincs, az aktuális időbélyeggel inzertálod a rekordot.

Javaslom, hogy idő függvényében töröld a régi ip-ket ne mennyiség függvényében. Tehát, ha az időbélyeg régabbi mint mondjuk 1 év/hónap/stb.. akkor töröld. Erre egy egyszerű sql utasítást elhelyezel a bejelentkezési résznél, és kész.

A lekérdezés más kérdés. A saját forgalmát mindenki láthatja, azt elhelyezheted valami user oldalon, de az adminisztrátor esetleg monitorozhatja a teljes táblát.

Arra azonban ügyelj, hogy az ilyen jellegű adatok kiadását harmadik személynek az információszabadságról szóló törvény bünteti!

2013. júl. 18. 18:02
 2/3 anonim ***** válasza:
Én arra vagyok kíváncsi, hogy mi értelme van megkérdezni, hogy folytatja-e. Ha már belépett idegen gépről akkor már nem mindegy?
2013. júl. 18. 18:19
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi így már értem az egészet így menni fog.

Alapból csak túl akarom bonyolítani a feladatot :) tehát ez csak gyakorlás :) köszi köszi :)

2013. júl. 18. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!