Egy weblapkészítés mennyibe kerül?
Csak egy egyszerű statikus fogászati weblap lenne, ahol árat címet, meg egyéb kisebb dolgokat íratnék le.
Mondta nekem egy ismerősöm hogy ő megcsinálná, 60 ezer egy ilyen de ő 30ért elvállalja, ún. baráti áron. Most ez igaz lenne?
Miért ne lehetne?
Olcsón, gyorsan, jó minőséget. 2-őt lehet választani belőle.
Statikusért nem kérnek el 60-at, főleg nem olyat ami gyak egy információs lista, mint amit te szeretnél
Egy darab htmlért nem lenne pofám 30-at elkérni.
Ha egy egész napot dolgozik vele akkor legyen 10K és akkor már túl van fizetve.
A sok ilyen kis megcsinálom 10k-ért pistikék miatt van annyi munkám :D
igazából jóval egyszerűbb megcsinálni egy ilyen weboldalt, mint gondolnád
én még a 30 ezret is nagyon sokallom, bár ha jól keresel nyugodtan kifizetheted
egyébként rengeteg olyan program van, amivel magad is megcsinálhatod a weboldalt 1-2 óra alatt html-ben és magyarul is tudnak. szerintem a te céljaidnak bőven megfelelnek
pl: kompozer
Simán el lehet kérni 60 000 Ft-ot egy statikus honlapért is. Van hogy én csak a grafikai munkákért elkérek ennyit. Az ízléses, egyedi, nem lopott grafikai elemekért igenis jó pénzt lehet elkérni, mivel a megrajzolásuk nem biztos hogy rövid munka.
Sokan azt hiszik, hogy a statikus honlap csak egy kis html-ből és css-ből áll, de arra már nem is gondolnak, hogy ezeknél a honlapoknál a grafikai munkák igen jelentősek lehetnek.
Kedves előző, egy egy napos melót hova akarsz 10K fölött vállalni?
A grafikus emberkére reflektálva, ezért is írtam inkább munkaórás árat. Egy plakát is csak egy plakát aztán mókolhatsz vele napokig és meg is kell fizetni, így van.
De a topic nyitója szerintem egyértelműen utalt arra, hogy egy igen egyszerű weblapot akar.
A probléma alapvetően ott kezdődik, hogy a megrendelő egy egyszerű statikus weboldalt akar, de készítéskor kiderül, hogy ő maga akarja a tartalmakat módosítani, ezért jó lenne egy admin felület. (a statikus szlogen ugrott)
Látványtervet minimum 3-at csinálni kell, hogy legyen miből választani, de csak akkor jön be az egyik, ha nagy szerencséd van, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy csak az 5-6. terv lesz megfelelő. Tervenként 1-2 óra melóval az mondjuk szerencsés esetben 5 óra.
Mondjuk, hogy a weboldal elkészül 1 nap alatt (8 óra). Kell egy kis használati bemutatás, és tesztelés, hibajavítás még kb 6 óra.
És ott tartunk, hogy a weboldal egy hét alatt készült el majd 20 órából. Nos, aki tényleg megcsinálja 10k-ból, az olyan is lesz, mert vagy a.) nagyívben tojik rá, hogy mit akar a megrendelő, vagy b.) olyan használhatatlan vacakot rak össze amitől a megrendelőnek elmegy az életkedve.
És még egy szót sem szóltunk arról, hogy a weboldalt ki kell telepíteni egy megfelelő tárhelyre, ha a megrendelő garanciát akar azt hogyan lehet érvényesíteni milyen feltételekkel, seo-barát megoldások és egyéb keresési feltételeknek való megfelelés ellenőrzése, nem is beszélve az esetleges "felfuttatás" igényéről.
A 10k-s webtákerek teszik tönkre ezt a szakmát a gagyi használhatatlan fos weboldalnak nevezett vacakokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!