Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Egy weblapkészítés mennyibe...

Egy weblapkészítés mennyibe kerül?

Figyelt kérdés

Csak egy egyszerű statikus fogászati weblap lenne, ahol árat címet, meg egyéb kisebb dolgokat íratnék le.

Mondta nekem egy ismerősöm hogy ő megcsinálná, 60 ezer egy ilyen de ő 30ért elvállalja, ún. baráti áron. Most ez igaz lenne?

2012. okt. 6. 11:30
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Miért ne lehetne?

Olcsón, gyorsan, jó minőséget. 2-őt lehet választani belőle.

2012. okt. 6. 11:34
 2/16 anonim ***** válasza:

Statikusért nem kérnek el 60-at, főleg nem olyat ami gyak egy információs lista, mint amit te szeretnél

Egy darab htmlért nem lenne pofám 30-at elkérni.

Ha egy egész napot dolgozik vele akkor legyen 10K és akkor már túl van fizetve.

2012. okt. 6. 11:36
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

A sok ilyen kis megcsinálom 10k-ért pistikék miatt van annyi munkám :D

2012. okt. 6. 11:48
 4/16 anonim válasza:

igazából jóval egyszerűbb megcsinálni egy ilyen weboldalt, mint gondolnád

én még a 30 ezret is nagyon sokallom, bár ha jól keresel nyugodtan kifizetheted

egyébként rengeteg olyan program van, amivel magad is megcsinálhatod a weboldalt 1-2 óra alatt html-ben és magyarul is tudnak. szerintem a te céljaidnak bőven megfelelnek

pl: kompozer

2012. okt. 6. 11:50
 5/16 anonim ***** válasza:

Simán el lehet kérni 60 000 Ft-ot egy statikus honlapért is. Van hogy én csak a grafikai munkákért elkérek ennyit. Az ízléses, egyedi, nem lopott grafikai elemekért igenis jó pénzt lehet elkérni, mivel a megrajzolásuk nem biztos hogy rövid munka.

Sokan azt hiszik, hogy a statikus honlap csak egy kis html-ből és css-ből áll, de arra már nem is gondolnak, hogy ezeknél a honlapoknál a grafikai munkák igen jelentősek lehetnek.

2012. okt. 6. 17:40
 6/16 anonim ***** válasza:
Egyszerű statikus hírfal... nem kell, h a fogorvos 3d-ben pörögjön a háttérben... 10k-nál többet én sem adnék érte, mert 1 óra alatt megvan... és ha tényleg foglalkozik vele az illető 1-2 órát, akkor már jól is néz ki. Ne kérj többször tanácsot attól az ismerősödtől. :)
2012. okt. 6. 19:19
 7/16 anonim ***** válasza:
A 10k-sok hány komplett oldalt csináltak már? Az a legkevesebb hogy pöntyögök vmit htmlben meg cssben. Miért nem vállaljátok el egy tál kajáért? For food, right?
2012. okt. 6. 22:44
 8/16 anonim ***** válasza:

Kedves előző, egy egy napos melót hova akarsz 10K fölött vállalni?

A grafikus emberkére reflektálva, ezért is írtam inkább munkaórás árat. Egy plakát is csak egy plakát aztán mókolhatsz vele napokig és meg is kell fizetni, így van.

De a topic nyitója szerintem egyértelműen utalt arra, hogy egy igen egyszerű weblapot akar.

2012. okt. 6. 23:43
 9/16 Drone007 ***** válasza:
87%

A probléma alapvetően ott kezdődik, hogy a megrendelő egy egyszerű statikus weboldalt akar, de készítéskor kiderül, hogy ő maga akarja a tartalmakat módosítani, ezért jó lenne egy admin felület. (a statikus szlogen ugrott)

Látványtervet minimum 3-at csinálni kell, hogy legyen miből választani, de csak akkor jön be az egyik, ha nagy szerencséd van, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy csak az 5-6. terv lesz megfelelő. Tervenként 1-2 óra melóval az mondjuk szerencsés esetben 5 óra.

Mondjuk, hogy a weboldal elkészül 1 nap alatt (8 óra). Kell egy kis használati bemutatás, és tesztelés, hibajavítás még kb 6 óra.

És ott tartunk, hogy a weboldal egy hét alatt készült el majd 20 órából. Nos, aki tényleg megcsinálja 10k-ból, az olyan is lesz, mert vagy a.) nagyívben tojik rá, hogy mit akar a megrendelő, vagy b.) olyan használhatatlan vacakot rak össze amitől a megrendelőnek elmegy az életkedve.

És még egy szót sem szóltunk arról, hogy a weboldalt ki kell telepíteni egy megfelelő tárhelyre, ha a megrendelő garanciát akar azt hogyan lehet érvényesíteni milyen feltételekkel, seo-barát megoldások és egyéb keresési feltételeknek való megfelelés ellenőrzése, nem is beszélve az esetleges "felfuttatás" igényéről.

A 10k-s webtákerek teszik tönkre ezt a szakmát a gagyi használhatatlan fos weboldalnak nevezett vacakokkal.

2012. okt. 7. 10:15
 10/16 Drone007 ***** válasza:
49%
Egyébként ma már "statikus" oldalakat nem készítünk. Egyrészt azért, mert arra fel lehet adni hirdetést az apródon, vaterán meg az arany oldalakon, másrészt az igények nem állnak meg statikus szinten. Aki ennyire igénytelen, az ne készítsen weboldalt, mert nem fogják komolyan venni a neten. Csak kidobja a pénzt.
2012. okt. 7. 10:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!