FTP feltöltés, hogy csináljam?
Helló!
Az FTP-vel kapcsolatban lenne egy kérdésem, méghozzá a következö:
Regisztráltattam egy domajn-t és egy tárhelyet, remélhetöleg a héten már fel tudok csatlakozni.
Amíg a regisztráció tartott, addig (és elötte is) már elkészítettem azt az oldalt, amit használni szeretnék.
Nos, ezt az oldalt, a kész oldalt akarom feltölteni, hogy ne kelljen mindent elölröl csinálnom.
e107-et használok.
Olvastam, hogy lehet adatbázis exporttal is, de ez pontosan hogyan megy? Lépésröl lépésre?
A másik megoldás, amit találtam, hogy pl. feltelepítem az alap e107-et, majd annak fájljait FTP-n keresztül felülírom a kész oldal mappáival.
Melyik lenne a jobb?
Köszi és bics, ha hülyén írtam le - kezdö vagyok.
na kezdetnek, a domain elbírálás szerintem 2 hét (régen ennyi volt lehet újítottak)
a tárhelyed viszont a fizetés után már elérhető, úgyhogy az ott megkapott adatokat másold be a total commander program FTP gomb lenyomása után bejövő ablakba.
ha ide felmásolod a fájljaidat, azok már rögtön elérhetők is lesznek az IP címeden amit szintén kaptál a szolgáltatótól. vagy ha domain lesz, azon keresztül.
adatbázis exportálás, azt arra szokták alkalmazni, ha te a gépeden egy xampp vagy egyéb szerver segítségével, saját gépeden csinálod meg az oldalt, kimentheted az adatbázis tartalmát.
ki exportálni a phpmyadmin vagy a parancssor segítségével tudod, így egy sql fájlt kapsz, amit a szerverre feltöltve megcsinálja neked ugyan azt az adatbázist, táblákat, rekordokat, stb.
Köszönöm a válaszokat!
Igen, Total Commander-t szeretnék majd használni. :)
Nekem 2 napot írtak, de akkor félre értettem. Nem baj, várok akkor 2 hetet, aztán, ha utána se lesz semmi, akkor majd érdeklödök.
Szóval exporttal csinálok egy sql fájlt, majd ezt az új tárhelyen importtal hozzáadom az adatbázishoz?
(Amúgy XAMPP-t használtam valóban. :D )
A fájlokat, amelyek a htdocs könyvtárban vannak, meg FTP-vel felmásolom?
És akkor majd a domain-nel hogy lehet összekapcsolni?
hát a .hu-s domain a sok idő a többi valóban 1-2 nap.
igen pontosan így kell az adatbázist át tenni.
igen a htdocs mappa tartalmát kell feltenned.
azt az összekapcsolást, elintézi majd a szolgáltatód csak kapsz majd egy mail-t hogy működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!