Weblap form-ján betettem egy fileupload taget. Hogyan lehet a kiválasztott állomány elérési útját visszanyerni még az elküldés előtt? A fileupload tag value paramétere tapasztalatom szerint csak a fájl nevét és kiterjesztését tartalmazza.
Hibás tapasztalat. Megesik.
Ez böngészőnként más és más. A firefox a teljes lokális urlt a value értékbe teszi, a chrome egy fakeurl/filenev.kit urlt-t tesz a value-ba.
Egyébként javascripttel lehet az értéket még küldés előtt kinyerni, de ha leírod, hogy pontosan mit szeretnél, akkor többet tudok segíteni.
Először is köszönöm a válaszod! Megcsillantottad a reményt, hogy van megoldás. Csak még én nem látom. Beteszek ide egy egyszerű példát, hogy meg lehessen érteni, hogy mi a nyűgöm.
A html oldalra feltettem egy form-ot. Itt két tag található: egy fileupload és egy szöveg beviteli mező. A submit gomb direkt nincs feltéve, hiszen nekem a file elérési útja még küldés előtt kell.
Azt szeretném, hogy a szövegbeviteli mezőben a file elérési útja jelenjen meg a file kiválasztása után. Ha ez sikerül, akkor az győzelem. Jelenleg csak a file nevét és kiterjesztését dobja ki. :-( Mit kell tennem, hogy azt csinálja, amit szeretnék?
Itt a html kódja:
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Képes példa</title>
<script language="javascript" type="text/javascript">
function kiir(){
document.urlap.szoveg.value=document.urlap.kep.value;
}
</script>
</head>
<body>
<form name="urlap" enctype="multipart/form-data">
<input type="file" name="kep" onchange="kiir()" />
<input type="text" name="szoveg" />
</form>
</body>
</html>
Nincs ezzel semmi gond, de ahogy írtam, az hogy mi kerül a file inputba az erősen böngészőfüggő.
Firefox alatt valóban csak a file nevét látod (+kit), chrome és ie9 alatt van előtte egy "C:\fakepath\" lokális url.
Ez valószínűleg azt a célt szolgálja, hogy a küldő gépét ne lehessen íly módon feltérképezni, de valószínűleg azt is, hogy a lokális url nem kerül át a böngészőn a szerverre. (nem csak azért mert felesleges, de azért is mert információt szolgáltat a küldő gépéről, ami nem megengedett)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!