Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan lehet ezt megcsinálni...

Hogyan lehet ezt megcsinálni pascalban?

Figyelt kérdés
Hogyan lehet megcsinálni hogy van egy vagy több szöveges állományom (.txt vagy .in) és ha megnyomok egy bizonyos gombot akkor attól függően melyiket nyomom meg kiírja a képernyőre az állományt teljes egészébe, tudva hogy több sorba van ismeretlen sornyi szöveg.Nem muszály teljes program csak hogy hogyan csinálhatnám meg.

2012. jún. 2. 14:36
 1/7 anonim ***** válasza:

A fájlkezelésnek nézz utánna Google-el. Előreláthatólag a követezőkre lesz szükség:

assign, reset, readkey, readln, writeln

A több sort ciklussal tudod feldolgozni:

while not eof(fájl) do

Hogyan csinálnád? Meg kell várni a megfelelő betűt, ekkor megnyitni olvasásra a fájt majd soronként beolvasni-kiírni a képernyőre.

2012. jún. 2. 15:05
 2/7 A kérdező kommentje:
Ezeket tudom, nem ez a lényeg.Hanem hogy lenne egy case amiben ha megnyomom pl. az 1-est akkor az 1-es állományban lévő szöveget kiírja a képernyőre egy az egyben.
2012. jún. 2. 15:32
 3/7 anonim ***** válasza:

readkey(ch);

case ch of

'1': assign(f,'elso.txt');

'2': assign(f,'masodik.txt');

...

end;

2012. jún. 2. 16:17
 4/7 A kérdező kommentje:
És evvel ki is írja a képernyőre?Sztem avval hogy csak kapcsolatot teremt az állománnyal még nem fogja kiírni.
2012. jún. 2. 16:28
 5/7 anonim ***** válasza:

Drága husom. Azt mondtad, nem az a lényeg hogy kiírja, mert azt te már perfektül tudod, kisujjból menni fog. Ezért persze hogy nem fogom leírni neked a kiírást, mert 1. tudod, 2. leírtam előbb vázlatpontokban 3. "csak hogy hogyan csinálnám meg"

Úgy érzem megtettem mindent, innentől rajtad múlik hogy felhasználod-e az interneten fellelhető egyébként hatalmas méretű információt.

2012. jún. 2. 17:16
 6/7 A kérdező kommentje:
Nem a kiírást tudom hanem hogy hogyan kell kapcsolatot teremteni az állománnyal és hogy kell a while, és a kérdésben pont az szerepel hogy nem tudom hogy kell kiírni.
2012. jún. 2. 17:55
 7/7 ejbenjaro ***** válasza:

Tessék: [link]

Ez egy teljes program. Kiírja neked a szövegfájl tartalmát a képernyőre. Menüben válogathatsz.

2012. jún. 3. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!