Képkiterjesztés végződésre weblap betöltődése. Hogyan?
Például a képfeltöltés.hu esetében is:
bár.png-re végződik, de egy html oldal töltődik be.
Ezt hogyan tudnám mondjuk a weboldalamon kivitelezni?
Mi kell hozzá?
A választ előre is kösz!
Köszi a választ, de ez most így hirtelen rengeteg.
Látom valamiféle rewrite van benne emlegetve.
Szerver oldal felől ugye nem kell módosításokat végrehajtani, működne mondjuk egy free webtárhely kiszolgálón is?
De a .htaccess az kifejezetten szerver oldali cucc.
Pár tárhelyszolgáltatónál TALÁN működne, ki kell próbálni.
(Ha engedélyezett a .htaccess fájl használata, akkor esélyes, hogy menni fog.)
Ez csak egy sima oldalnév, nem képkiterjesztés. Így van elmentve az oldal neve adatbázisban és oda olvassa be a képet.
Töröld a linkből a view/ -et és az lesz az eredeti kép, kiterjesztéssel együtt.
Ennek a htaccess engedélyezésének utána fogok nézni, bár még ilyet nem láttam. Esetleg ezen kívül más mód nincs erre ami garantáltan és univerzálisan működik (atw, fw, uw oldalakon)?
# 4/5-ös:
Nem olvastad el vagy értelmezted a kérdésem, ez triviális, em erre voltam kíváncsi.
Például a képfeltöltés.hu esetében is:
Akkor mirt a kepfeltoltes-t hoztad fel példának?
Máskor tedd fel normálisan a kérdést.
Nem a teljes linket másoltad. netán kijelentkezve nézted meg?
Azért linkeltem ezt, mert más nem volt kéznél, rég láttam már ilyet, csak eszembe jutott.
A kérdésem meg csak te nem érted szorry.
#php_value default_charset utf-8
AddDefaultCharset utf-8
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine on
AddDefaultCharset UTF-8
Options All -Indexes
RewriteRule ^/?(.+)\.(jpg|jpeg|gif|png)$ showimage.php?file=$1.$2 [L,QSA]
</IfModule>
Ezt egy régebbi oldalamból szedtem ki, ez a snippet a képek közvetlen megnyitása helyett a showimage.php-t futtatja - paraméterként a kért képet adja át. A showimage.php megkeresi a képet, ha nincs akkor egy nopic-et ad vissza. Azért csináltam így, hogy át lehessen fa-szán méretezni a képet úgy, hogy getben adom meg paraméterként - na meg vízjelet is lehet rá rakni akár phpből generálva, stb.
Az alapoktól kéne kezdeni azt hiszem .....
ez nem fájlnév, hanem hostnév .... ,
konkrétan ".hu" ra végzödik ... az hogy az aloldalaknak ki milyen nevet ad, az a lötéri ebet sem érdekli utána .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!