Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Javascriptből SESSION állítgat...

Javascriptből SESSION állítgatása lehetséges?

Figyelt kérdés

Csináltam egy honlapot, amiben van egy div panel, amit egy gomb nyomogatásával el lehet tüntetni, illetve elő lehet hozni. Ezt javascript csinálja: display:none, vagy display:block. A problémám az, hogy a tartalmat viszont PHP-vel cserélgetem az egész oldal újratöltésével és így már az újratöltött oldal, nem tudja, hogy ez a panel éppen lecsukva volt, vagy sem. Tehát függetlenül attól, hogy a felhasználó lecsukta vagy sem, az oldal újratöltése miatt mindig az alapértelmezett formában jelenik meg ez a panel. Gondoltam rá, ha javascriptben állítani lehetne egy session változó értékét, akkor mindig tudnám, hogy milyen pozícióba van. De bármilyen más ötletet is szívesen veszek. Hogy lehetne, ezt megoldani? Tanácsokat várok.

Köszönöm.

2012. márc. 9. 09:57
 1/5 anonim ***** válasza:

A session-t javascriptből nem tudod állítani, lévén javascript a kliensen, php meg a szerveren fut.

Az említett problémát két módon látom megvalósíthatónak:

1. Sütivel. Javascript elhelyez egy sütit, amibe letárolod, hogy x doboz éppen el van-e rejtve. Ezt a sütit a PHP tudja olvasni és ez alapján generálni az oldalt.

2. Ajax. Mikor a js elrejti a dobozt, küld egy ajax kérést a szerver felé, ami ez alapján (pl. az adott IP-hez, vagy session-be) letárolja, hogy x doboz nem látható.

2012. márc. 9. 11:01
 2/5 A kérdező kommentje:

ajax-ra én is gondoltam, de nem akartam hozzányúlni ha van rá más lehetőség is.

Köszi a segítséget.

2012. márc. 9. 11:20
 3/5 anonim ***** válasza:

+1 a sütinek!

igazat adok ugyan az elsőnek abban is, hogy ajax barátunk is segíthetne, de sztem jóval gyorsabb sütizni..+ha ajaxozni akarnál, akkor mondjuk eleve ajax cserélné a tartalmat és nem lenne gond azzal, hogy újratöltöd a lapot.

2012. márc. 9. 12:36
 4/5 anonim ***** válasza:

Szintén azt javaslom, hogy sütizz.

Ez a legegyszerűbb, javascriptből beállítasz egy sütit és kész, minidg ellenőrzöd amikor betölt az oldal.

Könnyű és tiszta módszer, a kódba alig kell belenyúlni!

2012. márc. 9. 13:17
 5/5 anonim ***** válasza:
Süti, vagy hogy modern legyek localStorage (html5).
2012. márc. 22. 01:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!