Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Ez reális ár egy egy oldalas...

Ez reális ár egy egy oldalas honlapért?

Figyelt kérdés

Csak alap szinten értek html-hez, ezért nem tudom , hogy egy normálisabb oldalért mi a megszokott ár, de rengeteg helyen látok hirdetést 30-60 ezres tartományban ,amiért a következőket ígérik:

-1 az az EGY oldal

-max 4-5 kép

-statikus oldal

ez normális?

pl: [link]

2012. jan. 10. 02:19
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Általában egy profi webfejlesztő, ha csak egy sima szöveges tartalom kiíratása, plusz domain tanácsadás a téma, akkor is minimum 15-20 ezret elkérnek. Ez amolyan minimálár. Az, hogy pénzt adnak ki egy ilyenért, az abból ered, hogy emberek nem értenek a webfejlesztéshez, esetleg nincs idejük ezzeé foglalkozni, ezért inkább felbérelnek valakit. Ez olyan kb, mint a bejárónőt bérelni egy lakásba.
2012. jan. 11. 17:49
 12/24 anonim ***** válasza:

"A minimál honlap választása esetén egy un.: statikus vagyis kizárólag szakember által módosítható weboldalt adunk át Önnek."

Na most hízik a májam, akkora szakember vagyok h fél óra alatt 50 ezres honlapot tudnék alakítani egy sablonból. :D

Úgy látszik eddig alábecsültem magam. :D

2012. jan. 11. 17:50
 13/24 anonim ***** válasza:

Tessék, validátoron is megbukik:

[link]

2012. jan. 11. 17:57
 14/24 anonim ***** válasza:

szakmám szerint web-programozó vagyok, webfejlesztés és marketing ágazatban dolgozom, így van némi reális rálátásom!

60-ért már egy Alap PHP megy el, nem egy Alap HTML

Amit te mondasz az MAXIMUM 10-15.000 + Domain-Tárhely tehát ha 15-20.000 -ben sikerül eladnod nevezd magad szerencsésnek.

Programozásban 2 fajta ember van, aki nagyon tudja és megél belőle, és aki nem tudja olyan nagyon és másból él meg.

Tehát vagy fejlődsz profinak vagy felejtős a dolog!

A "lelkes amatőrök" csapatához pedig felesleges csatlakozni, annyi van belőlük hogy SOKKK!

2012. jan. 11. 18:27
 15/24 anonim ***** válasza:
69%

Szia!

szerintem reális!

Mi is webfejlesztéssel foglalkozunk, ezekkel az árakkal:

1 óra szaktanácsadás 25e ft + áfa

Weboldal dizájn 80e ft + áfa (Az ügyfél megkapja a psd-t + 1 óra konzultáció a grafikussal további konzultáció árát lsd fent )

Nálunk olyan, h statikus oldal már régen nincsen, van egy egyedi CMS-ünk, amiben minden egyszerű oldal készül.

Design build psd alapján (hozott árú is játszik ) 70e ft + áfa(valid xhtml és css)

Minden oldal a weboldalon 10e ft

És ezen felül vannak különböző modulok még amik különböző áron vannak. PL. kontak form 15e ft + áfa db-be mentéssel 30e ft + áfa

Ebből jól látszik, hogy ha nálunk csináltatsz egy átlagos 10 oldalból álló weboldalt az kb. 350e ft + áfa

ÉS hogy miért kerül ennyibe? Azért mert, csak profikkal dolgozunk együtt, és az ő fizetésük havi szinten nettó 7-800 e-ft ezt ki kell fizetni az irodát és minden egyebet. + mi is szeretnénk keresni. És hogy az ügyfélnek mért éri meg? Mert bármilyen elképzelése megvalósításra kerül a határidőket tartva, mindenről szerződés készül, mindenről számlat kap. Az átadott termékre garancia van válva, az átadásra került egyedi anyagok biztosan nem lesznek felhasználva máshoz stb.

Illetőleg még egy nagyon fontos dolog van az olcsó Jánosokat, ezzel az árszabással kilehet kosarazni, hogy a telefonig e jussunk el. Mert az senkinek nem jó hogy ha a 100-200e ft kért kell könyörögni felszólításokat írni stb.

2012. jan. 12. 13:24
 16/24 anonim ***** válasza:

Hűha. Ez érdekes téma. Alapvetően az a gond, hogy azok akik nem értenek hozzá, nem tudják mennyi idő és energia(tudás) kell egy egyszerű, statikus HTML elkészítéséhez, azt hiszik ez drága. Aztán vannak akik 20ezer alatt megcsinálják nekik az oldalt és ez megerősíti őket abban, hogy drága 35.000-ért a honlap.

Számoljunk utána egy kicsit, mi kell EGY statikus oldal elkészítéséhez.

1, Alapvetően a szoftverek amivel dolgozol, kerülnek min. egymillióba(windows,adobe csomag és társaik). Ezt ugye nem egyszer kell kicsengetni értük.

2, Az iroda fenntartása, adminisztratív költségek és társaik.

3, Maga a honlapkészítés:

a, A design megtervezése. Egy normális weblapdesign kitalálása legalább egy nap. A részletekbe ne menjünk bele, mint a logo kitalálása(még egy fél nap), a színvilág összeegyeztetése a cég tevékenységi területével(színek és formák tudatalattira gyakorolt hatása...), mindezt úgy, hogy a végeredmény egyedi és szép legyen. Itt a tudást és a kreativitást fizeted meg.

b, A kódolás. A HTML és CSS nem nagy szám, de ha kell bele JS és/vagy Flash azt megint időbe telik megcsinálni. Szintén odafigyelni, hogy passzoljon a színvilág, a formák, a mondanivaló stb.

Legyen valid, megfelelően dokumentált és könnyen átlátható a későbbi karbantartás,változtatás érdekében. Nos, az olcsó honlapkészítők ezeket mind kihagyják. Itt a technikát fizeted meg és a tudást.

c, A képek szerzői jogok díjai és/vagy a fotós megfizetése. Ezt az olcsóért dolgozók megint kifelejtik, aztán a konkurencia véletlen rátalál a kép származási helyére amit a kedves barátunk egy eldugott külföldi honlapról szedett,ír egy e-mailt messze élő barátunknak és olyan kártérítési pert ver a nyakadba, hogy az életed is tönkremegy. Főleg ha konkurencia vagy számára. Olcsó honlapkészítő barátunk meg széttárja a kezeit, mert garancia nincs. Vannak ingyenes képek, de azok olyanok is. A fizetős képek mindegyikéről szerződést kell kötnöd. Ez is idő.

d, A tesztelés. Ez nem nagy cucc, de ez is idő.

Persze, várni kell a megrendelőre hogy egyeztessetek, addig áll a munka de nem csinálhatsz mást, mert kemény ütközések leszek és ráb**zol. :)

+1 extra: Kapsz számlát, garanciát és dokumentációt akár nyomtatva.

ui.: Igen, EGY oldalas honlaphoz is jár a dokumentáció profi cégeknél.

Remélem segítettem.

2012. jan. 13. 22:32
 17/24 A kérdező kommentje:

utolsó kettő:

értem én, hogy van amit csak több pénzből lehet megcsinálni, mert ilye-olyan tudás + több munkaóra kell hozzá , de itt nem ez a helyzet.

Amiket linkeltem ott nincs semmi javascript, semmi szerver oldali program, ráadásul nem is egyedi design , amihez kell külön grafikus kellhet, hanem egy ingyenes KÉSZ netről töltött sablon van szinte copypastézva.

2012. jan. 14. 14:54
 18/24 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok. Ha ugyanazokkal a feltételekkel dolgozik, amiket én is leírtam akkor nem drága. Mint mondtam, nem maga az az energia kerül pénzbe amivel egy képet...nem tudom...egyedi design-nal lát el, hanem az hogy ez órák hosszáig tart számítógéppel és rengeteg lexikális tudás kell hozzá. Ha tényleg copypaste sablonokból dolgozik, akkor viszont egy fillért nem adnék neki.

Most adtam egy marketing munkára árajánlatot, komplett SEO, SMM és online "hírverés"(ez álnéven fórumokon rávezetni a népet a honlapra konkrét reklámozás nélkül) br.60.000ft-ért. Visszaküldték hogy sokallja az árat. Kérdezem én, hol talál még egy olyan felületet ahol többszázezer emberhez szólíthat meg ennyi pénzért? :)

2012. jan. 14. 23:20
 19/24 anonim válasza:

Sziasztok!

Rácz Zsolt vagyok a kgc.hu tulajdonosa és mert, ahogy látom a templétes megjegyzések lényegében nekem szólnak így engedjétek meg, hogy reagáljak.

Egy ingyenes templét kopipésztelt kitöltése egy laikus számára ténlyeg lehet 5 perc. Megcsinálja magának vagy a szomszédnak és kész, mehet a cucc web-re és "jónapot" de jó üzlet volt...

A laikusok azonban gyakran elfelejtik, hogy másnak dolgozni sajnos, nem ilyen egyszerű.

Kezdjük templéttel tényszerűen:

Ezeket a templéteket lévén, hogy többnyire elég régiek általában nem a mai böngészőkre szabták. Azokban, ha van is valamilyen script igen gyakran aktualizálni kell, és 5-6x2 eltérő böngészőben, de eltérő platformokon használt böngszőkben is egységessé kell tenni a megjelenést ami gyakran már az Internet explorer 7-8 között is sok bosszúságot okozhat..

Az sem egy elhanyagolható tényező, hogy ezek a templétek a legritkább esetben szoktak úgymond, keresőkre optimalizáltak lenni. Pedig EZ IS szempont! Ez pedig azt jelenti, hogy egy a megrendelő által kiválasztott templétet gyakran az elejéről kezdve újra meg kell építeni úgy, hogy Te mint laikus nem látsz különbséget csupán azt, hogy az arcuat teljesen ugyanaz, gyakran a használt technika is ugyanaz, miközben az eredetivel ellentétben a végeredmény már alkalmassá válik arra, hogy egy reális ár-, valamint munkabefektetéssel jó helyezést érj el a keresők találati listáján egy erősebb keresőkifelyezésre is. És nem a kód validitásról beszélek mert az meggyőződésem szerint nem csak butaság de még csak nem is rangsort befolyásoló tényező, hanem tapasztalatok alapján kialakított és valóaban fontos szempontokról beszélek.

Ez mind munka, tehát költség és ezt senki nem fogja megcsinálni wördben főleg nem 5 perc alatt, ez tuti. ;)

Persze, lehet kérni teljesen egyedi megjelenést is és igen, lehet kérni egyedi forrásra épülő általad is szerkeszthető tartalmú /cms/ honlapot is, de annak szintén további költségei vannak amelyről az alábbi hivatkozáson olvashattok további részleteket, az árát is beleértve. ;)

[link]

Beszéljünk arról is, hogy egy tartalom az átadás előtti, un.: demó állapotában szinte kivétel nélkül minden esetben átesik többnyire 2-3 módosításon. A megrendelő látja a végeredményt és ráébred, hogy még ezt vagy, azt bele kéne írni, ide vagy oda fel kéne tenni egy-egy képet és hasonlók ami teljesen természetes folyamat és gyakorlatilag a legtöbb honlap elkészítésének szerves része. Ha a helyszini vagy termékfotót én csinálom meg, az nekem munka tehát neked költség. Ha te csinálod meg akkor vagy olyan amilyen vagy ha feljavítom mert ferde, szintelen vagy lelóg a sarka és retusálni kell, vagy ha sár helyett zöld fű kell rá, vagy bármi más módosítandó van, akkor az nekem munka tehát neked költség, sőt ha egyszerűen megveszem a stock-fotót, hát az is költség. Ez gondolom, egyértelmű...

Beszéljünk még az üzlet folyamatáról.

Ha, a telefonos tárgyalás során tovább lépünk akkor Budapest területén egy a megrendelő által egyeztetet helyen személyesen találkozom a megrendelővel egy további megbeszélésre. Az első megbeszélés szinte kivétel nélkül minden esetben eltart 3-3,5 órát amikor a megrendelő azt kérdez amit csak akar, mindenre korrekt választ adok. Ha "rossz" esetben egy órát utazok oda és egyet vissza a megbeszélésről, ez minima 5 óra munka de ha csak fél órát számolok akkor is 4 óra munkánál tartunk.

Az, hogy valaki a 30-60ezres ártartományon belül 1 oldalt vagy 10-et hajlandó elvállalni az csak a saját üzletpolitikájának a része, de én magam sosem szoktam abból problémát generálni, ha valaki 5 oldalt kér és a végén 7 lesz belőle ugyanazon az áron.

És amiről eddig nem beszéltem az az, hogy az ott látható összegről számlát is kap a megrendelőm, amit Ő vagy kidob a kukába, vagy egészében elszámolja azt költségként, ez már az Ő dolga.

Nem hiszem, hogy erre a topikra van még mint mondanom de ha esetleg valamit kihagytam volna akkor kérlek, hogy a kérdéseddel bátran keress meg a belinkelt honlap kapcsolati oldalán kereesztül és a rendelkezésre álló szabadidőm függvényében válaszolni fogok rá.

Üdv:

Rácz Zsolt

www.kgc.hu

2012. jan. 16. 15:17
 20/24 anonim ***** válasza:

LOL

Zsolt!

Erre mondják azt, hogy öngól :)

2012. jan. 16. 18:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!