Milyen lett a weboldalam?
Elsősorban a design-ra vagyok kíváncsi... személyi edzői oldalamat készítem, nincs még adat feltöltve, csak lorem ipsum... nincs validálva stb... majd később..
Ki mit változtatna? Fontos kérdés, a nagy kérdés, most a zene magától indul... kérdés, egy ilyen honlapon mehet-e így, vagy állítsam kézi indításra?

Egy jó dizájn olyan mint a smink. Akkor jó, ha kiemeli a tartalmat és nem azon van a hangsúly.
Háttérzene: Nincs idegesítőbb, mikor zenét hallgatsz netezés közben, megnyitsz három oldalt és megszólal egy másik zene, és fogalmad sincs melyik oldalon és azon belül hogy kell kikapcsolni. Másik oldalról azonnal vissza tud fordítani valakit, akinek más a zenei ízlése. Vannak oldalak, amelyeknél elfogadott, mert művészi jellegű oldalak, vagy mert egy zenekar honlapjáról van szó. De egy igazán profi oldalon soha nincs háttérzene. Egy igazán jó oldal jó marad zene nélkül is.
Másik kérdés, hogy hiába állítható le a zene, egy oldalváltásnál, újratöltésnél újra elindul. Még ha valakinek éppen tetszik is az adott zene, akkor idegesítő, ha újra és újra elindul, miközben nézegeti az oldalad.
Egy jó dizájn nem használ három-négy színnél többet, és rendszerint azok is harmonizálnak. A szivárvány erősen homoszexuális üzenetű, ami a saviummal elég erősen homoerotikus hatást kelt. Ha viszont valóban ilyen hatást akarsz kelteni, akkor meg ehhez eléggé disszonáns a trikolor és a fitnesz.
A nehaboruzz.hu link üzenete és a trikolor megint erősen ütik egymást. A savium latin szóként megint erősen üti a trikolort. A zene és a trikolor megint ütik egymást. (Egyáltalán minek oda trikolor? Nem magyar nemzeti jellegű oldalról van szó, de még ott sem biztos, hogy a trikolor fejezi legjobban a magyar sajátosságot.)
A képi elemek eléggé paint stílusúak. Bár relatíve profin van összerakva, mégis valahogy gagyi az egész jellege. A fejléc jobb oldalán van egy kivehetetlen kapszula alakú valami, ami nem is tudom mire emlékeztet így… A fejléc szövege kb. olvashatatlan, de mindenképpen túlságosan háttérbe szorul. A figura is furán van megrajzolva, részben pixeles, részben meg éles, ami megint nem túl profi. Ráadásul a figura áttetsző, ami megint erősen furcsa hatást kelt. A fejléc színvilága sem igazán tetszik. Túl szürke.
Összességében ez nagyon disszonáns, visszatetszést keltő oldalnak tűnik, viszont az nagyon profin (félig) összerakva. Én újra gondolnám az egész dizájntervet. Nézd meg miről szól majd az oldalad, és a dizájn tükrözze azt, amit ki a akar fejezni. Lehetőleg a dizájn legyen szép, harmonikus és ne legyen előtérbe helyezve. Az sem baj, ha a dizájn kicsit semlegesebbre, sablonosabbra sikerül, sokkal jobb, mint a jelenlegi formájában.
Az oldalnak nincs se ikonja, se címe.
A tartalmat ugye nem lehet értékelni, mert nincs.

1:struktúra
xhtml-ben nem használunk align-okat, azért van a külső css. ott div-enként tudod állítani akár a p, vagy H1,H2 stb. elhelyezkedését.
<script src="Scripts/swfobject_modified.js"... - a scriptet kis betűvel illik írni, mert ha case-sensitiv, nem fog megjelenni a böngészőben, mivel nagy betűs mappában fogja keresni.
a zenét tényleg kapcsold ki, igaza van az előttem szólóknak.
2:design
photoshop, corel, vagy legalább gmp használatát javallom a paint helyett (ha azzal csináltad). a vertikális színes csíkokat gyorsan szedd ki :D
ha nem megy a grafika, akkor bízz meg valakit (akár én is tudok segíteni), mert biza hamar eltűnnek a látogatók ha komolytalan a design.
3: a validálásról és a seo-ról majd ha odáig eljutsz :)

Igazság szerint szeretnélek szájbavágni a zene miatt...
Ez az opacity meg felejtős, olvashatatlan a szöveg. A dizájn no komment.
Erről egyébként mi a vélemény? Hol 4 szín ez?
És amúgy arról mi a vélemény, hogy miért kéne mindenkinek követni a mai trendet? mai trend: a lenyíló, animált stb menük szinte eltűnnek, már csak szöveg a linkelés... többszintű menük is eltűnnek, helyett kétsoros szöveg menük... [link]
Dizájn, minimál, apple kinézetet követő megoldások (utánzások): [link]
jellemzően ezek a tükrözések, árnyékolások stb..
Nekem ezek nem tetszenek, hogy mindenki ez után megy... én elvagyok a retróval :)

Nem az a lényeg, hogy mi trendi.
Nem az a lényeg, hogy neked mi tetszik.
A lényeg, hogy a látogatóidnak mi tetszik. Ez bizony függ az oldal tartalmától. Ami egy festőművész honlapján szép, az egy híroldalon nem megfelelő és fordítva. Másrészt részben a trendektől is függ, akár tetszik ez neked akár nem. Ha divat a lekerekített sarok és a 3D hatás, akkor mindenkinek az fog tetszeni. Ha a szögletes, minimal dizájn a divat, akkor az fog tetszeni.
Persze ha nem a látogatóknak csinálod a honlapot, hanem magadnak, akkor ezeket a szempontokat nem kell figyelembe venni. De gondolom nem erről van szó.
Mint mondtam, vannak oldalak, amelyeknél a szivárvány dizájn megfelelő. Pl. a linkelt Artisteer téma ilyen. Éjszaka, buli, színes, szagos, zenés jellegű oldalhoz pont passzol. Pl. egy disconak jó ez a dizájn. De egy fitness oldalhoz abszolút nem jó. Nem mondom, hogy az Apple/Facebook jellegű minimal dizájn jó hozzá, de még mindig jobb, mint ez a színkavalkád.
Na módosítottam kicsit a dizájnon :) az opacity most már csak 70 így olvashatóbb a kinézet, s valamivel frissebb is talán...
2xsü: igen, a múltkor is vitatkoztunk az IE járványon, ahol letiltottam, azt a sz@rt az oldalamnál :)
Itt a dizájn egyébként photoshop, nem tudom ki mondott paintet, gratulálok annak, aki paintben csak ezt a hátteret akár kiszórakozza :) nem beszélve a headerről...
A felbontás itt direkt minimál, megy a retro érzethez, nem kell itt mindennek élsimitottnak lennie, azt meghagyom az apple-nek...
A zászló egyébként a tesi egyetem miatt, akárhogy is nézzük, magyar egyetem, magyar sportolói stb... én meghagytam ezt az érzetet... a zászlós balhé egyébként minden tesis csoporttársamnak bejött... bár ők jellemzően sportolók :)
Még úgy is alakítgatok... ha van még ötlet meghallgatom, nem biztos, hogy meg is fogadom :) de a részekből tudok haladni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!