Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogy lehet megcsinálni, hogy...

Hogy lehet megcsinálni, hogy ne az jelenjen meg, a rendelés összege mögött, hogy " x, -Ft + Szállítási költség. " hanem egy tarifa szerinti összeg?

Figyelt kérdés

Sziasztok, egy barátomnak csináltam egy áruházat és most csak az jelenik meg neki, hogy "+ Szállítási költség." De azt szeretné, hogy egy ilyen táblázat szerinti összeg jelenjen meg helyette. Az irányítószámot figyelné. Vagyis ha budapesti akkor 10000 Ft ig 990 Ft, az fölött ingyenes a kiszállítás. Az egyéb irányító számoknál pedig 10000Ft ig 1990 Ft 20 000 Ft ig 990Ft az fölött ingyenes.

Jelenleg ez a programja, ha jól látom.

}

if ( ! empty($_SESSION['osszar'])) {

print "<font face=verdana size=1 color=#FF0000><br><hr width=585><br><center><strong>Összesen: $_SESSION[osszar],-Ft + Szállítási költség.</strong></center></font>";

}

if( ! empty($_SESSION['kosar'])) {

Hogy tudnám ezt megcsinálni? Minden segítséget köszönök.

Gábor

2011. aug. 31. 13:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Akkor ezt a kódrészletet szerintem csak a rendelés végén (irsz beírása után) tudod használni. Vagy ha előbb is akarod, akkor a "Szállítási költség" szöveg legyen egy link ahol leírod, hogy mi mennyi.

if (!empty($_SESSION['osszar'])) {

print '<font face="verdana" size="1" color="#FF0000"><br><hr width="585px"><br><center><strong>Összesen: '.$_SESSION[osszar].' Ft + <a href="szallitasikoltseg.php">szállítási költség</a></strong></center></font>';

}

Vagy: ha előre be lehet írni az irányítószámot (Kérjük írja be, hogy pontosabban megmondhassuk a szállítási költséget!) akkor az if (!empty($_SESSION['osszar'])) -on belül csinálsz egy if (!empty($_SESSION['irsz'])) -t, és a sessionben táralod el előtte. ha nincs meg, akkor a linkes megoldás jó, ha megvan, az előző válaszom (valószínű) jó.

És ha már előre beírta az irányítószámot, az adatok kitöltésénél megvizsgálhatod, hogy ki van-e töltve, ha igen, akkor az irsz input mezőnek az lehet az alapértelmezett értéke. Mindent a felhasználóbarátságért.

2011. szept. 2. 16:25
 12/15 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, nagyon sokat segítettél.
2011. szept. 2. 17:42
 13/15 A kérdező kommentje:
Nem tudok rájönni, hogy hogy tudom deklarálni az e-mailben megadott irányítószámot. Ugyanis úgy gondoltam a te ötleted alapján, hogy a + szállítási költség egy link lesz, egy felugró ablak amiben benne lesz a táblázat és így látja, a lehetőségeit. Viszont amikor elküldi, akkor már benne lesz a megrendelésben is a szállítási költség és úgyis kap egy visszaigazolást is és az is már tartalmazni fogja. Nem mondom, hogy ez a legjobb megoldás de nekem a legegyszerűbb. De kérlek még abban segíts ha nem nagy teher, hogy az emailból, hogy tudom deklarálni.
2011. szept. 2. 18:05
 14/15 anonim ***** válasza:

e-mailban?? Nem értem hogy lehetne e-mailból változót szerezni. Csináld úgy sztem, ha rákattint a szállítási költségre: Nézze meg, hogy a sessionban be van-e már állítva az irsz. Ha be van, írja ki, "Az ön irányítószáma:" és utána hogy "Hibás? Itt módosíthatja!"

És ha be van állítva, ha nincs, legyen egy html form, aminek az "action"-je egy php fájlra mutat, ami a sessionbe berakja az irányítószámot. Nem a legszebb megoldás, de a legegyszerűbb.

2011. szept. 2. 19:39
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszi megpróbálom
2011. szept. 2. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!