Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Külföldröl való laptop rendelé...

Külföldröl való laptop rendelés extra költségei?

Figyelt kérdés

Van egy adott laptop ez külföldön kb 200E ftba kerülne (lenovo shop) viszont magyarországon 270Ezer körül van az ára

Kell-e még pluszba áfát fizetni utána? illetve milyen egyéb költségek lehetnek?

2011. szept. 16. 01:40
 1/6 anonim ***** válasza:
Ugye nem Posta?
2011. szept. 16. 03:01
 2/6 A kérdező kommentje:

nemtudom milyen szállítással történik, de innen rendelnék:

shop.lenovo.com

az itt látható ár 200ezer forint (átszámítva), mire ideér nemtudom mennyi lesz belőle :/

2011. szept. 16. 04:49
 3/6 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem rajon az afa es a vam koltseg, valamint a postakoltseg, aminek a vegen a postan haromszor leejtik es ratesznek egy hutoszekrenyt, es torotten kapod meg, ha egyik sem, akkor csak siman elvesztik az elosztoban. Szoval a vegeredmeny 470ezer, mert 200-at kifizetsz a laptopert a lenovo-nak, amit nem kapsz meg csak torotten vagy sehogy, aztan megveszed 270-ert itthon.

Csak nem tul rosszindulatu vagyok a magyar kiralyi postaval szemben...?

Amugy az is lehet, hogy a lenovo nem szallit Mo-ra - egy csomo kulfoldi ceg nem hajlando. Eloszor kerdezd meg oket, hajlandoak-e, es ha igen, akkor hajlandoak-e biztositani vagy regisztralt kuldemenykent feladni vagy nem postan kuldeni hanem dhl-el vagy...........

(en nem vennek, csak, ha kimegyek erte s.k.)

2011. szept. 16. 06:13
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Meg valami, egy dell vagy HP laptopot - 360GB, 4GB ram stb meg lehet venni 500 dollarbol is.

Viszont en tuti nem biznek a postaban, es biuztos, hogy az afa es a vam es a postakoltseg nagyon megdobja az arat. A lenovo oldalan a free shipping csak az allamon belul van.

Sot, most megneztem, nem szallitanak Mo-ra egyaltalan, legalabbis a listan nincs rajta, mint lehetseges cimzett orszag. A reseller pedig - ha talalsz is - rateszi a sajat hasznat.

2011. szept. 16. 06:23
 5/6 lordsithlord ***** válasza:
100%

Külföldről rendelt készülékekkel van egy komoly probléma: legtöbbször igen nehézkes a javíttatásuk, ha neadjisten megadja magát bennük valami (ez sajnos tapasztalat, pont Lenovo-val jártam úgy, hogy berendelt külföldről párat a cég, egyik elromlott pár hét után, én meg nem győztem jobbra-ballra egyeztetni, míg végre elértem, hogy kivigyék külföldre, ahol vettük, 1,5 hónapig rajta csücsüljenek, mondván hogy a szervízidő a beérkezés után induló 30 nap, mire végre visszakerült hozzánk).

A szállítás nem drága, alapvetően futárt kell kérni, az a megrendeléstől számított átlagosan 1 héten belül meghozza, ráadásul nyomon tudod követni, hol jár a csomag.

Ahogy írtam, ha nem félsz attól, hogy esetleg problémás lesz szervizeltetni, ha elromlik, akkor megéri.

2011. szept. 16. 07:02
 6/6 A kérdező kommentje:

Kösz a válaszokat,

"Szerintem rajon az afa es a vam koltseg, valamint a postakoltseg, aminek a vegen a postan haromszor leejtik"

igen, valami ilyesmitöl tarottam én is, idöközben vettem inkább egy gyengébb változatot boltban

"A szállítás nem drága, alapvetően futárt kell kérni, az a megrendeléstől számított átlagosan 1 héten belül meghozza"

Ez is hasznos infó, egyéb dolgokat majd még lehet hogy rendelek, aminél nem kell aggódni a garancia miatt

2011. szept. 16. 23:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!