Külföldröl való laptop rendelés extra költségei?
Van egy adott laptop ez külföldön kb 200E ftba kerülne (lenovo shop) viszont magyarországon 270Ezer körül van az ára
Kell-e még pluszba áfát fizetni utána? illetve milyen egyéb költségek lehetnek?
nemtudom milyen szállítással történik, de innen rendelnék:
shop.lenovo.com
az itt látható ár 200ezer forint (átszámítva), mire ideér nemtudom mennyi lesz belőle :/
Szerintem rajon az afa es a vam koltseg, valamint a postakoltseg, aminek a vegen a postan haromszor leejtik es ratesznek egy hutoszekrenyt, es torotten kapod meg, ha egyik sem, akkor csak siman elvesztik az elosztoban. Szoval a vegeredmeny 470ezer, mert 200-at kifizetsz a laptopert a lenovo-nak, amit nem kapsz meg csak torotten vagy sehogy, aztan megveszed 270-ert itthon.
Csak nem tul rosszindulatu vagyok a magyar kiralyi postaval szemben...?
Amugy az is lehet, hogy a lenovo nem szallit Mo-ra - egy csomo kulfoldi ceg nem hajlando. Eloszor kerdezd meg oket, hajlandoak-e, es ha igen, akkor hajlandoak-e biztositani vagy regisztralt kuldemenykent feladni vagy nem postan kuldeni hanem dhl-el vagy...........
(en nem vennek, csak, ha kimegyek erte s.k.)
Meg valami, egy dell vagy HP laptopot - 360GB, 4GB ram stb meg lehet venni 500 dollarbol is.
Viszont en tuti nem biznek a postaban, es biuztos, hogy az afa es a vam es a postakoltseg nagyon megdobja az arat. A lenovo oldalan a free shipping csak az allamon belul van.
Sot, most megneztem, nem szallitanak Mo-ra egyaltalan, legalabbis a listan nincs rajta, mint lehetseges cimzett orszag. A reseller pedig - ha talalsz is - rateszi a sajat hasznat.
Külföldről rendelt készülékekkel van egy komoly probléma: legtöbbször igen nehézkes a javíttatásuk, ha neadjisten megadja magát bennük valami (ez sajnos tapasztalat, pont Lenovo-val jártam úgy, hogy berendelt külföldről párat a cég, egyik elromlott pár hét után, én meg nem győztem jobbra-ballra egyeztetni, míg végre elértem, hogy kivigyék külföldre, ahol vettük, 1,5 hónapig rajta csücsüljenek, mondván hogy a szervízidő a beérkezés után induló 30 nap, mire végre visszakerült hozzánk).
A szállítás nem drága, alapvetően futárt kell kérni, az a megrendeléstől számított átlagosan 1 héten belül meghozza, ráadásul nyomon tudod követni, hol jár a csomag.
Ahogy írtam, ha nem félsz attól, hogy esetleg problémás lesz szervizeltetni, ha elromlik, akkor megéri.
Kösz a válaszokat,
"Szerintem rajon az afa es a vam koltseg, valamint a postakoltseg, aminek a vegen a postan haromszor leejtik"
igen, valami ilyesmitöl tarottam én is, idöközben vettem inkább egy gyengébb változatot boltban
"A szállítás nem drága, alapvetően futárt kell kérni, az a megrendeléstől számított átlagosan 1 héten belül meghozza"
Ez is hasznos infó, egyéb dolgokat majd még lehet hogy rendelek, aminél nem kell aggódni a garancia miatt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!