Hogy lehet megcsinálni, hogy ne az jelenjen meg, a rendelés összege mögött, hogy " x, -Ft + Szállítási költség. " hanem egy tarifa szerinti összeg?
Sziasztok, egy barátomnak csináltam egy áruházat és most csak az jelenik meg neki, hogy "+ Szállítási költség." De azt szeretné, hogy egy ilyen táblázat szerinti összeg jelenjen meg helyette. Az irányítószámot figyelné. Vagyis ha budapesti akkor 10000 Ft ig 990 Ft, az fölött ingyenes a kiszállítás. Az egyéb irányító számoknál pedig 10000Ft ig 1990 Ft 20 000 Ft ig 990Ft az fölött ingyenes.
Jelenleg ez a programja, ha jól látom.
}
if ( ! empty($_SESSION['osszar'])) {
print "<font face=verdana size=1 color=#FF0000><br><hr width=585><br><center><strong>Összesen: $_SESSION[osszar],-Ft + Szállítási költség.</strong></center></font>";
}
if( ! empty($_SESSION['kosar'])) {
Hogy tudnám ezt megcsinálni? Minden segítséget köszönök.
Gábor
Hát ez tele van szintaktikai hibával.
A kódból arra következtetek, hogy ez HTML és nem XHTML.
print '<font face="verdana" size="1" color="#FF0000"><br><hr width="585px"><br><center><strong>Összesen: '.$_SESSION[osszar].' -Ft + '.$szallitasi_koltseg.' Szállítási költség.</strong></center></font>';
Értelemszerűen a $szallitasi_koltseg valtozó lehetséges értékeit előtte definiálnod kell, azok alapján a feltételek alapján amiket meghatározol.
Egyébként miért kell kétszer egymásután ugyanazt a feltételt vizsgálni?
Egyszerűen if-fel meg tudod oldani. Régen php-ztam, ezért fordítsd le te.
szállításiktsg = 0
HA (budapesti = igaz ÉS összár < 10000) VAGY (budapesti = hamis ÉS összár < 20000) AKKOR
szállításiktsg = 990
VAGY HA budapesti = hamis ÉS összár < 10000 AKKOR
szállításiktsg = 1990
ELÁG VÉGE
Kiírásnál pedig:
HA szállításiktsg = 0 AKKOR
Ki: "Ingyenes házhozszállítás"
KÜLÖNBEN
Ki: " + " szállításiktsg " Ft szállítás"
ELÁG VÉGE
A budapesti-nél csak nézd meg, hogy "1"-e az első száma az irányítószámnak.
Szia! Ki nem próbáltam, de szintaktikai hibát egy ellenőrző nem talált. Cseréld ki ezt:
if ( ! empty($_SESSION['osszar'])) {
print "<font face=verdana size=1 color=#FF0000><br><hr width=585><br><center><strong>Összesen: $_SESSION[osszar],-Ft + Szállítási költség.</strong></center></font>";
}
arra ami itt van: [link]
Talán már csak az irányítószám behozására kell kitalálnod valamit. Amúgy ha fizikai címre vonatkozik az irányítószám (nem posta(fiók)), akkor a tartománya asszem 1011-től 1239-ig terjed.
Igazad van, de nekem abból kell dolgoznom ami van és az ismerős nem szeretné, hogy regisztráljanak előtte. Így hogy tudom megoldani?
Köszönöm szépen a válaszodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!