Php zsenik, tudnának segíteni?
Van két php fájl. Az elsőben van egy gomb. a másodikban van egy szövegmező, ahová lehet írni.
Az a cél, hogyha az első php fájlban rákattintok a gombra, akkor a második php fáljban lévő szövegmezőben megjelenjen egy szöveg. (Pl alma, tök mindegy).
Van erre lehetőség?
Köszi az eddigieket. Sajnos kezdő vagyok e téren, és ismerkedem a nyelvvel.
A post megoldás hogy nézne ki a gyakorlatban, ha van két fájl?
Kaphatnék egy kódot, mindegy milyent, a lényeget szeretném látni. Én nem tudok kódot adni, mert elméleti a kérdés, más feladathoz kell, arról viszont nem publikálhatok semmit sajna :(
Azt kell megérteni, hogy a PHP igazából egy böngészőnek értelmezhető kódot képes átadni, mert az leginkább HTML,CSS, JS dolgokkal tud mit kezdeni.
Tehát a böngésződ értelmezi a 1.PHP által generált HTML-t ami egy gombot és a 2. PHP által generáltat, ami meg egy szövegmezőt csinál, de a te géped nem lát bele a PHP-be.
Innen azon múlik mit kell csinálni, hogy a szöveg honnan van. Ha a szöveg eleve adott, vagy nem kell hozzá a szerverről adat (ahol a PHP is van) , akkor JS-el megoldható, hogy beírjon valamit. De ha akarod akkor újra meghívva a kódot átadható #2-es által írt módon, viszont ilyenkor újra a szerverhez fog fordulni az oldal.
Javaslom ezt a példát:
Kérdező: a gombot illetve a szövegmezőt megjelenítő lapok az oldal különböző látogatóinál jelennének meg vagy ugyanannál a felhasználónál?
Mert ha külön felhasználóknál, akkor szükséges valamilyen köztes "tároló" amibe az egyik szkript rögzíti a gomb lenyomását, a másik szkript meg lekéri belőle a gomb lenyomásának státuszát.
Illetve mennyire lényeges a valós idejű átvitel? Mert ha szükséges, érdemes utánanézni a websocket-technikának vagy a WebRTC-nek.
#7-es vagyok, nos a chat az főleg valós oda-vissza kommunikációs, így nem is biztos, hogy PHP kell neked.
pl:
de nem foglalkoztam vele annyit..
Gondolom #8-as is ilyesmire utalt.
9-es szerintem túlbonyolítod, a kérdés ennél sokkal egyszerűbb, ami arra utal, hogy tudásban nagyon-nagyon messze áll még a websockettől :)
A kérdés, hogy egy gombnyomásra egy szövegmezőbe beíródjon egy szöveg. Ez egy kb 1 soros javascript.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!