Webshop készítésének lépései mik? Mennyibe kerül?
Szeretnék csak ilyen hobbi szinten/unatkozásképp egy webshopot csinálni. max 10-15 esetleg 20termék lenne, szóval nem sok. Van esetleg valami olyan oldal ahol ezt ingyen/egyszer díjért meg tudom csinálni? (régebben ilyesmi volt a wix, de ott weboldalt lehetett ha jol tudom)
Mivel 10-15termék lenne amiből nem is megélni akarok (mint már mondtam ilyen hobbi/unaloműzés) , ezért nem szereték fizetni a tárhelyért, a szerverért meg ilyesmikétrt több
tízezret.
Előre köszönöm a válaszokat.
WordPress + Woocommerce
domainnév: 2000 Ft/2 év
tárhely: 2500 Ft/év (ennyi termékhez elég)
Ennél olcsóbban nem fog menni.
preparehost.com
cpanelfree.com/free-hosting/
infinityfree.com
www.awardspace.com/free-hosting/
ezekre belőhetsz egy prestashopot
Feljebb ajánlották a WordPress + WooCommerce-t, én is ezt ajánlom.
Ehhez kelleni fog egy jó téma. Mivel hobbi szinten csinálnád, elég lesz egy ingyenes téma is, a [link] oldalon van több webáruház téma is. Az ingyenes verzió kevesebb beállítási lehetőséget kínál, mint a prémium, viszont mindent tud ami kell. Ami nagy előnye, hogy van egy Demo tartalom importálás, amivel egy az egyben megkapod a mintában szereplő oldalt (gyakorlatilag a kész webáruházat, amiben csak átírod a kategóriákat, meg lecseréled a termékeket). Lehet szükség lesz pár dolog lefordítására, ebben a Loco Translate bővítmény a segítségedre lesz: [link]
A tárhelyért viszont valószínűleg fizetni kell. Van ingyenes tárhely, pl. a [link] 256 Mb tárterületet ad ingyen, és ehhez aldomaint is. Viszont a 256 Mb nagyon kicsi lesz webáruházhoz. Sajnos a fent ajánlott sablon és demo tartalom telepítésével félek, hogy ezt túlléped. A [link] oldalon elég jó árban vannak webtárhelyek, az 500 Mb-os csomag már elég lesz, ha csak 10-15 terméked lesz. Ehhez domaint sem szükséges venni, mivel adnak hozzá egy aldomaint. Jelenleg 449 Ft ennek a csomagnak az éves díja, ami szerintem jelképes ár.
Ha mindenképp ingyenes megoldást keresel, akkor még a Virtue témát érdemes megnézni: [link] Itt nincs demo importálás, ezért kevesebb helyet foglal, elég hozzá a 256 Mb. Viszont nem is annyira profi, mint a fentebb ajánlott Themefreesia témák, sokkal egyszerűbb a megjelenése.
Igen, de ha ingyenes aldomaint használsz, akkor a webcím változik, és ezt az adatbázisban is módosítani kell mindenhol, mielőtt feltöltöd. Ha veszel egy saját domain nevet, azt utána bármilyen szolgáltatóhoz átviheted.
A másik lehetőség, hogy a Nethelynél váltasz fizetős tárhelyre, akkor mindened megmarad, a tőlük kapott aldomaint is tovább használhatod, a váltással megemelik a tárhely méretét, meg a sebességet (lesz PHP gyorsító is benne).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!