Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Mennyiből lehetne készíteni...

Mennyiből lehetne készíteni egy gyakorikérdések szerű oldalt?

Figyelt kérdés

- Kérdés jelentés

- Privátok

- Kérdés kiemelésés

- Értesítő mail ha jött válasz vagy privi

- Hírlevél

- Kérdés írás

- hasonló kérdések

- banner kezelés

- kulcsszavak

- kategóriák

- Adminok

Szóval úgy mindennel. Csak mert filóztam rajta, hogy a réteg témában amiben otthon vagyok csinálok egyet. Hisz talán pár év alatt behozhatja az árát. Privibe is jöhet ajánlat.

2022. jún. 15. 13:55
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
44%

Első blikkre olyan fél millának tűnik.

De azt ugye tudod, hogy egy oldalt beindítani és felfuttatni a semmiből nem olyan egyszerű?

2022. jún. 15. 13:57
 2/19 A kérdező kommentje:

Mondom, rétegtémára készíteném. Kb azzal versenyzik a dolog, hogy nézzek neki egy WP motort némi lemondással vagy egyénileg valakivel csináltatni.

A rétegtémában meg így is elég otthonosan mozgok így hamar ismerté válna azok közt.

2022. jún. 15. 14:01
 3/19 anonim ***** válasza:
81%

Csak a szoftver rész Kb. (0,75)-1-1,5 MFt+ÁFA plusz havi kb. 30-50 eFt+ÁFA az üzemeltetés díja (a szerver bérlést és annak vonzatait nem számolva). A háromnegyed millió egy elég alsó becslés. Amit 1-es írt félből egy nagyon fapados verzió kihozható (talán), rengeteg ingyens modullal, és minimális biztonsággal. Ha rendesen meg akarod csinálni, akkor az több. A "hasonló kérdések"-kel meg el lehet szállni a végtelenbe költség oldalon, mert ez egy ingoványos terület tud lenni.

Az adminoknak meg vagy fizetsz vagy nem, de ha nem fizetsz akkor egy idő után megszívod. Tehát még rájuk is kell gondolni.

Ami még költség lesz az egy 50-80-100 eFt mire egy ügyvéd megcsinálja az összes szabályzatodat, meg rendbe tesz mindent (GDPR, ÁSZF, stb.).

2022. jún. 15. 14:03
 4/19 A kérdező kommentje:

Azt hiszem nagyon félre vagyok értve. :D

Vagy nem tudom. Havi 30-50+Áfa. :D Évi inkább. A kérdésből úgy nézem kimaradt, hogy ez egy RÉTEG téma kapcsán lenne.

2022. jún. 15. 14:07
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Az üzemeltetésnek és fejlesztésnek semmi köze az oldal témájához.
2022. jún. 15. 14:09
 6/19 anonim ***** válasza:
12%

Na előkerültek hamar azok akik majd 2 millióért csinálják meg, mert szakértők. :D Valóban van amiről érdemes lemondani. Erre felhívja úgy is egy értelmes ember a figyelmed ha értelmezi a kérdésed. Amúgy amit írtál jobb kör lehet, hogy egy WP motorral lenyomod. Persze a maga veszélyeivel.

De ha mázlid van találsz itt egy lelkes kezdőt, aki megcsinálja. Persze lehet hogy lesznek hibái de az meg egyedi. Ezt te mérlegeld. De azért az ilyen milliós és társaitól mindig érdemes refkót kérni. Még érdemesebb a referencia kapcsán megkeresni akinek készült, hogy milyen amúgy.

Bár szerintem aki a gyakorikérdésekről keres munkát az olyan is...

2022. jún. 15. 14:10
 7/19 anonim ***** válasza:
10%
Istenem. Befutottak az okostojások. Az adminnak is kell fizetni :D Ha olyan pörgés lenne a srác oldalán mint amit te írsz akkor bizonyára a reklám bevételekből megvan az admin fizuja is, mert kitermeli. Ahogy a tárhely és a többi is. Az ÁSZF jogos meg a többi is bár ezekre is mindig találsz mintát a neten. Csak át kell olvasni és agyalni kimaradt-e valami.
2022. jún. 15. 14:13
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen mindegy, hogy réteg téma és van 3-4 feliratkozó. Egy ilyen folyamatosan szakszerű üzemeltetést igényel. Figyelni kell az oprendszer, webeszerver frissitéseket, azokat végre kell hajtani, elemezni a logokat. Ha gyanús tevékenység van kiszűrni. Onnan kezdve, hogy kitetted a netre a felületedet onnan kezdve az összes sérülékenységre vigyázni kell. Különösen ha automatikusan tud emailt küldeni. Ott van egy esetleges DDOS és egyéb támadás. Mielőtt azt hiszed, hogy félre értelek nem, nem célzottan a te gépedre kiváncsiak. Ez most úgy működik, hogy neki engedik a sebezhetőséget kereső programjukat egy X címtartománynak és ha ott találnak bármit automatikusan feltörik, felteszik rá a saját kis cuccaikat és onnan kezdve azt használják "ugrópontnak" majd a bíróságon téged vesznek elő, hogy te törted fel az Y rendszert. Ez folyamatos figyelmet igényel (ha nem is napi szinten de 2-3 naponta rá kell nézni, és egy ilyen ránézés ha korrekten csinálják nem 5 perc). És ez független aztól, hogy "réteg oldal" vagy sem. Ami nem statikus weboldal és nem valami nagyon atomstabil rendszeren fut az feltörthető és fel is fogják törni pont a fenti okok miatt. Mert nekik nem a "Te réteg oldalad kell" hanem egy szerver amit fel tudnak törni. És az mindegy, hogy kié. Ez nem olyan, hogy odadobod és elmegy magától.
2022. jún. 15. 14:14
 9/19 A kérdező kommentje:

Hát azért ezt szerintem simán megoldja pl egy jó tárhely választás. Nekem nem statikus oldalam van és még hírlevelem is és havi 30.000 látogatóm. Mégis 13 év alatt sose volt ilyen gondom. Szóval picit én is úgy érzem eltúlzod, de értem persze amit mondasz csak túlzónak érzem.

1x voltam vírusos és azonnal észlelte a tárhely szolgáltatóm és hívott. Szóval azért ez nem érzem hogy annyira mindennapos lenne...

2022. jún. 15. 14:18
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Nos, amennyiben jobban tudod, hajrá, keress meg néhány céget, és kérj árajánlatot. Majd azért számolj be a csalódásodról.
2022. jún. 15. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!