Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Miért gyorsabb az egyik mint...

Miért gyorsabb az egyik mint a másik webtárhely?

Figyelt kérdés

Az egyik VPS-en van (Hostgator 4vCPU, 4GB ram).

Load times: 0,1s - 0,3s

Másik interservet.net webhosting csomagja, 56 processorral

Load times: 9,1 - 11,1s

[link]

De ha leterhelem xml importtal akkor a VPS betöltési ideje 3s körül mozog és ennyit is kell várni pluszba hogy kinyíljon az adott weboldal.

Ez így logikus és értem is.

De azt nem, hogy egy webhosting szerver 11s előtte és terhelés után is 11s, de mégis azonnal nyílik ha le van terhelve, ha nincs?

2021. nov. 15. 00:36
 1/6 anonim ***** válasza:
Cache?
2021. nov. 15. 07:43
 2/6 anonim ***** válasza:

Ezer oka lehet, processzor típusa és mennyisége, memória típusa és mennyisége, felhasználók száma, php/mysql verziója, cache.

Amúgy nem értem, mit nevezel betöltésnek, és mit megnyílásnak?

2022. jan. 27. 08:39
 3/6 anonim válasza:

Betöltés hogy a szerver mennyi idő alatt válaszol. Minél jobban leterhelve, annál lassabb.

Megnyílás pedig a felhasználónak, pl. 3 másodpercet vár a szerver válaszára és mondjuk 2-3 másodperc a weboldal küldése hozzád akkor =

5-6 másodperc egy oldal betöltése (brutális terhelés alatt a 2GB MySQL adatbázis)

2022. jan. 29. 16:50
 4/6 anonim ***** válasza:
3-as, nem egészen értem. A weboldal küldése maga a válasz az én értelmezésem szerint. Egyébként maga a küldés a legkevesebb idő. Sokszor szerveroldalon lassú a html kimenet előállítása. A másik vége meg amikor a megkapott adatokből a böngésző összeállítja a weboldalt, főleg a manapság divatos javascriptes csodák esetén. De a kettő között maga a letöltés a mai szélessáv korában elhanyagolható.
2022. jan. 29. 18:14
 5/6 anonim ***** válasza:
A kérdezőt meg is érdeklik a válaszok, felesleges az effort :)
2022. jan. 29. 19:08
 6/6 A kérdező kommentje:

Először várnod kell a szerver válaszára TTFB. Sorrendben dolgozza fel, és ha alig terhelt akkor alacsony a válaszidő (150-250ms jó esetekben), 700ms körül közepes hosting (0,7 másodperc).

Válasza után kezdi csak feldolgozni és küldeni a webodalt, szerver elhelyezéstől és sávszélességtől függ.

Mondjuk nekem az Interserver.net webhosting baromi lassú így EU-ban, 3-4 Megabit érkezik el Amerikából (de még így is néha kieseget, hibásan tölti be). Amúgy 60-70Mbit ha legközelebbi Google CDN ponthoz mérem le USA-ban.

2022. febr. 11. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!