Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Localhostban tudok több...

Localhostban tudok több honlapot készíteni wordpress programmal?

Figyelt kérdés
És ha igen, hogy? Mert a wordpress kezelőfelületén nem találok olyan opciót, hogy új weboldal vagy blog létrehozása.

#Wordpress #localhost #több weboldal
2021. máj. 8. 13:33
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Na azt hiszem elkezdek majd olvasni! Nagyon szépen köszönöm a segítségedet!
2021. máj. 8. 14:21
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően két lehetőség van:

1. Ha már telepítve van a Wordpress, akkor a már telepített blogon belül:

* vagy külön-külön cikkeket hozol létre, külön-külön kategóriákkal és szerkesztőkkel

* vagy a multisite-technikát alkalmazol

ezekhez nem kell újratelepíteni a Wordpresst (lásd #1-es hozzászólásom végén a linket). Ez a megoldás akkor jó, ha egy hasonló témájú blogcsaládot készítesz, egy adott tárhelyre, egymást ismerő/kooperáló szerkesztőkkel.

2. Vagy külön-külön könyvtárakba, adatbázisokba/adatbáziskoba szeparálod el a blogokat - ez külön-külön telepítgetéseket igényel. Ennek használata akkor ildomos: ha különböző blogokat akarsz egy tárhelyen belül kiszolgálni.

2021. máj. 8. 14:27
 13/16 A kérdező kommentje:

Az a helyzet hogy egy weboldal van és most csinálnék blogot, hogy csekkolni tudjam a sablont ami blog sablon. Tehát még nincs blogom. És ugye weboldal és a blog két különböző felépítésű. Ezért kérdeztem és azért mert később több weboldalt szeretnék fejleszteni a portfoliomba gyakorlásképpen.

Mert ahhoz hogy újat tudjak készíteni anélkül hogy ezt most kérdeztem volna előtte a wordpress weboldal mentést kellett volna olvasnom, de mivel sejtettem hogy van ilyen opció is így legalább tanultam egy új dolgot.

Adatbázis dumpolni még nem tudok bár már azt is elmagyarázták de még nem foglalkoztam ezzel mert akkor még csak a telepítéssel foglalkoztam. Az elkészített próba weboldalt a wordpressel való ismerkedéskor meg nem szeretném törölni mert ezt még tovább tudnám fejleszteni ahogy egyre többet tudok majd a wordpressről és később jó lesz a portfoliomba.

2021. máj. 8. 15:04
 14/16 A kérdező kommentje:
12-es tényleg nagyon sokat segítettél nagyon szépen köszönöm.
2021. máj. 8. 15:05
 15/16 anonim ***** válasza:
Én eléggé belekavarodtam. Lehet egyszerűbb lenne, hogyha azt is leírnád, hogy mit szeretnél pontosan, és miért. Akkor látnánk a pontos célt, és talán jobban tudnánk segíteni :)
2021. máj. 9. 23:08
 16/16 A kérdező kommentje:

Külön honlapokat és blogokat szeretnék fejleszteni localhostban egy fiókkal, tehát egy adminnal. Nyugi én is belekavarodtam, de tegnap elkezdtem olvasni a linkeket, meg átolvastam amiket írtál kipihenten is. Már van egy próba weboldalam, amit a wordpress tanulása kezdtén készítettem és most egy sablont kéne csekkolnom ami blog sablon, és nem szeretném eltávolítani a próba weboldalt, de ugye a blog sablon különbözik, remélem így már érthetőbb, de a későbbiekre is fejlesztésnél jó ha tudom, hogy tudok külön weboldalakat, blogokat készíteni egy fiókkal.

Olvastam, hogy van ilyen lehetőség hogy superadmin és ezzel lehet több külön blogot és külön honlapot fejleszteni.

Nem alblogokat szeretnék. Hanem külön blogokat és külön honlapokat, de ugyanazzal a fiókkal, nem szeretnék minden egyes bloghoz vagy weboldalhoz külön felhasználót készíteni. Így már érted? Gondolom ettől függetlenül minden külön weboldalhoz vagy minden külön bloghoz kell készítenem adatbázist.

De köszönöm hogy a külön adminos opciót is leírtad, és az alblog opciót is, jó ilyenket is tudni szakmailag.

2021. máj. 10. 08:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!